50.Kočičák

873 65 29
                                    

Probralo mě pípání, které se ozvalo do stolu. Vmžiku jsem věděla, proč se ozvalo tak najednou. Vyskočila jsem z postele, jako střela, a doběhla jsem ke stolu. Na displey svítilo místo, kde se Bucky schovával. Podle vyhledávání byl v Bukurešťi, v Rumunsku. Ještě, že jsme v té Evropě a nemáme to od Vídně, tak daleko. Konečně jsem ho našla. Rozhlédla jsem se po pokoji, jestli tu už není náhodou Tony. Když jsem zjistila, že ne, rozhodla jsem se probudit ty dva spáče, které ani to pípání neprobudilo. V tom mi ale začal vibrovat telefón, který jsem meěl v kapse u bundy. Vzala jsem ho a zalezla jsem do koupelny. Zvedla jsem to, aniž bych věděla, kdo volá, a přiložila si mobil k uchu.

„Jste v pořádku?“ vyhrkla starostlivě.

„Klid, Nat. Jediný, kdo tam byl, je Peter, který je naštěstí v pohodě.“ uklidnila jsem jí.

„Kate, vím co pro tebe a Steva Bucky znamená, opravdu ano. Vraťe se domů a nechte to vyřešit vládu. Akorát to zhoršíte. Už tak za tebe Tony musí žehlit jeden průser. Navíc nás to roztrhá ještě víc.“  začala mi klást na na srdce.

„Nat, sama víš, že ani já a ani Steve toho jen tak nenecháme. Nechci rodinu roztrhat. Pokud vím, Bucky do ní taky pratří. A pokud jí chci zachránit, musíme být všichni.“ povzdechla jsem si.

„Akorát se tím dostane do problému. Gordon vás kldině nechá zatknout a zavřít. Zůstaňte doma, prosím.“naléhala starostlivě.

„Nemůžu, Nat. Nevěřím, že to udělal Bucky a musím mu pomoct s očistou. Jsem jediná, kdo to může dokázat a ty to víš.“ stála jsem si za svým.

„To zvládne i vláda, proč to nemůžeš nechat na ní?“ vydechla zoufale.

„Protože jsem se Steve jediná, od koho si Bucky nechá pomoct.“ odpověděla jsem jí a típla to.

Věděla jsem, že má s části pravdu, a že to co Tony vyžehlil, teď zase poseru. Ale musela jsem Buckyho očistit. Přeci jen je taky člen rodiny a rodiny se ve štichu nenechává. Mobil jsem strčila do kapsy džínů a vyšla jsem ven. Steve a Sam už byli vzhůru.

„Nat nebo Wanda?“ optal se Sam.

Zakže to slyšeli. Super. Teď si ještě bude Steve myslet, že ho hledám kvůli tomu, že ho snad miluju. Proč nemůžu mít chvíli klid.

„Byla to Nat. To ale nemění nic na tom, že vím, kde je Bucky.“ odběhla jsem od tématu.

„Kde?“ zajímal se Steve.

„V Bukurešti v Rumunsku.“ odpověděla jsem mu.

„To abychom vyjeli, než ho najde vláda s Tonym.“ zvedl se.

„Je vám jasné, že když přijdou, když tam budeme my, klidně po nás začnou střílet.“ podotl Sam.

„S tím se počítá, proto jsem nechala přivést tohle.“ otevřela jsem skříň.

V té se nacházel Samův oblek, Stevova uniforma a štít a moje uniforma.

„Ty si vážně myslela na všechno.“ ušklíbl se.

„Já myslím vždycky na vše.“ mrkla jsem na něj.

Potom jsem popadla uniformu a zalezla jsem do koupelny. Nebyl čas na zdžování. Takže jsem se v rychlosti převlékla a vlasy svázala do culíku. Oblečení jsem složila a vyšla jsem z koupelny. Sam a Steve už byli připravení. Oblečení jse hodila do obleku, který jsem poslala zpátky do Toweru, aby ho tu Tony nenašel. Přeci jen jsem tu už jeden měla a druhý by byl podezřelý.

Unforgattable《Avengers》✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat