Prológ

275 35 14
                                    

MINULOSŤ

V malom mestečku neďaleko Olympu vládlo doslova hrobové ticho. Celé mesto zívalo prázdnotou a hviezdy sa cez tmavé okná pozerali na spiacich obyvateľov. Bola to vcelku obyčajná noc – no vtedy ešte nikto nevedel, že Bohyňa Noci si vyberie práve túto na to, aby znovu povstala a dala život ďalšiemu zázračnému dieťaťu.

„Erebus! Erebus!" Jej krik sa rozliehal po celej miestnosti, ktorá bola sama o sebe tmavá ako noc. Ako samotná Nyx. Nikto jej nedokázal pomôcť. Bola tam sama napospas osudu. Len ona a jej vzácne dieťa, ktoré sa zúfalo pýtalo na svet.

O niekoľko sekúnd sa okolo nej zhromaždilo niekoľko Bohov vrátane toho najvyššieho – Dia. V jej očiach videl bolesť, ale aj strach. Strach z toho, že môže svoje dieťa stratiť. Strach z toho, že tu nebude, keď bude vyrastať. Akoby snáď vedela, že prišiel jej čas opustiť svet smrteľníkov.

„Je čas. Pomôžte mi," so zraneným pohľadom sa pozerala na všetkých, ktorí stáli okolo nej a pripravovali pôrod. Neraz započula reči Bohov, ktoré tvrdili, že toto dieťa je prekliate a musí čo najskôr umrieť. Chceli ho nechať umrieť, no vedeli, že Nyx si to nezaslúži. Nezaslúži si vidieť umierať ďalšie zo svojich detí len kvôli pochybnostiam ostatných Bohov.

***

Nyx ani nestihla postrehnúť, že je po všetkom. Z najhoršej bolesti bola síce von, no nedostala žiadny signál, že jej dieťa žije. Žiaden plač, žiadne úsmevy Bohov a žien, ktoré jej so všetkým pomáhali, jednoducho nič.

„Je to dievča," ozvalo sa napokon z Erebusových úst. Následne podišiel k Nyx a dieťa tiché ako myš jej dal do náruče. Nyx zaplavil nával lásky hneď v prvom momente, ako sa dotkla svojej dcérky. Bola nádherná. Nádherná ako noc. A Nyx presne vedela, čo to znamená. Vedela, že jej dcéra je niečo viac ako len Bohyňa.

„Nemesis, okrídlený vyvažovač života, bohyňa s tmavými tvárami, dcéra spravodlivosti."

Takže, po dlhšom čase som sa opäť rozhodla publikovať jeden z výplodov mojej fantázie. Tentokrát však z oblasti gréckej mytológie, ktorá je mi je momentálne veľmi blízka. Budem rada, ak sa rozhodnete venovať svoj čas práve tejto knižke a ďakujem za akúkoľvek podporu. ❤

Dielo neprešlo gramatickými úpravami, takže sa občas stane, že sa nájdu nejaké chyby.

COPYRIGHT | ©2017
Je zakázané použiť toto dielo na akékoľvek účely za akýchkoľvek okolností. V druhom prípade ručíte za následky svojich činov.

Nemesis: Tajomstvá rodiny Olympu [POZASTAVENÉ]Where stories live. Discover now