"2. Part"

634 25 7
                                    

HARRY 'POV'

Jos jedno hladno Londonsko jutro nakon pobjede,zar ima boljeg osjecaja?Osjecam golicanje sitnih kapljica kise po licu.Misli mi lete glavom dok vozim prepunim ulicama Londona,svi su uspaniceni,svi se negdje zure..valjda u skolu ili na  posao koji ja ni ne pokusavam naci.Ubrzo parkiram par metara od zgrade gdje mi se nalazi stan.

Nakon dugotrajne potrage za kljucem ulazim u stan,bacam stvari na ionako neuredan kauc te odlazim do sobe i tonem u san.

TRIS 'POV'

"Tris ,budi se!"osjetila sam kako me Clary lagano gura laktom.Polagano sam otvorila oci te shvatila da sam zaspala na predavanju engleskog,ali ni ne cudi me, ta profesorica je bila toliko stara da bi joj uskoro i sprovod mogli organizirat.Ne shvacam zasto ne ode u penziju bar nebi svakodnevno morala trpit balavce kao sto sam ja .Iz misli me budi Claryev vec pomalo iritantan glas.

"Okreni se,mislim da mu se svidas"namignula mi je ,a ja sam se okrenula te ugledala preslatkog decka plave kose u kojeg je cijela skola zaljubljana ,njegov pogled je bio usmijeren tocno u mene ,skuzio je da ga gledam pa mi se blago nasmijesio,brzo sam se okrenula kad sam shvatila da ko neka glupaca vec pol sata buljim u njega.

"Njemu se baca pol cura pod noge ,zasto mislis da ga ja interesiram uopce?!" znatizeljno sam upitala Clary koja je nesto svrljala po biljeznici.

"Odkud da ja znam." slegnula je ramenima pogledavajuci uokolo

"A i mlađa sam od njega " opravdavala sam se ,iako ni sama ne znam zasto sam imala potrebu za tim

"Znas ono "Mlađe je slađe"  zagrizla je donju usnicu ,ja ne vjerujem sta ona govori,koji je njoj.Ustvari zasto se ja uopce uzrujavam oko toga,decki su za mene precrtani na spisu zelja.

"Ajde dosta o njemu,ne svidam se ja njemu niti on meni.Rasprava zavrsena." odlucno sam izgovorila ove pomalo politicke rijeci.Clary je samo odmahnula glavom a onda se zaculo zvono.

"Napokon" rekla sam napustajuci predavanje.

"Idemo jest" govorila sam Clary povlaceci je za ruku .

"Ti i ta tvoja glad ,cekaj da odem na toalet" zakolutala sam ocima i odlucila je sacekat ispred toaleta.Lagano sam cupkala nogom na mjestu a zatim osjetila neciju ruku na svom ramenu,brzo sam se okrenula za 90° te se susrela cokoladnim ocima ..Isuse toliko sam gladna da su mi oci cokolada,kada sam shvatila da ispred mene stoji bas onaj decko koji je bio glavna tema na engleskom,refleksno sam prosla rukom kroz kosu te rekla

"Hej,odkud ti?"sramezljivo sam upitala osjecajuci kako mi se obrazi crvene.

"Am,htio sam te nesto pitati"samouvjeren decko jednom rukom se naslonio na ormaric na koji sam upravo ja bila naslonjena,bio mi je sve blize,mogla sam osjetiti njegov vruci dah na svom vratu.

"R-reci"zamucala sam od tolike topline na svom vratu.

"Mislio sam ,ako zelis naravno da izademo"nakrivo je jednu stranu svojih usana ,srce mi je vjerovatno htijelo iskociti iz prsnog kosa.Dobro Tris smiri se glupaco ti mrzis decke.Nakon sto sam par sekundi razmisljala ,izmakla sam se. "Razmislit cu" hladno sam odgovorila iako mi sad tijelo gori.Clary je izasla iz toaleta te ostala zatecena ugledavsi Jamiea i mene.Povukla sam ju za rukav izgovorila "Vidimo se" i krenula prema kantini.Par puta prije nego sto smo stigli sam se okrenula da vidim njegovu reakciju,on je i dalje stajao nepomicno,ocigledno iznenaden mojom reakcijom,a jadnicak je naviknuo da ima svaku koju zeli..

"Dobro oces ti meni objasnit sta se desava?"Clary mi upucuje znacajan pogled dok ja odmahujem rukom "Mah nista bitno,vjeruj mi".Podigla je obrvu a ja sam je ignorirala ,uzimajuci hranu iz kantine.

"SISTER"  Harry Styles fanfictionWhere stories live. Discover now