Kapitola -13-

727 67 3
                                    

Harry sa rozhliadol po reštaurácii, kým nezbadal známu tmavovlasú hlavu za stolom pri akváriu a okamžite mu bolo jasné, komu patrí. Vybral sa teda za strýkom a po tom, ako si sadol naproti nemu a pohľadom preletel jeho vzhľad, skonštatoval: "Nové sako?"

"A nebolo lacné," prikývol Ben, narovnávajúc si rukávy. "Meškáš," dodal informačne.

"Zdržal som sa v posilke."

"Kde inde," prevrátil čiernovlasý muž očami a zamával na čašníka, aby im mohol objednať večeru.

Po tom, ako čašník zase odkráčal, presunul zrak späť k synovcovi a nadvihol obočie. "Tak? Ako sa vyvíja plán?"

Harry sa ešte chvíľu tváril, že si prezerá menu, hoci si jedlo objednali pred chvíľou, chcel sa však vyhnúť okamžitej odpovedi.

"Dobre," odvetil nakoniec a mykol plecom.

"Už ste najlepší kamaráti?" spýtal sa Ben pobavene a odpil si zo svojej minerálky.

"Nie sme najlepší kamaráti. Len sme boli spolu párkrát von," povedal Harry.

"A už si z nej niečo vytiahol?"

Harry vedel, že na začiatku so strýkovým plánom získať informácie o Liamovi a Zaynovi prostredníctvom Raven súhlasil, no teraz sa mu o tom veľmi nechcelo rozprávať. Okrem toho sa od nej aj tak ešte nič nedozvedel.

"Nepýtal som sa jej na nič. Nechcem, aby ma podozrievala."

"Najprv sa treba uistiť, že máš jej dôveru, máš pravdu," uznanlivo prikývol Ben."Takže, koľko toho už vie?"

"Nie veľa," mykol Harry plecami. "Nepovedal som jej, že moji rodičia..." zmĺkol, keď si uvedomil, že nevie, ako sformulovať vetu. "Že tí parchanti zabili..." ani druhý pokus mu nevyšiel, preto si len nahlas vzdychol. "Nevie to."

"A o našej spoločnej histórii?"

"Čo myslíš - že s vami vydrbali a vzali všetky peniaze? Nie tak celkom," dodal.

"Takže nevie nič," povedal Harryho strýko viac-menej sám pre seba a spokojne sa usmial.

Harry len pokrútil hlavou a radšej venoval pozornosť čašníkovi, ktorý k nim prišiel s ich objednávkami.

:::

"Mal by som ísť."

"Jasné, musíš ísť do práce alebo také niečo, však?"

"Vlastne áno." Liam sa zasmial a prevalil sa nabok, aby pozrel na Louisa ležiaceho vedľa neho.

"Tak potom zmizni, nechcem ťa už nikdy vidieť," povedal Louis, no z jeho tónu bolo jasné, že len žartuje. Následne sa z neho vydralo hlasné zapišťanie, keď Liam na neho dopadol celou svojou váhou a ruky mu držal nad hlavou, takže sa nemohol pohnúť.

"Aj ty by si sa mal začať chystať," oznámil mu neoblomne a z Louisa sa okamžite vydral otrávený povzdych, ktorý však Liam rýchlo umlčal bozkom. Louis sa nemohol sťažovať, každá chvíľa, ktorá ho odďaľovala od toho, aby šiel do práce, bola nádherná a navyše, Liam sa tak kurevsky dobre bozkával.

"Pomáhať a chrániť je tvoje životné motto, pokiaľ viem," doberal si ho Liam, keď sa po chvíli odtiahol, pretože veľmi rýchlo zistil, aký typ policajta Louis je. "Neustále ho vykrikuješ v posteli."

"Naozaj? Ale zatiaľ si sa nesťažoval." Louis sa uškrnul a keďže bol konečne opäť schopný hýbať rukami, lebo už ich nezvierali Liamove prsty, hneď to aj využil aby si ho pritiahol späť.

"Ale jednu rýchlovku ešte stíhame," oznámil mu po niekoľkých ďalších bozkoch, ktoré mu vtisol na pery a vážne naňho pozrel, očakávajúc pozitívnu odpoveď.

"Nie." Liam pokrútil hlavou, ani Louisovo zamrnčanie nepomohlo. Tak len sledoval, ako sa Liam dvihol z postele, aby mohol pozbierať zo zeme svoje oblečenie a následne si ho navliecť.

"Tak vstávaj," naliehal a hodil po Louisovi tričko, keďže ten sa stále nepohol.

"Dobre, dobre," prevrátil napokon očami a posadil sa, aby si mohol obliecť zvršok, no keď z neho spadla prikrývka a on ostal polonahý, nemohol si nevšimnúť, ako si Liam zahryzol do pery. Ruky mu zamrzli na polceste a na tvári sa mu roztiahol úškrn, pretože mal pocit, že napokon ho predsa len presvedčí, aby si pred prácou ešte dopriali trochu zábavy. Odkopol zo seba perinu celú a postavil sa v plnej kráse - keďže po tom, ako si to v noci rozdali, nemal síl načiahnuť sa po trenírky a navliecť si ich, tak spal nahý a teraz bol za to vďačný, lebo si mohol šťastne užívať Liamov pohľad.

"Tak čo, zmenil si názor?" spýtal sa samoľúbo.

Liam rýchlo pokrútil hlavou a obrátil sa. "Idem. Zavolám ti."

"A to nebude ani pusa na rozlúčku?" dostal zo seba ešte Louis, no odpoveďou mu bolo len zabuchnutie dverami. "Budem to brať ako nie," povedal už sám pre seba a sklamane sa načiahol po tričko.

Len čo Liam zaparkoval pred domom a vystúpil, všimol si postavu postávajúcu pred dverami. Keď prišiel bližšie, uvedomil si, že je to Zayn a netvári sa veľmi nadšene.

"Kde si bol?" Jeho tón bol takmer až nahnevaný.

"Nespal som doma," mykol Liam plecom, zatiaľ čo odomykal dvere.

"Volal som ti."

"Fakt? Prepáč, nevšimol som si."

"Kde je Raven?"

"Neviem, možno ešte spí." Liam si vyzliekol bundu, zavesil ju na vešiak vedľa dverí a vybral sa do kuchyne uvariť si kávu, pričom Zayn mu bol tesne za pätami.

"Zase si bol s tým tvojím novým frajerom?"

Liam neodpovedal, takže si jeho kamarát vysvetlil mlčanie ako súhlas.

"Nemal by si chodiť s policajtom, Liam. Dobre vieš, že je to nebezpečné," dohováral mu Zayn.

"Nechodíme spolu."

"Tak potom ako vysvetlíš-..."

"Len spolu spávame, prečo to vôbec riešiš?"

"Riešim to, pretože je to fízel!"

Liam tresol dve šálky na stôl omnoho prudšie, ako mal v pláne a pozrel na Zayna."Vieš čo si myslím? Že to riešiš kvôli tomu, že ja mám sex a ty nie."

"To nie je pravda, len sa snažím-..."

"Nie, prepáč, to nebolo fér," skočil mu Liam do reči kajúcnym tónom. "Nechcel som... Nemyslel som to tak."

Zayn chvíľu mlčal, napokon sa prinútil do úsmevu a prikývol. "Tuším ťa chápem. Posledné dni som bol ako nejaká ufňukaná tínedžerka. Aj ja si už leziem na nervy."

Liamovi sa na tvári roztiahol široký úškrn. "Nevieš si predstaviť, ako lezieš na nervy mne!" Kanvica šťukla na znamenie, že voda zovrela a on zalial kávu, ktorú následne aj začal fúkať, aby mu skôr vychladla. Druhú šálku podal Zaynovi, ktorý nasledoval jeho príklad.

"Dobre, zase odtiaľ potiaľ," stopol ho Zayn akože nahnevane, načahujúc sa po šálku, no vzápätí jeho tón zvážnel. "Ale naozaj si nemyslím, že je dobrý nápad, aby si spával so zeleným."

"Zayn, mám to pod kontrolou," zakončil debatu Liam nekompromisným hlasom. "Dopijeme a môžeme ísť. Či sa ešte chceme pohádať ohľadom niečoho ďalšieho?"

Zayn sa krátko pozrel ku schodom, ktoré viedli do horných izieb, z ktorých v jednej takmer určite bola Raven a jeho od nej delilo len pár metrov. Keby sa teraz rozbehol hore, možno by ju uvidel mierumilovne spať, možno by sa mu podarilo vtisnúť jej bozk do vlasov bez toho, aby sa zobudila a vrazila mu do zubov.

"Zayn?" Liamov hlas ho vrátil späť na zem a on si uvedomil, že nemôže len tak vybehnúť hore za Raven, pretože posledné dni nie sú schopní normálnej komunikácie a kým veci medzi nimi nevychladnú, nemal by sa pokúšať zachraňovať ich, pretože všetko zakaždým len zhorší.

"Prepáč. Áno, môžeme ísť."

Outlaws [SK]Where stories live. Discover now