4.Bölüm/Seçim

88 3 0
                                    

ϟSeçim.ϟ

Seçim. Hayatta en çok karşılaştığımız ve aynı zaman da bizi en çok zorlayan durumlardan biri. Hele ki aşkda.Şimdi gelin bunu birlikte değerlendirelim.

Hepimizin hayatı,yaşadıkları vb. sorguladığı zamanlar vardır. İçiniz sıkışır,nedensiz yere sorgularsınız herşeyi. Aslında herşey yerli yerindedir. Allah'a şükür, eliniz ayağınız tutarar. Bi eviniz, size yeticek paranız vardır. En önemlisi böyle zamanlar da sizinde sevdiğinizi düşündüğünüz, bi seveniniz vardır. Ama bi eksiklik olduğunu sezersiniz bi anda, bilmediğiniz bi özlem kapalar bütün vücudunuzu. Böyle zamanlarda bilmezsiniz kim olduğunuzu. Herşeyi olduğu gibi bunu sorgularsınız. Kafanız karışır böyle zamanlarda. Nedensizde olsa ,en çok bu zamanlarda ağlarsınız.

''Biri'' geliverir ,siz böyleyken. Beklediğiniz biri, belki eski bi tanışmışlık ,belki yeni bi dostluk, belki en yakınınız olabilecek biri. Kim olursa olsun, o biri mutlaka gelir. Daha da karışır kafanız. Kıskanırsınız hem o birini,hem de sizi seveni. Çünkü diğer yarısı da olabilir aşk, kıskançlığın. Birden o sorgulama yarım kalır sanki. Daha mutlu olursunuz o biriyle, sanki beklediğiniz kişi gelmiştir,hiç beklenmeyen bi vakitte. O boşluk dolmuş gibi gelir size. Ama seçim vakti yaklaştığında sorgulama da başalar.Bi sevdinizi düşündüğünüz seveniniz vardır , bi de başka ''biri''. İnsanız ya hani ikisini de kaybetmek istemeyiz, bu böyledir çünkü. Biz hep bencilizdir ve ''Birini seçmek demek , diğerini kaybetmektir''.

Sanki birden, biraz da olsa fazla gelir herşey. Hani bi seçimden bahsetmiştim ya. İşte burada o seçim devreye girer. Tam sen seçimini yapacakken,aklın öbürüne gider. Bazen de seçebilecekken, seçilebilecek olabilirsin. Yani sen de o ''biri'' olabilirsin ,hiç beklemediğin bi zamanda. Tam seçimini yapmışken vazgeçersin ,aklın öbürüne gider demiştim ya onun gibi işte. Bi nedenden ötrü terk edersin. Bazende sen olabilirsin o terk edilen. Bu böyledir çünkü ,değişmez çoğu kaide.

Ama yine olmaz, yine fazladır bazı şeyler . Mutlu olamazsın mesela ,aklın hep öbüründe kalır, unutamazsın. Unutulmaz , en güzel şarkılar bu zamanlarda söylenir çünkü her şekli güzeldir de aşkın, bu hali başkadır. Bazen de daha da fazla gelir herşey. Her yeni kişi yeni bi başlangıç olamayadabilir. Ve bu zamanlarda başlar kaybedişler.

Seçim hiç bir zaman kolay değildir,aklınız mutlaka diğerinde kalır ,ve mutlaka acı vardır. Hiç mi yolu yok bu işin diyenleri duyar gibiyim . ''Acı değişmez ,acı hep var, hangisini seçersen seç. Ama acını seçebilirsin'' diye bi alıntı yapalım 'o kadın' filminden.

Hepimizin başına geldiği gibi benimde başıma geldi bu durum. Hatta az yazı yazmadım bu konu hakkında. Düşünsenize tek bi dünya, gelmiş geçmiş onlarca insan, milyonlarca aşk, onun kadar da acı. Kimse mi bulamadı bunun bi çıkışını. Bulamamış işte. Yok. Herkes bi çözüm üretmiş kendi kendine,belki parmakla gösterebilicek kadarı başarılı oldu. Ama her zaman olduğu gibi ben yine seçimsizlikten yanayım. İlle de birini seviceksem sevmeyelim abicim. Seçmeyelim ikisini de. Bi biz kalalım. Ya da ''bi kırık gençlik hikayesi'' bırakalım geriye. Tabi karar yine sizde.

-kedininmiyavsesi -sezen aksu / sızı

hey millet biraz volte ve yorum hiç fena olmaz hanii .. hadi bakalım pamuk eller ekranlara ya da mouselara (:'{D> bu arda ,sevgiyi kucaklamayı unutmayın.

Kalan da giderHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin