The Death Movie

143 17 16
                                    

Thomas'tan Son İsyan'ı üç kelimeyle anlatmasını istemişler. Peki cevap?

The Death Cure!

Evet, hep birlikte alkışlıyoruz. 😂😂👏👏👏

Her neyse, bu bölümün amacı bizim için de Son İsyan'ı anlatmak. Bildiğiniz üzere yarın film vizyona giriyor ve öncesinde düşüncelerimizi ve hislerimizi paylaşmak ve sizinkileri de öğrenmek istedik. Filmden sonra bir bölüm daha yayınlayıp filmden sonraki duygularımızı da paylaşacağız tabii. Karşılaştırma gibi olacak. Şimdi düşüncelerimize geçelim.

Asya'nın düşüncesi:

Öncelikle serinin tamamını ele alıyorum. İlk film gayet güzeldi, kitapla tıpatıp aynı olması hiçbir kitaptan çevrilmiş filmde beklenmez. Buna rağmen oldukça benzerdi. 2 seneye yakın Alev Deneylerini beklerken çok heyecanlıydım, işte Teresa ve Thomas sahneleri nasıl olucak acaba çok merak ediyorum gibi. Sonuç ne oldu. Filmden çıktığımdaki hayal kırıklığım. Bu kadar değiştirmesi beni gerçekten çok fena şekilde batırmıştı, üçüncü filmde bunu ne kadar toparlayabilir diye düşündüm. Her neyse, üçüncü filmden beklentim yoktu. Fragmanlar ve filmden kesitler çıktığında düşündüğüm tek şey şuydu: Wes bize resmen “Hey bakın, kitaba oldukça benziyor. Ölüm sahneleri, bazı replikler, karakter özellikleri. Durumu topladım.” Diyor.
Ekibi özledim, sevdiğim bir serinin filminin çekilmesi ve bu kadar iyi oyunculuk yapan insanların bu işi yapması beni sevindiriyor. Ama benzerlik olarak düşündüğümde beni filmden iten bir şey oluyor.
Kısacası, durumu toplayacağım derken daha çok batıracağını düşünüyorum. İçimde bir umut yok, ama neler yaptığını merak etmiyor değilim. Bu yüzden filme gideceğim.

Öykü'nün düşüncesi:

Açıkçası Alev Deneyleri'nde yaşadığım hayal kırıklılığından sonra hiç umudum yoktu üçüncü film için. Çünkü kaldıramıyordum öyle olmasını ki hala öyle. Birinci film iyiydi ama ikinci filmde tüm umutlarım yerle bir oldu. Ben de filme gitmeme kararı aldım çünkü tekrardan o iğrenç duyguları yaşayamazdım. Ama yine de saçma bir umut besledim hep, oyuncular için belki de. Ama ilk fragmanı izlediğimde kendime çok kızdım. Yine çok kötü hissettim ve bırak dedim artık şunu kendime. Gerçekten çok içselleştirdim bu konuyu kendimde, basit baksaydım belki böyle olmazdı. Neyse ama ikinci fragman çıktığında kafam karıştı. "Please Tommy, please." sahnesi, Teresa'nın ölümü ve tekrardan Kayranlıların yanına geçmiş gibi olan tavırları. Sonuç olarak ise arkadaşlarımı bekleyeceğim. Onlar gidecek ve bana söyleyecekler. Yine de düşüncelerime gelirsek çok umutlu değilim, bilmiyorum ama o hayal kırıklılığımın telafi olacağını sanmıyorum. Yine de kafam karışık. Özellikle Wes'in bunları okurlar sinemaya gitsin diye yapması da kötü. Keşke James Dashner haklarını hiç vermeseydi, bence o zaman farklı olabilirdi. Sonuçta kitabın film oluyor neden bu kadar uzak asıl eserden? Yarının sadece filmi izleyenler ve filmi kitaptan ayrı değerlendirenler için harika olacağını biliyorum. Oyuncular, emekler... Ama benim gibiler için içimde bir korku var. Çünkü içten içe salak gibi arkadaşlarımın filmi beğenmesini ve filme gitmeyi istiyorum.

Emine'nin düşüncesi:

Öncelikle daha önce Fragman bölümünde de söylediğim gibi ben filmi ve kitabı ayrı ayrı değerlendiren bir yapıya sahibim. Bu yüzden kitaptan oldukça bağımsız olmasına rağmen Alev Deneyleri de hoşuma gitmişti ve heyecanlanmıştım. İzlemekten zevk de aldım. Filmde bazı kısımlarda bir miktar boşluklar gözükse de güzeldi. Kitaptan bağımsız bir filmi kitaptan bağımsız değerlendirmiştim ve aynı ismi taşıdıkları için bunu yaparken oldukça zorlandım. Yine de beğendim. Son film için de kesinlikle aynısı geçerli olacak diye düşünürken bir anda filmlerden koptuğumu hissettim. Son kitaplar için ne kadar heyecanlanıyorsam son filmler için o kadar heyecanlanmıyorum. Kitaba aykırı olacağını biliyorum, hepimiz biliyoruz ve beklentim fazla yüksek olmasa da filmin çıktığı şirketin kalitesini hesaba katarsam güzel olacağına ve Runner/Glader'ları olmasa da filmseverleri tatmin edeceğine eminim. Gitmeyi istiyorum fakat bazı ailevi durumlar yüzünden gidemeyeceğim ve sizlerden bol bol spoiler alacağım. Sevgiler~

Tuğba'nın düşüncesi:

Ben ilk filmi izlediğimde kitapla bağlantılı olduğu için sevmiştim ve daha sonra alev deneylerinin filmini sabırsızlıkla beklemeye başlamıştım.Alev deneylerini izlediğimde kitapla bağlantısız olduğu için hayal kırıklığına uğramıştım ama yine de filmi film olarak değerlendirip beğenmiştim.Filmden sonra Son İsyan'ı nasıl bağlıyacaklar diye merak ediyordum.Gally'nin gelişini öğrendiğimde kitaba bağlı bir film olacağını düşünmeye başladım.Daha sonra fragman çıkınca fragmanda da kitaba benzer sahneler vardı.Böyle olunca iyice filmi merak ettim ve gitmeye karar verdim.Umarım film beklediğimize değer.Beklentim hepimiz olmasak da filmi beğenmemiz ya da hiç olmasa bile bizi tatmin etmesi.

Nisa'nın düşüncesi:

Açıkçası birinci filmi kitabı okuyup izledim. Ve kitaba benzemesi hoşuma gitmişti. Ama ikinci filmi kitabı okumadan izledim. O da hoşuma gitti baya. Sonra.... İkinci kitabı okudum ve film benim için bitti yani. Kurgudan nefret ettim neredeyse. Teresayı o kadar kötü göstermeleri kabul edilemezdi. Üçüncü film bence kitapları okumayıp sadece filmi izleyenler için mükemmel, kitapları okuyanlar için bazı sahnelerde oyuncular yüzünden feels geçirten, bazı sahnelerde yapımcılara sövdürüp "Bu filme girmek isteyen beynime lanet olsun!" dedirtecek bir film olacak. Ben sadece film gözüyle bakabilseydim filme aşık olacağıma eminim, ama öyle olmuyor maalesef. Filmdeki oyunculukları çok seveceğime eminim. Şimdiden Kaya ve Rosa'ya aşık oldum bile. Ama filmin kurgusundan birşey beklemiyorum. Muhtemelen sinir krizi geçiririm.

Gülsüm'ün düşüncesi:

Birinci kitabı okuduktan sonra birinci filmi izledim ve büyülendim. Filmi izlerken kitabı baştan sona bir kez daha okumuş gibi hissettim ve bu duygu çok hoşuma gitti. İkinci film kitaptan uzaktaydı fakat bu benim için onun güzelliğini etkilemedi. Açıkçası film kitaba benzemiyor diye tepki göstermedim. Bana göre kitabın da filmin de ayrı bir havası vardı ve birbirlerine benzememeleri beni sinirlendirmedi. İkinci film kitaba benzememesiyle çok tepki çektiği için üçüncü filmi fragmandan anladığım kadarıyla kitaba benzetmişler. Bu her ne kadar kitabı filmden daha çok sevsem de beni üzdü çünkü ben filmi farklı havasıyla sevmiştim. Tabii bu serinin mükemmelliğini etkilemiyor. Ben ve ablam ailevi sebeplerden dolayı izlemeye gidemeyecek olsak bile bence film çok güzel olacak. En başından beri oyuncular çok iyi ve başarılı bir performans sergiliyorlar ve bu benim filmde en çok hoşuma giden şey. Filmin beklentilerimizi karşılayacağından eminim. ❤

Bakalım filmden sonra neler düşüneceğiz? Siz de yazın ve filmden sonraki bölüme de yorum yapın. Bakalım fark edecek mi, yoksa beklediğimiz mi olacak? Umarım herkes için iyi olur. Şimdiden iyi seyirler! 💕💕💓💓

Glader AlarmıWhere stories live. Discover now