Kapitola 4. : Druhý den

133 14 0
                                    

,,Nagiso, vstávej! Nebo snad chceš prospat celý den aniž by ses zeptal Reie, jestli s tebou nepůjde ven?" zavolala na něj matka z kuchyně a Nagisa zrudl. ,,Sama bych to neřekla líp. To, že jsi včera s Kouzelným motýlem zachránil spoustu lidí ještě neznamená, že tě to omluví ze školy, pane superhrdino," řekla Kaya a Nagisa se na ni uraženě podíval. ,,Ještě se jí zastávej...," zamumlal blonďák a vstal z postele. Kaya se mu schovala pod tričko a potom spolu vyrazili dolů na snídani, kde Nagisa zjistil, že jeho kwami chutnají meruňky. Po jídle si vyčistil zuby, oblékl se do školní uniformy, popadl batoh, který si následně nasadil na záda a odešel na vlakové nádraží, ze kterého poté odjel do školy. Kaya se mezitím stihla zabydlet v jeho batohu. Nestíhal a tak musel od nádraží do školy běžet. Nakonec vpadl do třídy jen minutu po zvonění. Prošel kolem Reie, který si s téměř neznatelným údivem všiml Nagisova bronzového přívěsku na černé šňůrce. Blonďák si sedl na židli a rychle si nachystal učebnice.

V polovině poslední vyučovací hodiny celá třída zvenku uslyšela křik, podle čehož Rei i Nagisa poznali, že za to může Arisu. Paní učitelka je všechny pustila ze třídy a studenti se automaticky rozběhli do šatny. Nagisa utekl na toalety, kde se zamkl v kabince a Rei počkal až všichni utečou z šatny, takže tam zůstal sám.

,,Michio, křídla!"

,,Kayo, ploutve!" zvolali oba najednou a potom se přeměnili. Oba ve stejnou chvíli vyskočili na školní střechu. Nagisa si vytvořil ledovou cestu, ale právě díky tomu téměř spadl. Těsně před pádem ho Rei chytil za ruku a přitáhl si ho k sobě. Pak se zkrátka neudržel a omotal mu pravou ruku kolem pasu. Tučňáček zrudl a řekl: ,,Z-zaprvé, svíráš mě moc těsně a zadruhé, na tohle nemáme čas, Motýlku!"

Free! - Kouzelný motýl a Černý tučňákWhere stories live. Discover now