(1) Τα παιδιά και οι γονείς

182 36 228
                                    

<< Σήμερα το μεσημέρι έφαγα ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ ΨΗΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ !>>

Η δεκατετράχρονη Ταμάρα έγινε έξαλλη. Έγραφε το ημερολόγιό της πριν από λίγη ώρα και μετά έφυγε από το δωμάτιο όπου κοιμόταν αυτή και ο Λουκάς,ο δίδυμος αδελφός της, για να πάει στην τουαλέτα.Παρόλο που δεν έλειψε ούτε πέντε λεπτά ,ο Λουκάς πρόλαβε να γράψει την ανοησία του.

Στο δωμάτιο με τους λαχανί τοίχους όπου η δεκατριάχρονη Ταμάρα κοιμόταν μαζί με τον δίδυμο αδελφό της,τον Λουκά ,υπήρχαν δύο γραφεία,ένα για τον καθένα, που ήταν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο.Πάνω στο γραφείο της Ταμάρα υπήρχε ένα τετράδιο,το οποίο η Ταμάρα χρησιμοποιούσε ως ημερολόγιο.Εκείνο το απόγευμα η Ταμάρα ξεκίνησε να γράφει στο ημερολόγιό της όπως έκανε κάθε απόγευμα,αλλά έφυγε βιαστικά από το δωμάτιο για να πάει στην τουαλέτα δίχως να ολοκληρώσει τη φράση που είχε ξεκινήσει να γράφει.

Ο Λουκάς, καθόταν στο γραφείο του και έκανε μια άσκηση στο μάθημα της λογοτεχνίας αλλά βαριόταν να την ολοκληρώσει.Μόλις η αδελφή του έφυγε από το δωμάτιο,αποφάσισε να κάνει κάτι που θα ενοχλούσε την Ταμάρα,θα γινόταν αφορμή για να αρχίσουν να μαλώνουν και έτσι θα σταματούσε να βαριέται.

Το τετράδιο της Ταμάρα που βρισκόταν πάνω στο γραφείο της ήταν ανοιχτό σε μια σελίδα σχεδόν κενή,μόνο στο πάνω μέρος της σελίδας ήταν γραμμένη η μισοτελειωμένη φράση:<<Χθες το μεσημέρι έφαγα...>>. Ο Λουκάς πήρε το στυλό που βρισκόταν στο γραφείο της Ταμάρα και ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη φράση όπως εκείνος ήθελε,γράφοντας βιαστικά και άτσαλα με κεφαλαία γράμματα που ήταν τεράστια σε αντίθεση με τα μικροσκοπικά καλλιγραφικά γράμματα της Ταμάρα. Και έτσι σχηματίστηκε η φράση <<Σήμερα το μεσημέρι έφαγα ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ ΨΗΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!>>

Για να φανεί ότι δεν έκανε τίποτα, ο Λουκάς είχε σκύψει πάνω από το τετράδιο της λογοτεχνίας και έκανε πως γράφει.Στην πραγματικότητα ήταν ακόμα στην πρώτη πρόταση και για να φανεί ότι γράφει έκανε ανάλαφρες μουτζούρες στο πάνω μέρος της σελίδας με το στυλό.

"Πάλι μου ζωγράφισες το ημερολόγιο!"

"Δεν το ζωγράφισα! Έγραψα!"απάντησε ο Λουκάς με ένα ύφος λες και δεν συνέβαινε τίποτα.

"Γράμματα είναι αυτά,σαν ορνιθοσκαλίσματα μοιάζουν έτσι όπως είναι!"σχολίασε η Ταμάρα.

"Από τον Δημήτρη κάνω σίγουρα καλύτερα γράμματα!"είπε ο Λουκάς αναφερόμενος στο αγόρι που άρεσε στην Ταμάρα.

Λεωφόρος των χαμένων ονείρων #SBC18#TYS18Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu