(2) Ο Κωνσταντίνος

145 36 100
                                    

Αρκετά ασχολήθηκα με εμένα που επιτελώ το ρόλο του επίδοξου αφηγητή πάνω από την Ταμάρα...Ας ασχοληθούμε με τη μητέρα της την Ελπίδα! Και τη μέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της προς το καλύτερο:

Η Ελπίδα,ως καθηγήτρια μαθηματικών που ήταν, περιπλανιόταν εκείνη την ημέρα στην αυλή του σχολείου όπου δούλευε επιτηρώντας τα παιδιά. Άξαφνα την πλησίασε ένας άντρας που δεν γνώριζε: ήταν περίπου στην ηλικία της, αδύνατος, μελαχρινός με καστανά μάτια.

Η εμφάνισή του δεν είχε τίποτα το εντυπωσιακό, δεν ήταν όπως ο Παύλος που είχε γαλάζια μάτια και γυμνασμένο σώμα.Η Ελπίδα τον κοιτούσε επίμονα χωρίς να ξέρει γιατί. Οι ματιές τους διασταυρώθηκαν αμέσως και για λίγα λεπτά κοιτούσαν ο ένας τον άλλον χωρίς να μιλάνε.Αυτός την κοιτούσε ντροπαλά, σε αντίθεση με τον Παύλο που είχε μια αλαζωνία στο βλέμμα του όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

"Η διευθύντρια λείπει σήμερα;"ρώτησε ο άντρας την Ελπίδα έχοντας μια αμηχανία στη φωνή του.

"Ναι!"απάντησε η Ελπίδα χαμογελώντας εξίσου αμήχανα και ντροπαλά.

"Με λένε Κωνσταντίνο και διδάσκω Γερμανικά.Θα κάνω Γερμανικά στα παιδιά του σχολείου και...δεν ξέρω που είναι η αίθουσα Γερμανικών."

"Η αίθουσα Γερμανικών είναι...από εκεί.Θες να σε πάω εγώ;"τον ρώτησε η Ελπίδα έχοντας ένα βλέμμα που πρόδιδε αγωνία για την απάντησή του.

"Ναι, πάμε!"είπε ο Κωνσταντίνος έχοντας έναν ενθουσιασμό στη φωνή του.Η Ελπίδα κατευθύνθηκε μηχανικά προς μια μικρή είσοδο προς τα ενδότερα του σχολείου, ενώ παράλληλα ο Κωνσταντίνος την ακολουθούσε.Προχώρησαν σε έναν μικρό διάδρομο, έστριψαν δεξιά και βρέθηκαν μπροστά από δύο πόρτες.Η πρώτη πόρτα είχε πάνω ένα χαρτί που έγραφε <<Πληροφορική>>, ενώ η δεύτερη πόρτα ήταν διακοσμημένη με ζωγραφιές που έγραφαν διάφορες φράσεις στα γερμανικά.

"Αυτή είναι!"είπε δείχνοντας την πόρτα με τις ζωγραφιές.Έπειτα πρόσθεσε έχοντας ένα αμήχανο χαμόγελο:"Εμένα με λέμε Ελπίδα...κάνω μαθηματικά!"

"Είναι ωραία τα μαθηματικά!Αρέσουν και στην κόρη μου την Αντιγόνη!"απάντησε ο Κωνσταντίνος με ενθουσιασμό που επιτέλους κατάφερε να πει κάτι ώστε να ανοίξει συζήτηση με την Ελπίδα και να σπάσει τον πάγο.

"Έχεις κόρη; Άρα, λογικά... είσαι παντρεμένος!"είπε αυθόρμητα η Ελπίδα και κοκκινίζοντας από ντροπή που της ξέφυγε τέτοια αδιάκριτη κουβέντα. Ήταν ντροπαλή αλλά ταυτόχρονα και αυθόρμητη σαν άνθρωπος...

Λεωφόρος των χαμένων ονείρων #SBC18#TYS18Where stories live. Discover now