33. Luco je všechny nenávidí

2.1K 137 6
                                    

,,Opravdu tam chceš jít?" zeptal se Krokodýl když se blížili ke dveří vězení. Rhys ho více méně nechal přestěhovat někam trochu jinam, ale i tak zde ponechal ty nejnebezpečnější zločince.Tady nebyla možnost, že by unikli... Jak gardě tak i jeho magii!,,Nebude zase Temnotrn prskat?" přimhouřil světle modré oči.Stále mu říkal Temnotrn i když už byli přáteli, jen tak ze zvyku.

,,Stále se musíte škorpit?" zeptala s místo odpovědi a ze všech sil se snažila nic skrze pouto neposílat. Kdyby to náhodou ucítil zase by se okamžitě, jak měl v oblibě zjevil a trval na tom, že půjde s ní. Od té doby co spolu sdíleli pouto jí nechával být, ale dobře tušila, že zrovna teď by trval na svém. Nemohla mu mít za zlé, že jí chránil, ale ona si chtěla s Lucem promluvit sama a bez toho, aby se ti dva zase začali hádat.

,,Možná."pokrčil rameny. ,,Ale stále si mi neodpověděla. Nerad bych si to pak odnesl."

,,Když takto vezmu na sebe." ujistila ho a prsty se dotkla chladného kamene.

,,Temnotrn mi občas připomíná naštvaného pantera." zahloubal nahlas Krokodýla následoval jí po schodech dolů.

,,To je pravda," přikývla. ,,Ale když se skutečně rozčílí vypadá jako ta nejhorší noční můra." Křídla, spáry, moc a temnota,která z něj byla cítit na každém kroku... Přesně to z něj dělalo Vládce noci, Temného pána, Noční můru, Krutého krále a spousty jiných nebezpečných věcí. Slyšela jak Garett za ní cosi zamumlal, ale víc už spolu nemluvili. Sirius před celou Luca poslala pryč stráže a i Garettovi řekla, aby na ní počkal v tom výklenku pro stráže. Chtěla s ním mluvit sama. Proto se nadechla a zjevila se před mřížemi. Luco k ní okamžitě zvedl hlavu a voku mu zajiskřilo. ,,Luco." pozdravila ho se stejným ostnem zášti v hlase jako používal Rhys. Divostrůjce si jí chvíli prohlížela pak pomalu vstal ze země.

,,Zabloudila si daleko od svého pána." prohodil a opřel se o mříže a znovu pohledem přejel její oblečení zloděje. ,,Že by tě koruna konečně omrzela?" zle se na ní zakřenil. Tím se podobal Hadovi.

,,On mi nerozkazuje." byla to pravda. Nikdy jí vyloženě nic nepřikázal a nechával jí naprosto volnou ruku. I když si občas prostě nemohl odpustit brblání když dělala něco nebezpečného. ,,Nikdy mi nerozkazoval!" dodala. Luco lehce zvedl hlavu a roztáhl chřípí.

,,Ááá, už tomu rozumím," broukl. ,,Cítím na tobě jeho pach! Nebo bych měl říct VÁŠ pach?" poslední slova skoro zavrčel. Znovu ho popadla žárlivost! Jeho bratr si našel partnerku, kterou miloval od první chvíle co jí viděl a jemu sebral to jediné na čem mu kdy záleželo.

,,Kam jste mě vezli než mě zachránil Haylern?"

,,Nevím za kým. Jediný kdo to věděl byl Lodric, neřekl to ani Hyenovi...Ale ty jeho pach musíš znát! Už jste se setkali!" opřel si pásku, kterou měl na oku o mříž. ,,Jestli ho někdy znovu ucítíš, možná budeš vědět." prohodil mimoděk a podíval se na magické světlo za ní. ,,Co se stalo s Hyenou?" zeptal se po několika minutách vytrvalého mlčení.

,,Je v Kostěné věznici, přesně jak Rhys řekl."

,,O jeho slovech pochybuju od té doby co první vypustil z úst!"ozvalo se hrdelní zavrčení, které by dokázalo po Divostrůjci napodobit už jen něco velmi temného. Sirius se však ani nepohnula! Luco nebyl tak hroziví jako Rhys, Casiss, Talir ani Diala u které stále moc nevěděla v čem její magie tkví. ,,Ale moc rád bych slyšel jaká lži po něm opakuješ!" prskl. Sirius se nedala zastrašit a opřela se o mříže.

,,Je v Kostěné věznici na severu!" řekla příkře a v mžiku ho chytila za límec a přitáhla takovou silou, že se praštil do hlavy o mříže. ,,A ještě jednou o mém partnerovi řekni že je lhář a vyrvu ti srdce z těla a ukážu ti ho!" otočila se na podpatku a odešla. Slyšela sprostě klejícího Luca, který se při pádu praštil do hlavy o zeď a spokojeně se usmála. Ať si nemyslí, že potřebuje chránit... I ona se uměla rvát jako Istryjec a byla stejně nebezpečná jako její snoubenec!

Zloději snů III.Kde žijí příběhy. Začni objevovat