4. Bölüm

4.9K 259 11
                                    


 
  Sabah kızlardan önce kalktım. Yeni doğan güneşin ilk ışıkları yavaş yavaş odanın içine süzülüyordu. Yataktan kalkıp banyoya girdim. Rutin işlerimi hallettikten sonra banyodan çıktım. Banyoya en yakın yatak Masal'ın yatağı olduğu için yanına gittim ve yavaşça yatağa oturdum. Bir yandan Masal'ı dürtüyor bir yandan da kalkması için konuşuyordum.

  "Masal kal artık. Neyin uykusu bu. Kış uykusuna mı yattın."
  "Beş dakika daha anne. "
  "Masal Meriç burda." Masal yataktan telaşla kalkarak
  "Ne!!! Nerde? Neden gelmiş. Beni mi sordu? Ne dedi?" nefes nefese kalmış bir şekilde hala etrafa bakarken uyku sersemliği ile ne olduğunu anlayamamıştı. Anladığında bana kötü kötü bakmakla yetindi.
  "Kızları sen kaldır."
  "Yok ya başka."
  "Masal zaten gerginim ve sinirlerim tepemde bide senle uğraşmıyım!!!"
   Masal bişey söylemeden kızları kaldırmak için yanımdan ayrıldı. Okul kıyafetlerimi giydim. Çantamı alıp "Kızlar ben önden gidicem bir yere uğramam lazım." dedim. Elçin ve Derin kafasını salladı ama Masal suratıma dahi bakmadı. Biraz fazla çıkışmış olabilirdim. Bende Masal'ı umursamıyormuş gibi yapıp odadan çıktım. Karnım aç olmadığı için kahvaltı yapmadan çıktım yurttan. Yolda gördüğüm ilk markete girip Masal'ın en sevdiği çikolatayı aldım. Marketten çıkıp okula doğru yürümeye başladım. Dün akşam olanlar kafamı kurcalarken birisine çarpmam ile elimdeki çikolata yere düştü. Çarptığım kişiye bakmadan yerdeki çikolatayı aldım.

  "Kumsal" duyduğum tanıdık sesle kafamı kaldırıp Mert'e baktım.
  "Mert senin ne işin var burda."
  "Burda okumaya başladım. Asıl senin ne işin var."
  "Kızlarla burda okumaya başladık."
  "Kızlar da mı burada?"
  "Evet. Sen tek mi geldin."
  "Sen ve Derin gruptan ayrıldıktan sonra sizin yerinize 2 erkek geldi. Onlarla geldim. Bizde gruptan ayrılmak zorunda kaldık. Ama yakın zamanda burada da bir grup kurucaz. Derinle beraber katılmaya ne dersiniz. Eski günlerdeki gibi."
  "Bilmiyorum ki Derinle konuşmam lazım kabul ederse neden olmasın.
  "Harika. Yakın zamanda yeniden bir araya gelicez desene."
  "İnşallah."
  "Kararınızı verince ararsınız."
  "Tamam. Ararım ben sen merak etme."
  "Sonra görüşürüz o zaman güzellik."
  "Görüşürüz."   
  Mertle sarıldıktan sonra ayrıldık. Okula vardığımda daha zili çalmasına 15 dakika vardı. Sınıfa çıkıp çantamı oturduğum yere bıraktım. Telefonumu alıp sınıftan çıktım. Kızları beklemek için bahçeye çıktım. Okul bahçesi yavaş yavaş hareketleniyordu. Arka bahçeye doğru yürümeye başladım. Arka bahçede kamera yoktu. Çünkü bilen kişi sayısı çok azdı. Arka bahçede oturucak bir yer olmadığı için duvarın üzerine oturdum. Telefonumu kurcalarken arkamda ki hareketlilik ile korkuyla sıçradım. Arkamda ki kediyi görmem ile rahatladım. Kedi onu sevmem için bana sırnaşırken dayanamayıp onu sevmeye başladım. Tüylere karşı alerjim vardı. Ama ileri seviye olmadığı için şanslıydım.

  "Ooo bakıyorum burda bir yavru kuş var." duyduğum ses ile arka bahçenin girişine baktım. Uzun boylu kumral bir çocuğun bana doğru yürüdüğünü gördüm. Oturduğum yerden kalkıp bahçenin çıkışına doğru yürümeye başladım. Tam çocuğun yanından geçip gidicekken çocuk kolumu tutup "Bir yere mi gidiyorsun yavru kuş. Daha yeni başlıyoruz." tuttuğu kolumu kurtarmaya çalışıyordum.

  "Bırak kolumu." çocuk küçük bir kahkaha atıp "Başka isteğin. Seninle olan konuşmam bitmeden şurdan şuraya gidemezsin. Rüzgar neyin oluyor?" sinirle "Sanane be sanane. Bırak artık şu kolumu." dedim. Çocuk söylediklerime aldırmadan kolumu daha çok sıkınca acıyla inledim.  
  "Bırak kolumu. Canımı acıtıyorsun."
  "Sana bir soru sordum cevap ver bana!!" cevap vermemekte ısrar edince çocuk beni yere itti. O kadar hızlı itmişti ki elime batan küçük taşların acısıyla yüzümü buruşturdum.
  "Bahadır napıyosun abi." duyduğum başka bir sesle daha da gerilirken çocuğun hızla yanıma gelip "İyi misin?" diye sorması bir oldu. Ben cevap vermeyince beni yerden kaldırdı. İyi olduğumu görünce Bahadır'a "Abi hadi gidelim." dedi. Bahadır onu umursamadan bana "Seninle işim daha bitmedi." dedi. Bahadır ve yanındaki çocuk gözden kaybolunca derin bir nefes aldım. Bu çocuk kimdi ve benden ne istiyordu. Kafama takılan sorular ile sınıfa çıktım. Kızlar sınıfa çoktan gelmişlerdi.

  "Nerdeydin?"
  "Bahçeye çıkmıştım. Geldiğinizi görmemişim." yalan söylemeyi sevmiyordum ama olanları anlatıp kızları endişelendirmek istememiştim. Bana hala kırgın olan Masal'a çantamda ki çikolatayı alıp ona uzattım. "Sana aldım." Masal elimdeki çikolatayı alıp bana sarılınca bende ona sarıldım. Biz küs kalamıyorduk.

Herkeze merhaba. İnşallah beğenirsiniz bölümü. Vote vermeyi unutmayın. ❤💕👋👋

Yeni OkulWhere stories live. Discover now