28. Denní království

2.4K 149 12
                                    

Sirius, Rhys a Diala se ráno přesně podle dohody přenesli na Ranní dvůr kde se měli setkat s královým známým Diasem. Sirius byla mile překvapena když viděla jak překrásný je Ranní dvůr. Stejně jako na Půlnočním dvoře i zde ležela sněhová pokrývka na které se překrásně třpytilo slunce. Královský palác byl přesným opakem toho jejich. Zatímco jejich byl převážně z tmavého mramoru zde byl převážně světlí a doplňky byli buď zlaté nebo v různých odstínech žluti. Když se zlodějka obrátila na bránu za nimi viděla dlouhý most vedoucí do města. Na mostě byly sochy z bílého mramoru a doplňky ze zlata, které se ve slunci nádherně třpytily.

,,Rhysandeme." ozval se mladý mužský hlas. Všichni se podívali na dveře do zámku, které se otevřely. Ven vyšel mladý král s dlouhými úplně bílými vlasy a světle modrýma očima, které se podobali obloze za slunečného dne. Jeho oděv tvořila bílá košile, stejně barvené kalhoty a tmavě žlutý kabátec. Korunu na hlavě neměl, zato jeho strážci si nedůvěřivě trojici prohlíželi. Oba měli zlato bílé brnění a kopí o které se opírali. ,,Rád tě vidím, příteli." Dias stiskl Rhysovi ruku.

,,Potěšení na mé straně, Diasi." 

Dias pohled obrátil na Diu. ,,Má oblíbená vyjednavačka." políbil jí na tvář. Sirius se podívala na Rhyse, který nijak nereagoval. Čekala jakoukoliv reakci, ale že nic neudělá jí překvapilo. Pak pohled obrátil na ní a oči mu zajiskřily. ,,Ty musíš být Sirius, mám pravdu?" zeptal se a pohledem přelétl Rhyse, který na něj přimhouřil oči. ,,Těší mě." políbil jí na hřbet ruky. 

,,Dias je tady Divostrůjce.'' Podotkl nevzrušeně Rhys a políbil jí na spánek.

,,Jsi ještě krásnější než mi Harnis tvrdil." výmluvně se podíval na Rhyse, aby se mu omluvil. Temný král omluvu přijal kývnutím. Pohled Denního krále sklouzl na její potetovanou ruku a na snubní prsten s modrým drahokamem. Velmi rychle pochopil, že o ní projevuje velký zájem a proto řekl: ,,Prosím, následujte mě." vybídl je, aby ho následovali do zámku. Chodby byli zdobeny stejně jako u nich v zámku, dokonce i trůnní sál vypadal podobně. Obrovská místnost s podpěrnými sloupy a velkým zlatým trůnem na stupínku.  ,,Chtěl si se mnou mluvit, mám pravdu, Rhysi?"

,,Máš," přikývl a podíval se na svou snoubenku.

,,Mám dojem, že takové jednání není nic pro dámy. Nechám je odvést do pokoje a sejdou se s námi na oběd." nabídl a mávl na sluhu, který stál u dveří napravo od trůnu. Ty druhé byli též otevřené, ale tam nikdo nestál.

,,Sirius zůstane!" zarazil ho Rhys. ,,Diala se zde jistě zabaví sama." kývl na svou sestřenici, který také přikývla na souhlas.

,,Jak si přeješ, tak pojďte se mnou." zatímco Diala se někam vypařila Sirius následovala dvojici vládců, která mířila druhými dveřmi neznám kam. Bavili se o nějaké rozepři s Letním královstvím, ale Sirius se moc neposlouchala a místo toho si prohlížela zdobené chodby. Dias je nakonec zavedl do zasedací místnosti s hromadou map. Úplně stejné jako v zasedací místnosti u nás, akorát v jiných barvách a je to tady trochu jinak přeházené. Řekla si pro sebe Sirius a posadila se vedle Rhyse. Nevěděla sice proč Rhys tolik trvá na tom, aby se zúčastnila všech královských jednání a záležitostí, ale kupodivu tomu co řešili rozuměla. Chápala všechny dohady o spojenectví i politické záležitosti s jinými vládci. Samozřejmě jí neuniklo, že Dias si jí neustále měří. Rhys si toho taky musel všimnout nebo mu jen dělalo radost když se ošila pokaždé když jí stiskl stehno více než měl. ,,Být tvým spojencem je radost, ale dovol mi jednu osobní otázku." požádal ho opatrně a spojil ruce před sebou. Rhys se naklonil dopředu, aby Diasovi ukázal spár svých křídel. Sirius na něj pohlédla a pochopila toto gesto. Mělo ho to varovat, že se pohybuje po tenkém ledě a měl by vážit každé slovo.

,,Prosím." přikývl Noční král a znovu se opřel.

,,Jak vy dva spolu můžete vycházet? Temnota a světlo, dva naprosto odlišné protiklady." 

Rhys se pousmál. ,,Právě proto spolu vycházíme!" odpověděl prostě a pohladil jí po tváři. ,,Temnota nemůže existovat bez světla stejně jako světlo nemůže existovat bez temnoty. Každý potřebuje něco nebo někoho kdo ho bude doplňovat  a já svoje světlo našel." vtiskl jí letmý polibek, aby světlovlasého krále příliš neprovokoval. Dias pohlédl na Sirius.

,,Stejně tak já našla svou temnotu ve které sem žila až příliš dlouho a která mi nakonec oplatila pohled!" odpověděla mu s úklonou.

Dias se mimoděk usmál. ,,Teď už váš pach cítím, ale zakrývat ho umíte dokonale." uznale kývl na krále. ,,Ovšem si nejsem jist jestli je moudrý nápad jí vzít na Sněm králů." podíval se omluvně na Sirius jakoby jí to snad mělo nějak urazit. Ta si ho však nevšímala a místo toho přemýšlela proč jsou Divostrůjci tak hrozně okouzlující a jestli to bylo způsobeno magií! Přemýšlela jestli by byl Rhys takový i kdyby mu žilami nekolovala temnota a taková nevýslovná moc. Když se na něj však podívala jak ledabyle odpovídá na Diasovu poznámku usoudila, že určitě!

,,Takže nemusíš mít strach... Zvládnu to!" ujistil ho příkře. Sirius ucítila zlomek temné moci! Dělal to pokaždé když ho něco rozrušilo až rozčílilo. Znala trik jak ho uklidnit a využila ho! Jemně mu poklepala na hřbet ruky a když se na ni podíval naklonila hlavu na stranu a nenápadně se pousmála. ,,Ještě něco si se mnou dnes chtěl probrat nebo si to necháme až na zítřejší den?" zeptal se ho mírně, ale nepřestával na něj zle blýskat očima.

,,Dnes už ne. Ovšem na večer jsem na vaši počest nechal připravit oslavu Na slunci."

,,Jsi šlechetný jako vždy, příteli. Uvidíme se tedy večer, slíbil jsem Sirius, že jí provedu po dvoře."

,,Mé svolení na to nepotřebuješ, ale doufám," nespouštěl z královny oči. ,,Že mi dnes věnuje alespoň jeden tanec?"

Rhys jí pokaždé říkal ať si dělá co uzná za vhodné, takže teď mohla svobodně odpovědět. Chvíli váhala, ale nakonec řekla: ,,Pokud ti nevadí, že tančit neumím tak ano." ohlédla se na Rhyse, který na ní upřeně hleděl.

,,Vůbec ne, tak tedy večer, přátelé." rozloučil se s nimi. Vůbec si nevšiml, že Rhys tasil drápy! Sirius si moc dobře vzpomínala co jí říkal o náladovosti a žárlivosti, takže ho rychle popadla za paži a odešla s ním z místnosti dřív než se stačí na Denního krále vrhnout. Tím by totiž spojenectví velmi rychle skončilo!

Zloději snů III.Kde žijí příběhy. Začni objevovat