Kapitola -10-

743 69 4
                                    

Nechcela si to priznať, ale bola z toho trochu nervózna. Netušila, kam ju Harry berie a bála sa opýtať. Po tak dlhom čase ju konečne delilo len pár minút od toho, aby konečne zistila Zaynovo a Liamovo najväčšie tajomstvo - a od úplného cudzinca.

"Si v pohode?" spýtal sa jej z ničoho nič Harry a krátko k nej presunul pohľad.

"Prečo by som nebola?"

"Vyzeráš, že každú chvíľu hodíš tyčku."

Stiahla tienidlo, z ktorého opačnej strany bolo zrkadlo a po tom, ako skontrolovala svoj odraz a zistila, že naozaj má akýsi bledý odtieň, uistila Harryho a tak trochu aj seba: "Som v pohode."

"Veď nejdeme nikoho okradnúť ani nič také. Aspoň nie tak, ako si to predstavuješ ty, s fyzickým útokom."

"A čo vlastne ideme urobiť?"

"Uvidíš."

Raven sa snažila Harryho presvedčiť celú cestu v aute, aby jej povedal, na čo sa chystajú, no on bol neoblomný a tvrdil, že jej nechce pokaziť prekvapenie. Keď možno o dvadsať minút neskôr zastavil pred benzínkou, Raven sa napriek jeho slovám nemohla ubrániť predstave, ako Harry z kufra vyberie čiernu kuklu a zbraň a vbehne do predajne. Aj preto chvíľu bez pohnutia sedela na sedadle, až kým sa neotvorili dvere na jej strane a keď dvihla hlavu, uvidela kučeravca, ktorý už dávno vystúpil a ona si to ani nevšimla.

"Tak ideš? Alebo ma tu chceš počkať?"

Bez slova prikývla a vystúpila za ním. Harry zamieril k malému stánku, na ktorom stál nápis LOTO a vzal z neho jeden z prázdnych lístkov. Z obrazovky nad stánkom, na ktorej bežali výherné čísla z predchádzajúceho dňa odpísal prvé tri - 7, 34, 49, štvrté, teda päťdesiat päťku zmenil na 50 a poslednú sedemdesiat trojku taktiež odpísal. Raven nechápavo sledovala, čo robí, ale skôr, než by sa ho mohla spýtať, Harry položil pero späť na stôl a zamieril dnu. Rýchlo vykročila za ním, aby jej nič neušlo.

"Dobrý," oslovil Harry vysokého predavača, "chcel by som si podať lístok do lotérie."

Predavač od neho vzal papier a popri tom, ako čísla ťukal do počítača, poznamenal: "Viete, nie je veľmi pravdepodobné, že dva dni po sebe vyhrajú tie isté čísla."

"Preto som jedno zmenil," skonštatoval kučeravec sebavedomo a zaplatil. Muž si od neho peniaze vzal a s pochybovačným výrazom si Harryho premeriaval, zatiaľ čo počítač tlačil na bločkový papierik jeho čísla. Po tom, ako si ho od neho Harry vzal, s úsmevom sa poďakoval a vybral sa z pumpy preč, nasledovaný Raven.

Až po tom, ako opäť sedeli v aute, odvážila sa opäť prehovoriť. "Toto je tvoj veľký ťah? Odpísať včerajšie čísla a čakať, či sa nejakým netrafíš? Musím sa priznať, čakala som-..."

"Nie," prerušil ju Harry a vytiahol z vrecka mincu, ktorú aj spolu s bločkom podal Raven. "Všimni si hore dnešný dátum. Trinásteho. Opatrne zošúchaj spodnú časť tej trojky."

"Prečo?" nechápala Raven a civela na čísla na papieri.

"Pretože včera bolo dvanásteho."

"No a?"

Harry sa k nej otočil s nadvihnutým obočím, akoby čakal, že na to príde sama. Aj na to prišla, keď znovu pozrela na dátum a v hlave sa jej ozval hlas predavača z benzínky "nie je veľmi pravdepodobné, že dvakrát po sebe vyhrajú tie isté čísla".

"Zmeníme dátum na včerajší!" vyhŕkla a Harry s úsmevom prikývol.

"Tak to už urob," mykol hlavou smerom k papieriku v jej ruke a ona si až vtedy spomenula, že tie peniaze ešte nemajú a najprv musí zoškrabať dátum a prepísať ho. Opatrne teda okrajom mince niekoľkokrát prešla po spodnej časti maličkej trojky, potom si od Harryho vzala ponúkané pero a dopísala číslo tak, aby pripomínalo dvojku.

Outlaws [SK]Where stories live. Discover now