Svjetlost

32 2 0
                                    

Radnja je smještena u malom gradu nadomak glavnog grada izabrane države. U tom gradu dugo se nije desio veliki zločin. Sve dok se jednog dana ne pročuje vjest da je jedna djevojka ubijena, nakon što su je pronašli u podrumu jednog noćnog kluba. Gradom počinje da se prožima sumnja da se tu radi o mafiji, i po prvi put u toliko godina, ljudi počinju da zaključavaju svoja vrata.

Ipak, nisu ni znali da su svojim sumnjama veoma veoma blizu istine. I iz tog razloga, duh ubijene djevojke ne može da prođe kroz svjetlost, u početku ne shvatajući da mora da izravna račune sa onima koji su joj učinili zlo. Ali ipak, kao duh ne može da uradi ništa osim da pomjera predmete u namjeri da ih zastraši.

Sve dok ne nailazi na našeg glavnog lika. On je jedini koji može da je vidi, što joj se u početku čini nemoguće, ali ubrzo shvata da može kroz njega da realizuje svoju osvetu. Nakon nagovaranja, sa pričom kako je on njena jedina nada da njen duh nastavi svoj put, pokreću svoj plan. Nažalost, nije baš sve išlo tako glatko. Tokom borbe sa jednim od mafijaša koji je otkrio ko je on zapravo i šta želi, uspjeva da ga ubije kako se vjest ne bi proširila.

Ali i on biva smrtno ranjen i ubrzo umire. Misleći da je sve otišlo u propast i da će sada zauvijek ostati da luta gradom, djevojka igrom slučaja shvata da ima moć da ga vrati iz mrtvih. U tome otkriva kako je potomak drevne civilizacije vještica, ali da može samo njega vratiti. Tada shvata zašto je samo on vidi. Nekoliko dana prije svoje smrti ga je srela u nekom kafiću i sebi rekla da bi, ako umre, samo njega htjela da vidi.

I tako sada znaju da mogu nastaviti sa svojom borbom, i svaki put kada on umre, ona je uvijek tu da ga vrati. U međuvremenu, počinju da osjećaju nešto jedno prema drugom, i samim tim to im daje veću motivaciju. Ipak, to u velikoj mjeri oduzima njene snage, i ponekad se desi da ne može u nekom određenom trenutku da ga vrati nazad, već dok prikupi snage. Na vama je da odlučite kako ćete rasporediti događaje, ali na kraju imamo jedno goreće pitanje. Da li će svojom magijom i moći ljubavi, ili pak uz pomoć drugih magičnih bića uspjeti i sama da se vrati u život, ili će možda naš glavni lik umrijeti i zajedno će preći kroz svjetlost? Ili će pak to biti tužan kraj, u kome on ostaje na zemlji, da se zaljubi u nekog drugog, dok ona odlazi i samo ponekad gleda na njega sa neba, radujući se njegovoj sreći?

---***---
Nadam se da vam se ideja sviđa, ukoliko želite da pišete priču po ovoj ideji, javite se u komentar ili u inbox. ❤
(Još jedna ideja koja budi u 4-5 ujutro i prosto zove da je zapišem. Naravno vi možete tu ubaciti i drugačiju priču u kojoj je glavni lik druga djevojka, i navesti novi razlog zašto je samo ona vidi, bilo romantičan ili neki drugi #OneLove.)

Cover za ukoliko želite da se fokusirate na avanturu i dramu, a ne na ljubav 😊:

Cover za ukoliko želite da se fokusirate na avanturu i dramu, a ne na ljubav 😊:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

P.S. covere možete uzeti ako želite napravljeni su isključivo za te priče, a i ne morate nije obavezno 😊

•Ideje Za Priče•Where stories live. Discover now