Szeptember elseje

166 10 2
                                    

*Roxanne szemszöge*

Ma reggel fáradtan ébredtem. Rápillantottam szétszórt cuccaimra, mert rendetlen vagyok, illetve csak akartam, ugyanis rend volt. Tehát szeptember elseje van, és végre megyek a Roxfortba elsőévesként.
Rose persze már fent van, és lázasan pakol. Nekem ezt Anya megcsinálta.
- Roxanne gyere enni!-kiabálta Apa, majd bejött a szobámba, és néhány édességet és egy rakat pénzt tett bele a cuccaimba. Rekordidő alatt felöltöztem, majd lerohantam a lépcsőn az étkezőbe. Persze már mindenki ott volt: Anya, Apa, Rose és Hugo. Már megint én vagyok a legutolsó. Leültem az asztalhoz, és elkezdtem palacsintát enni. Citromosat. Nyami!

Végre elindulunk! A King's Cross 9 és 3/4-ik vágányán várjuk Potteréket. Velük jóban vagyok, kivéve Al-lal. Még régebben összevesztünk, és azóta nem békültünk még ki.

Felültem a vonatra. Persze egyedül. Rose Albusszal ment valahova, de pár perc múlva mérgesen visszajött.

- Az az idióta...-kezdte volna, ha le nem csitítom.
- Nyugi, Rose. De most rajzolok és olvasok egyszerre. Ne zavarj kérlek.-bántottam meg ezzel ikrem, és mint aki jól végezte dolgát, újra a rajzlap fölé görnyedtem. De Rose nem hagyta annyiban a dolgot.
- Xanne, kérlek! Csak hallgass meg! Légy szives! Utána békén hagylak.-kérlelt tovább, mire beadtam a derekam.
-Mi történt?-sóhajtottam.
- Albus kitalálta, hogy Malfoy mellé ül. Az pedig elkezdett nyalizni, és olyanokat mondott...-hatásszünetet tartott.-ha hallottad volna-megint-például idézem: ,,friss kenyér illatod van."-na ezen már én is röhögtem. Végül az egész odautat végigbeszéltük. Néha mi is lehetünk jó testvérek, nem?

Megérkeztünk. A Roxfort nagyon jól néz ki. Mi csónakkal mentünk át, majd elkezdődött a beosztás. Már vártam a nevem. Rose előtt jővök a névsorban. Elbambultam.
- Roxanne Weasley!-mondja egy ideges hang. Valószínűleg már sokadjára mondhatta. Gyorsan a fejemre tették a kalapot, és...









Hatásszünet. Direkt. Így izgisebb lesz.







-Mardekár!-kiáltotta a süveg egy pillanat alatt.
Odabotorkáltam az asztalomhoz a méma csöndben. Egy Granger-Weasley a Mardekárban? A hangulat csak akkor fokozódott, mikor Albust is a Mardekárba osztotta a süveg. Ilyen az én szerencsém. Rose persze Griffendéles lett. Nem mintha az akarnék lenni, de... Apu nem fogja kitagadni.

*Rose szemszöge*

Idegesítő ikertesóm a Mardekárba került. Na mindegy, nekem mindegy is. Sokat használom ezt a szót, hogy mindegy. Viszont Roxanne vagy elmondja Apunak és Anyunak, vagy nekem kell. Remélem elmondja ő. Nem akarok hatalmas botrányt. Ahogy láttam, egyedül ült, nagyon elveszettnek tűnt. Aztán Albus Potter nevét mondták. Én biztos voltam benne, hogy Griffendéles lesz, de nem. Ő is Mardekáros. Viszont a hugommal kölcsönösen utálják egymást valami apró dolog miatt. Szerencsétlenek. Viszont volt valaki, aki felkeltette az érdeklődési körömet. Engem bámult. A szőkeség a vonatról. Azt hiszem, Apu engem is kitagadhat, mert bevallom, egy kicsit talán tetszik. A hangsúly a talánon van. Sajnos ő is Mardekáros lett.

Sziasztok!
Először is: mien lett?
Másodszor: valaki akar ikres borítót csinálni? Fontos: egyik mardekáros, másik griffendéles.
Harmadszor: kell majd spoiler?

Komiba jelezz!
Vote pls!

Bye, Anna

Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Oct 29, 2017 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

Rose és Roxanne Weasley-avagy a 2. Weasley-ikrekKde žijí příběhy. Začni objevovat