12.fejezet-A kő harcos

715 61 8
                                    

A város utcáin sétálgatva nem sok embert láttam. Ám egy szirt szerűségen igen nagy a tömeg, így arra vettem az irányt.

 Ám egy szirt szerűségen igen nagy a tömeg, így arra vettem az irányt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Felérve a kis dombra körül néztem. Hol is kezdjem...Leültem egy padra és elővettem az egyik térképem. Dévény városa Szlovákia területén van. Erre magamtól is rájöttem az engem körülvevő rengeteg szlovákból, akiknek nyelvét a sok turista hadoválásaiból kb felismerek. 'Lis azt mondta ez az a pont ahol a Duna bejön az országba. Eléggé a Kárpát-medence szélénél vagyok, szóval ja...valószínűleg jó helyen járok. Jó... Szóval egy emlékművet keresünk. Akár meddig bambulok a térképbe és akár meddig nézelődök a városban, nem tudok rájönni hova kéne mennem. Remélem jó nyomon indultam el... Ha nem akkor teljesen el vagyok veszve. Eleget bámultam a térképre. Itt az ideje csinálni valamit. Eltettem a térképet, felálltam és sétálgatni kezdtem. Céltalanul bolyongok a várromok között. Van itt egy nagy kőtömb. Mintha faragva lenne... Furcsa. Felmásztam hozzá. Mintha lerombolták volna...A kőtömbön egy faragott szöveg volt. Bár kicsit leomlott...de még el tudtam olvasni.

-Honfoglalási millenniumi emlékmű.-Olvastam hangosan, magyarul a szöveget. A többiből nem tudtam betűket kivenni. Furcsa érzésem támadt...Óvatosan végig simítottam a kőfaragást...Ekkor képek suhantak át a fejemen.

Ugyanúgy a kőtömb előtt állok. Felnéztem és a lerombolt semmiség helyén most egy nagy oszlop áll. A tetején pedig egy ember alakja. Visszanéztem a szövegre. Most ez áll rajta: "Honfoglalási millenniumi emlékmű-Honfoglalási harcos". Ekkor egy madár vijjog hallottam. Felnéztem az égre, és egy turul madár repült el a fejem felett. Körözött egy kicsit, majd leszállt a szoborra, és még egyet vijjogott.

Vissza a valóságba. Ismét a romokat látom. De a madár még mindig a kőtömbön ül. A szobor helyén. Ekkor elkapott egy érzés. Egy furcsa érzés...Asszem megérkeztem...De mit csináljak? Lenéztem, és egy ismerős motívumot láttam...A virágos mintát most a földön láttam, a lábam alatt. Legutóbb, a táltos templom fölött láttam...Tudtam mit kell csinálnom. Mivel még a legutóbbi seb nem gyógyult be, csak felszakítottam a varat, és a vér egyenesen a földre cseppent. Felvillant a virág, és ekkor ösztönösen tudtam mit kell tennem. Leültem hát török ülésbe, lehunytam a szemem, és látomásom támadt.

Egy hegyen állok. A hegy lábánál egy folyó folyik, a táj pedig gyönyörű. Megfordultam, és mögöttem egy vitéz állt.

-Miért?-A honfoglalás kori vitéz sápadt mint a kő. Bal keze Magyarország címeres pajzson nyugszik, jobb kezében pedig egy szablya van.

-Tessék?

-Miért?

-Mi miért?

-Mondj egy okot.

-Mire?

-Miért akarod létre hozni a védőpajzsot?

-Nem értem a kérdést.

-Mondj egy okot. De csak egyet mondhatsz. Ha rosszul válaszolsz, megszűnsz táltosnak lenni.

-Tessék?!?

-Miért?-Felháborodásomra ugyanolyan halál nyugodtan, és halál érzéstelenül kérdezett...hát inkább gondolkodni kezdtem. Miért? Miért akarom ezt létre hozni...

-Meg kell védenem a magyarokat. Ha Voldemort annak az energiának a birtokába jut amivel a szív csakra rendelkezik mindennek vége. Meg kell óvnom a föld szívét. A hazámat.

-Mitől?

-A sötétségtől.

Mikor ezt kimondtam, a vitéz madárrá változott. Egy hatalmas, fejedelmi turul madárrá. Suhintott párat a szárnyával és vijjogott néhányat. Ekkor az ég elsötétült. A madár a csőrét a szívemre tette. Ekkor szélvihar támadt. A turul felemelte két szárnyát, mire én is felemeltem két karomat. A szeme fényleni kezdett. Egyszerre, mint egy villám csapás, visszatértem a valóságba. A karjaim a levegőbe, a szemem világít és szél vihar tombol. Az emberek sikítozva rohangálnak fel-alá. Én ösztönösen tudtam mit kell tennem.

-Esküszünk, magyar nemzet istenére,

piros fehér zölddel írjuk fel az égre,

minden magyar kinek lelke tiszta,

ősi országunkat együtt vesszük vissza!-Ahogy a verset befejeztem, mintha egy villám csapott volna belém.

A szemem fénye elaludt. A karom leeresztettem. A szél vihar elcsöndesült. Körülöttem rendőrök, mentők és tűzoltósok, de nem volt időm jobban megfigyelni őket, mert a szemem lezáródott. Lassan minden elhomályosul a fejemben. Összerogytam. Elájultam.

***

Ahogy kinyitottam a szemem, az első amit megláttam egy fehér vakító fénnyel rendelkező, neon fénycső pár volt. Lassan felültem és próbáltam feleszmélni a kábulatból. Egy kórházban vagyok. A szobában igaz van még három ágy, de azokban senki sem fekszik. A helyiségben az üres ágyakon kívül a borzalmas meleget mertem felfedezni, amit egy nyárra felhúzott, vastag téli takarónak köszönhetek. Amikor épp ki akartam mászni az ágyamból, amikor egy alacsony, fekete hajú, sápadt, fiatal nővérke lépett be a szobába és kezdett szlovákul hadoválni valamit.

-Do you speak English /Beszélsz angolul?/-kérdezte értetlen fejem látva.

-Yes of course. /Igen persze/-mondtam.

-Ok. You were fainted, three hours ago. I'm glad you woke up. /Oké. Három órával ezelőtt ájultál el. Örülök hogy felébredtél./

-Where is my bag? /hol a táskám?/

-In the chair! /A széken!/-mutatott az ágyam mellett elhelyezkedő gyenge műanyag székre. Én nem haboztam, kikeltem az ágyból, felkaptam a táskám és indulásra készültem, amikor a kis nővérke megállított.-Wait! You can't go! /Várj! Nem mehetsz el!/

-Why? /Miért?/-kérdeztem.

-Becouse you were fainted! /Mert elájultál!/

-And? /És?/

-We will make some tests! It's important! /Mert csinálni fogunk pár tesztet! Ez fontos!/

-No. I have to go. /Nem mennem kell./

-I can't leave you to go! I will be fired! /Nem hagyhatom hogy elmenj! Ki leszek rúgva!/

-I don't care! /Nem érdekel!/-A kis nővérke erővel duzzadva állta utam. Én fogtam magam és a háta mögé ugrottam.-Goodbye! /Viszlát!/-Majd leugrottam az utcára.

Átgondoltam a dolgot...Ez ennyi volt? Akkor biztos megleszek szombat előtt. Bár...A halálfalók a nyomomban vannak, és fogalmam sincs hogyan találnak meg mindig. Ez lehetetlen! Elvégre a nyomjel nincs már rajtam. Mindegy. Minél hamarabb levédem az országot, annál hamarabb leszek nyugiban. -Mi is a következő megálló? Munkács. Akkor irány oda!- Gondoltam, és ugrottam Munkács városába...

Az Elfeledett Erők... 5.rész - SzáműzetésWhere stories live. Discover now