8.Bölüm

3.6K 204 9
                                    

ELÇİN'İN AĞZINDAN

Akşam odaya döndüğümde kızlar uyumuştu. Bende onları uyandırmamak için sessiz bir şekilde üstümü değiştirip yatağa girdim ama Emirhan'ı düşünmekten uyuyamıyordum. Ben kabul ettikten sonra biraz yürüdük saat geç olunca yurda geri döndük.

Sabah kızlardan erken kalktım. Kısa bir duş aldıktan sonra odaya geri döndüm. Kumsal yataktan kalkarken bana bakıp "Günaydın." dedi. Bende karşılık verip okul kıyafetlerimi giyinmeye başladım.

Kumsal banyoya girerken Derin'de kalkmıştı. Aynanın karşısına geçip karışan saçlarını eliyle düzeltmeye başladı. Kumsal banyodan çıkınca Derin girdi. Masal hala uyurken yanına gidip dürttüm. Tık yok. Yine dürttüm. Kafasını yastıktan kaldırmadan "Hıı" dedi.

"Geç kalıcaz." demem ile yataktan kalktı. Derin'de üzerini giyindikten sonra hepimiz Masal'ı beklemeye başladık. Masal'da giyinince odadan çıktık. Kahvaltıyı yaptıktan sonra yurttan çıktık. Okula doğru giderken kızlara dün akşam olanları anlattım.

Hepsi ağızları bir karış açık bana bakarken çok komik görünüyorlardı. Derin ve Kumsal sarılıp tebrik ettiler. Masal hala şok içinde bana bakarken bu haline güldüm ve ben gidip sarıldım. O da tebrik edince okula doğru yürümeye devam ettik.

Okulun köşesine geldiğim de Emirhan'ı gördüm. Kızlara dönüp "Siz sınıfa çıkın ben gelicem." dedim. Onlar okula doğru yürürken bende Emirhan'ın yanına gittim. Telefonla konuşuyordu ve kaşları çatıktı. Bir süre karşı tarafı dinledikten sonra telefonu kapattı.

Beni görünce yüzüne yayılan gülümseme ile "Ne zaman geldin?" diye sordu. Yüzüme yayılan gülümseme ile "Fazla olmadı." dedim. Sırıtarak yanıma geldi ve bir kolunu yavaşça omzuma attı. "Derse geç kalıcaz sevgilim." dedi. Sevgilim kelimesine vurgu yapmıştı.

Okula doğru yürümeye başlamıştık ama kolu hala omzumdaydı. Beni kendine daha çok çekip saçlarımdan öptü. Yanından geçtiğimiz kız gruplarının kıskanç bakışları arasında okula girdik.

Sınıfa girdiğimizde bakışlar bize dönerken rahatsız olmuştum. Emirhan bunu farketmiş olacak ki sınıftakilere "Dönün lan önünüze." dedi. Emirhan oturduğu sıraya ilerlerken bende kızların yanına gittim.

Masal hemen atlayıp "Yakışıyorsunuz aslında." deyince güldüm. Bu sırada sınıfa saçları omuzlarının azıcık altında koyu kahve renginde bir kız girdi. Bizim sınıftan değildi onu hiç görmemiştim. Emirhanların oturduğu sıraya doğru ilerliyordu.

Emirhan'ın oturduğu yere gelince Emirhan kafasını kaldırıp kızın suratına baktı. Kız Emirhan'a "Doğru mu? Duyduklarım doğru mu?" diye bağırınca Emirhan sakinliğini koruyarak kafasını salladı.

Kız Emirhan'a tokat atmak için elini kaldırmış tam vuracakken Emirhan kızın bileğini tuttu. Yerimden yavaşça kalktım. Emirhan'ın bakışları beni bulurken kızın bileğini bıraktı ve sakinliğini korumaya çalıştığını belli eden bir ses tonuyla kıza "Çık dışarı!" dedi.

Kız sinirli bir şekilde sınıftan çıkarken Emirhan bana ben Emirhan'a bakıyordum. Kafamda bir sürü soru vardı. Bu kız kimdi? Duydukları neydi? Emirhan ile aralarında ne var? gibi sorular sormak istiyordum Emirhan'a. Emirhan kafasıyla kapıyı işaret edince sınıftan çıktım.

Emirhan önüme geçip "Beni takip et." dedi. Koridorun sonuna gelmiştik. Koridorun sonunda sağ tarafta küçük bir dolap vardı. Bu tarafın lambaları çalışmadığı için buraya kimse gelmiyordu. Emirhan cebinden bir anahtar çıkarıp dolabı açtı. Dolabın içinde bir kapı vardı.

Emirhan içeri girdi. Bende arkasından girdikten sonra kapıyı kapattı. Burası bizim sınıftan biraz küçüktü ama içeriyi kim düzenlediyse çok güzel düzenlemişti. Camın önünde üçlü koltuk , sağında ve solunda da tekli koltuklar vardı. Tekli koltukların arasında küçük bir masa vardı. Duvarlar beyaza boyanmıştı.

Yeni OkulWhere stories live. Discover now