9.fejezet-Küldetés...

740 66 9
                                    

A puszta közepén állok. Csak bolyongok. Még nem történik semmi. Egyszer csak, mint derült égből a villám csapás marhák kezdtek el szaladni felém. Egy egész csorda. Jöttek felém, mintha valami üldözte volna őket. Futni kezdtem. A csorda elől. Szaladtam ahogy csak bírtam, de nem vagyok elég gyors. Ezzel nem megyek semmire. Hát megálltam. Szembe fordultam a vonuló csordával és a karom keresztbe tettem az arcom elé. A marhák jöttek. A csorda első tagjai elértek. Próbáltam állni egy helyben de az állatok össze vissza lökdöstek. Egyszer csak az egyiknek a szarva orrba vágott. Összerogytam. A földön összegubózva vártam hogy az állatok elvonuljanak. Egyik pillanatban a pata dobogás elhallgatott és már nem éreztem hogy az erős lábak között hánykolódnék. Felnéztem. Körülöttem ekkor már nem a puszta volt. Hegyek és patakok vettek körbe. Én egy völgyben állok. Az egyik hegyen egy lovas tűnt fel és ezt kiabálta:

-Itt lőn hazánk! Büszke hegyek védelmébe, s Alföldi legelőinkre. Jöjjetek hát! A magyar nép hazájába!-Ismerős volt amit mondott. Majdnem olyan volt mint amit az otthon látomásban láttam.

Az egy lovas mögött feltűnt még pár...pár száz. Örömmel, ujjongva vágtáztak le a hegyről majd kikerülve engem tovább a messzeségbe. Ám a vezérük, aki az előbb beszélt megállt előttem, leszállt a lóról.

-Üdvözöllek ifjú hölgy.-Előttem egy magas, izmos, régies-inkább ősies- ruhát viselő, bajuszos és szakállas férfi állt meg.-Véred az enyém, de neved nem tudom. Ki vagy?

-A nevem Erdei Boglárka.

-Mi vagy?

-Táltos.

-És még mi vagy?

-Nem értem a kérdést.

-Hát had magyarázzam el. Azt eddig is tudtam hogy ily tudományos vagy, ám nem tudok mi vagy. Hogy mi vagy a szíved mélyén. Erre a kérdésre millió és egy válasz van. Akár csak arra hogy ki vagy. Szóval...ki vagy?

-Hát...Én...-A férfi nevetett egyet majd folytatta.

-Nézz körül Boglárka. Ez a hazád. Feladatod ezt megvédeni. A táltos Magyarországért küzd a Mennyországban. Ám ha szükséges a földön is. Én már tudom ki vagy te. Te tudod e ki vagyok én?

-Nem.

-Nem is vártam el. Ha azt mondom az én kardom pihen a tarisznyádban, rájössz?

-Árpád vagy?

-Az bizony. Legendákból hallhattál rólam. Az emberek azt hiszik én vezettem a magyar népet a Kárpát medencébe. De az emberek tévednek.

-Hogy érted?

-A magyarok már azóta itt élnek mióta az Arany Atya megteremtette a világot. Tudod a Teremtő kiválasztott egy népet. Ez a választás a magyarokra esett. Nekünk kell megvédenünk a világot. Nos ennek a világnak amit ismerünk van 7 energia központja. 7 csakrája. Ez a hét csakra a föld különböző pontjain található. Ebből egy a mi hazánkban van.

-A szív csakra...-motyogtam.

-Pontosan! A teremtő azzal bízott meg hogy őrizzük a föld szív csakráját. A föld szívét. Tudod-e hol van ez?

-A Pilisben.

-Pontosan. Okosabb vagy mint gondoltam! Szóval. A szív csakrán kívül még van hat csakra. A teremtő azzal bízott meg minket hogy keressük fel ezeket a csakrákat és védjük meg őket. Hogy tartsuk fent az egyensúlyt. Eddig a szív csakrával együtt 3 van meg. A te dolgod hogy felkeresd a többit. És hogy az ott élő népeket megbízd hogy őrizzék. A táltosokat kiirtották. Teremtsd újra a nemzedéket és egy-egy növendéket bízz meg a csakra óvásával és a táltosok gyarapításával.

-Várj! De táltosok nem csak magyarok lehetnek?

-Á, dehogy! A csakra közelsége, a Teremtő kiválasztása tesz táltossá. A Teremtő azt a feladatot adta hogy őrizzük a csakrát. Ha felkeresed ezeket a pontokat, biztos találsz ott táltosokat is.

-De hát háború dúl! Én vagyok a kiválasztott nem mehetek most el!

-Nem is akarom hogy elmenj. A hazádnak szüksége van rád. Hogy hívják ezt a sötét varázslót aki ellen küzdesz?

-Voldemort.

-Nos ez a "Voldemort" ha győz, leigázza az angolok földjét, de nem áll meg ott. A magyar mágiát minden sötét varázsló el akarja pusztítani. Ha Voldemort sikerrel jár elpusztítja hazánkat. Népünket.

-Tudom. De ahhoz hogy legyőzzem biztosra kell mennem hogy Magyarország biztonságban van. Ahhoz pedig meg kell tanulnom az ország levédését.

-Bizony. A hazát meg kell védeni. Ám nem elég a kis országot megóvni. Azt is őrizni kell amit elvettek tőlünk. Ugyan idegenek lakják és más nyelven beszélnek de az is magyar föld. Védi az országunkat hét turul madár. Régen igaz madarak fészkeltek ott, ma már szobrok őrzik ősi kegyhelyeinket. Menj el e hét madár lábához. Az ország csak akkor lesz biztonságban ha mind a hét helyen elvégzed a varázslatot.

-És magát a varázslatot hogy tudom elvégezni?

-Hogy megszerezd e képességet ki kell állnod egy próbát.

-Milyen próbát?

-Amivel bizonyítod hogy meg tudsz védeni másokat. Későre jár nem gondolod?-Nézett a narancs sárgás égre Árpád. Észre sem vettem hogy már meg le a nap. De azt igen hogy az ősi vezér tereli a szót a témáról.

-Mi lenne az a próba?-kérdeztem.

-Nos nem tudom. Azt nem én állítom eléd.

-Hát ki?

-Az élet...-Ekkor a látomásom véget ért.

Ennyi? Ezért volt a nagy erőfeszítés?

-Ennyi volt az egész?!?-Kiabáltam a messzeségbe a hegyről.

Kellett pár perc hogy lehiggadjak, de amikor ez sikerült lementem a faluba. Az egy órás gyalogút után próbáltam eltalálni a házig ahonnan elindultam. Már nem hallom a zeneszót. Minden üres. Megismertem a parasztházat ahonnan nemrég még hangos muzsika szó szűrődött ki. Beléptem a kapun és bekopogtam a házba. Az ajtót egy ismerős arc nyitotta ki.

-Hi Bridgette! Nice to see you again! You were in the mountain for a long time./Szia Bridgette! Örülök hogy újra találkozunk. Sokáig voltál a hegyen./

-Hi Misel! How do you mean it? /Szia Misel!-Köszöntöttem a lányt-Hogy érted ezt?/

-You were at the monument for three days! /Az emlékműnél voltál három napig!/

-What? /Mi?/

-Yes. For three days. /Igen. Három napig./

-Oh...Where is your grandmom? /Oh...Hol van a nagyid?/

-Inside the house. Come in! /A házban. Gyere be!/-Vezetett be a házba Misel.

-There is she! /Itt van!/-A lány az egyik ajtóra mutatott és magamra hagyott a nagyijával.

-Csókolom.

-Szervusz kedvesem. Már azt hittem hazamentél! Na! Hogy ment?

-Nem tudom. A látomásomban azt mondták hogy az élet egy próba elé állít majd. Most mit tegyek?

-Hát várj a próbára.

-De nem várhatok! Vészhelyzet van.

-Türelmesnek kell lenned! Várnod kell.-Ekkor a távolból egy kis rengéssel járó robbanás és sikoltozás hallatszott.

-Azt hiszem már nem kell sokat várnom...

Az Elfeledett Erők... 5.rész - SzáműzetésWhere stories live. Discover now