Kapitola -1-

1.4K 92 4
                                    

Raven si vzadu na krku zapla prívesok, ktorý jej brat daroval k devätnástym narodeninám a kriticky sa pozrela do zrkadla. Nebola si istá, či sa jej páčila kombinácia ľahkých šiat so šnurovacími členkovými topánkami, ale keď v odraze zrkadla zbadala hodiny, uvedomila si, že už nemá čas hľadať iné oblečenie. S Liamom a Zaynom sa mala stretnúť už pred takmer desiatimi minútami.

Rýchlo schmatla kabelku, ktorú mala prevesenú cez okraj postele, zo stola zhrabla kľúče s mobilom a rozbehla sa ku schodom.

Do baru dorazila asi o pol hodinu neskôr, lebo musela ísť autobusom a vedela, že jej brat a frajer ju za to zrejme nepochvália.

"Kde si toľko," boli prvé slová od Liama, keď si Raven sadala oproti vedľa Zayna a podľa jej rozlietaných vlasov bolo jednoduché uhádnuť, že sa ponáhľala.

"Prepáč," mykla plecom a nechala Zayna, aby jej vtisol bozk na privítanie. Samozrejme v poslednej chvíli otočila hlavu, takže neostali len pri nevinných bozkoch na líce. Rukou mu zašla do vlasov, čím si ho aj pritiahla bližšie a jeho veru nebolo treba presviedčať, aby spolupracoval, ochotne bral, čo mu Raven ponúkala.

"Ale no tak," ozval sa Liam znechutene, "viete predsa, že s tým stále nie som tak celkom zmierený."

"Sorry, brácho," mykol Zayn plecom, keď ho hnedovláska konečne pustila, "ale tvojej sestre sa nedá povedať nie, hlavne keď príde v takýchto šatočkách." Mimovoľne si položil ruku na obnažené stehno Raven a s drzým úškrnom hľadel na Liama. Ešte donedávna ich vzťah museli utajovať, pretože im obom bolo jasné, že Liamovi sa nebude pozdávať myšlienka na svojho najlepšieho priateľa a sestru spolu, ale nakoniec pravda vyšla najavo. Samozrejme, zozačiatku sa Liam Zaynovi vyhrážal, že mu vryje guľku do rozkroku, ak sa o niečo pokúsi a niekoľkokrát musel priateľa zastrašovať aj fyzicky, ale Zayn bol vytrvalý a nakoniec sa mu už nejako podarilo presvedčiť Liama, že je všetko v poriadku. Napriek tomu, stále sa nemohol pozerať, ako ten čiernovlasý kasanova pchá jazyk do krku jeho malej sestry.

"Tak aký ste mali deň?" opýtala sa Raven konverzačným tónom, keď usúdila, že aspoň chvíľu môže venovať aj bratovi, nielen frajerovi.

"Fajn," odpovedal Zayn s myknutím pleca a sledoval, ako sa natiahla po jeho pivo a dala si riadny dúšok.

"Len fajn?" Zvedavo povytiahla obočie. Liam ani Zayn jej nikdy poriadne nepovedali, čo presne robia, hoci mala akú-takú predstavu. Vždy ju odbili tým, že je to ich biznis a že by ju to aj tak nezaujímalo. Jej však bolo jasné, že ten ich "biznis" musí byť niečo veľké, veď peňazí mali v posledných rokoch naozaj dosť. Aj preto bola presvedčená, že to, čo robia, je nelegálne - nebola hlúpa a veľmi dobre videla, s akými chlapíkmi sa stretávajú a tiež vedela, že jej brat má v zásuvke s bielizňou zbraň.

"Len fajn, čo zase vyzvedáš," odvrkol jej Liam nervózne. V skutočnosti dnes nemali až také veľké šťastie, jeden z chlapíkov sa vyhrážal, že zavolá políciu a z celej situácie vyviazli len ochlp. Keďže však Raven nemohol - a hlavne nechcel - povedať detaily jeho práce, aby ju zbytočne nezaťažoval, či náhodou nedopatrením nevtiahol do akéhosi maléru, musel svoje odpovede ohľadom práce skrátiť na pár slov. Aj keď sa niekoľkokrát sťažovala, že sa k nej stále správa ako k malému decku, Liam si stále opakoval, že je to pre jej vlastné dobro.

"Iba som sa pýtala," prevrátila očami, jasne dávajúc najavo, ako jej to vyskakovanie jej brata lezie na nervy, aj keď hlboko vnútri sa jej to dotklo.

"On to tak nemyslel," bránil ho Zayn, keď si všimol výraz na tvári Raven a jedno rameno omotal okolo jej pliec aby si ju pritiahol bližšie. "Aký bol tvoj deň?"

Outlaws [SK]Where stories live. Discover now