6. Ένα άστρο σβήνει

263 27 1
                                    

        «...και κλείδωσα την πόρτα».

       Ο Μπιλ άκουγε με προσήλωση την ξαδέλφη του. Παρότι η ιστορία του φαινόταν τραβηγμένη, τον είχε συνεπάρει.

        Η Ελπίδα σ' αυτό το σημείο άρχισε να μιλάει πιο γρήγορα. «Ε, μετά πήγαμε στο δωμάτιο του Στέλιου να με διαβεβαιώσει πως δεν είναι τίποτα εκεί, μου εξομολογήθηκε πόσο πολύ του αρέσω κι έπειτα έκανα το καλύτερο σεξ της ζωής μου».

       Ο Μπιλ γύρισε προς τον Στέλιο, ο οποίος έμεινε να κοιτάζει αποσβολωμένος την Ελπίδα. Με δυσκολία συγκράτησε το γέλιο του, βλέποντας τον σοκαρισμένο άντρα.

        «Το κάνατε στο κρεβάτι μου;» ρώτησε ο Στέλιος την αδελφή του. «Αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια την παρέλειψες την τελευταία φορά».

        «Τέλος πάντων» είπε η Ελπίδα χωρίς να σχολιάσει. «Τώρα είμαστε μαζί με τον Δημήτρη. Με κάνει να νιώθω ευτυχισμένη».

       «Πες μου σε παρακαλώ ότι αλλάξατε τα σεντόνια μετά» ζήτησε να μάθει ανήσυχος ο Στέλιος.

       Η Ελπίδα τον αγνόησε για άλλη μια φορά, αλλά χαμογέλασε εντείνοντας την ανησυχία του Στέλιου. Η κοπέλα σηκώθηκε και μάζεψε τα πιάτα και τα άδεια χαρτόνια πίτσας.

       Συζήτησαν λίγη ώρα ακόμη. Αναπόλησαν τις περιπέτειές τους στο χωριό και μίλησαν για τα σχέδια του άμεσου μέλλοντος. Ο Μπιλ λάτρευε εκείνες τις ατελείωτες συζητήσεις με τον Στέλιο και την Ελπίδα.

       Κάποια στιγμή ο Μπιλ κοίταξε το ρολόι τοίχου. «Λέω να φεύγω σιγά - σιγά. Θα πάω με την Μαρία σινεμά και πρέπει να βγάλω εισιτήρια» είπε και σηκώθηκε.

       «Όπως θες, Μπιλάκο» έκανε η Ελπίδα και σηκώθηκε να τον συνοδεύσει. Ο Μπιλ πήρε το κράνος του από τον καναπέ και κατευθύνθηκε προς την εξώπορτα.

       «Άντε, θα τα πούμε, ρε ξάδελφε! Δώσε χαιρετίσματα στην Μαρία» είπε ο Στέλιος.

       «Και από μένα πολλά φιλάκια!» έκανε χαμογελαστή η Ελπίδα.

       «Θα της δώσω. Γεια σας, παίδες, τα λέμε» είπε ο Μπιλ. Φίλησε σταυρωτά την ξαδέρφη του και έσφιξε το χέρι του Στέλιου.

       Επιστρέφοντας στο σπίτι του σκεφτόταν όλα αυτά που έλεγε η Ελπίδα για το Ουίτζι. Ο Μπιλ δεν ήταν άνθρωπος που πίστευε στα μεταφυσικά φαινόμενα, παρόλο που μεγάλωσε με μια θρήσκα μητέρα, η οποία ζούσε παλεύοντας με τις δεισιδαιμονίες της. Από την άλλη μεριά όμως, πίστευε την ξαδέλφη του. Ποτέ της δεν υπερέβαλε για γεγονότα, σε αντίθεση με τον παραμυθά Στέλιο. Τον είχε επηρεάσει τόσο η ιστορία της, που με την πρώτη ευκαιρία θα έψαχνε στο διαδίκτυο πληροφορίες για τον περιβόητο πίνακα των πνευμάτων. Ίσως να δοκίμαζε να παίξει και ο ίδιος κάποια στιγμή.

Ο Λύκος Δεν Είναι ΝεκρόςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα