FRAGMAN.

136 23 24
                                    

Herkese uzun bir süreden sonra merhaba! 💖💖

Bu kadar aralıklı bölüm attığımız için özür dileriz ancak bu tamamen yoğun olduğumuzdan kaynaklanıyor. Özellikle sorular her zaman aklımızda. Sizin de yoğun olduğunuzu düşünüyoruz çünkü geçen bölüm beklediğimizden çok daha az yorum aldık sorular hakkında. Bu bir sitem değil ama şu an bunu okuyorsanız ve geçen bölüme yorum yapmadıysanız yapmanıza çok seviniriz. 😂 Çünkü o soru bölümümüz yani etkinliğimiz.

Her neyse şimdi asıl konuya geçelim, bildiğiniz üzere kısa süre önce Son İsyan'ın ikinci fragmanı yayınlandı ve bunu tartışmamız gerektiğini düşündük. Bizim yorumumuz ise şu:

Filmin Alev Deneyleri'nden sonra toparlanamaz bir şekilde kitaptan bağımsızlaştığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden beklediğimiz fragman kitaptan oldukça bağımsızdı ve tam olarak beklediğimiz gibi bir fragman geldi. Ancak yapımcı, yönetmen, senarist filmde emeği geçen herkesin fragmana filmden spoiler olacak birçok sahne koyduğunu fark ettik. Özellikle kitapları okuyup ikinci filme tepki gösterenler için "Kitapla bağdaştırdık tekrar." düşüncesini yansıtmak istemişler gibi geldi bize. Çünkü normal bir filmde fragmana asla böyle şok edici sahneleri koymazlar. Yine de o duygusal sahneler çok iyiydi. Kim o son sahnede kafayı yemedi? Her şeye rağmen onlarda bile farklılık var. Örneğin Teresa'nın sahnesi kitaptaki gibi durmuyor. Zaten Teresa'yı öyle bir hâle getirdiler ki bunu beklemek imkansız. Minho'nun Labirent'e geri girmesi güzel bir detaydı, kitabın sonundaki gibi Labirent'e girmek zorunda kalacak olabilirler.

Yine de bağımsız olan fragman bizi sinirlendirdi yani sonuçta bu kitaptan uyarlanan bir film ve kitaba uygun olmalı ya da diğerleri gibi biraz benzeseydi. Yine de bunun yanında şunda ayrılıyoruz: bazılarımız filmi sadece film olarak yani kitaptan bağımsız olarak değerlendiriyor (Emine, Tuğba, Gülsüm), bazılarımız ise bunu kaldıramayıp kitaba benzemediği için sinirden çıldırıyor. (Öykü, Asya, Nisa) Kişisel fikirlerimizi yorum olarak yazacağız.

Sizin düşünceleriniz neler?

Glader AlarmıTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon