Chapter 6: Troll a lányvécében

4.2K 218 48
                                    

Aznap reggel Lucy a kihűlőben lévő virslijét lapátolta a szájába, amikor megérkezett a szokásos reggeli posta. Először semmi szokatlan nem tűnt fel, de hirtelen mindenki egy hosszú, vékony csomagra kezdett mutogatni, amit nem egy, de hat kuvik cipelt be a nagyterem ablakán. Mellette Harry és Ron is abbahagyták az evést és kíváncsian szemlélték a különös menetet. Harry szeme elkerekedett és csodálkozva figyelt, amikor látta, hogy a baglyok épp az ő reggelijébe pottyantották terhüket. Aztán odaröppent még egy bagoly, s karmai közül egy levél hullott a csomagra.

Harry előbb a levelet bontotta ki. Lucy a testvére arcának minden rezdülését figyelte és már alig bírt a kíváncsiságával, mikor látta, hogy Harryből szinte kitörni készül az öröm. Átnyújtotta a levelet Lucynak, aki suttogva olvasta fel a levelet Ronnak. A fiú szinte teljesen áthajolt az asztalon, hogy hallja a lány szavait.

NE NYISD KI A CSOMAGOT AZ ASZTALNÁL!

Az új Nimbusz Kétezresed van benne. Ne verd nagydobra, hogy seprűt kaptál, mert akkor az összes elsős akar majd egyet. Ma este lesz az első kviddicsedzésed. Oliver Wood hét órakor vár a pályán.

McGalagony professzor

- Egy Nimbusz Kétezres! - suttogta irigykedve Ron. - Még a kezemben se volt ilyen, soha.

- A legjobbnak csak a legjobb jár - mondta büszkén Lucy, szavait Harrynek címezve, aki el is pirult a tökleves kupája mögött.

Gyorsan befejezték a reggelit, hogy legyen idejük még az első óra előtt felmenni a klubhelyiségbe és kibontani a seprűt rejtő csomagot - azonban még a lépcsőig sem jutottak el, mikor Crak és Monstro állták el az útjukat. Malfoy is felbukkant; kivette Harry kezéből a csomagot és megtapogatta.

- Ez egy seprű - állapította meg, és irigykedését megvetéssel palástolva visszadobta Harrynek a csomagot. - Ezt nem úszod meg, Potter: elsősöknek nem lehet seprűjük.

Ron nem bírta türtőztetni magát.

- Ez nem akármilyen seprű, hanem egy Nimbusz Kétezres. Mit is mondtál, milyen van neked otthon? Kométa Kettő-hatvanas?

- Bármennyire is jól néznek ki, egy Nimbusznak a nyomába se érnek - tette hozzá Lucy.

- Egy ilyen seprűvel esélyed sincs Harry ellen - tódította tovább Ron, élvezetét lelve Malfoy oltásában.

- Te beszélsz, Weasley? - vágott vissza Malfoy. - Még egy törött nyélre sincs pénzetek! Vesszőnként gyűjtitek össze a seprűre valót.

Mielőtt Ron vagy akár Lucy válaszolhatott volna, Flitwick professzor bukkant fel Malfoy könyöke alatt.

- Ugye nem veszekedtek, gyerekek? - nyekeregte.

- Potter egy seprűt kapott csomagban, tanár úr - árulkodott Malfoy.

- Igen, igen, tudok róla - bólintott mosolyogva Flitwick. - McGalagony professzor említette, hogy kivételesen engedélyezték. Milyen márkájú?

- Nimbusz Kétezres, tanár úr - felelte udvariasan Harry, akin látszott, hogy alig bírja visszatartani a nevetését Malfoy elképedt-bamba arcát látva. Lucynak a szájára kellett szorítania a kezét és még véletlenül sem nézett össze Ronnal, különben ott helyben elnevette volna magát. - Igazság szerint Malfoynak köszönhetem, hogy megkaptam - tette hozzá Harry.

A hármas alig tudott elindulni a lépcsőn, úgy fájt a hasuk az elfojtott nevetéstől.

- Végül is tényleg így van - nyögte ki kacagva Harry, mikor a márványlépcső tetejére értek. - Ha Malfoy nem lopta volna el Neville nefeleddgömbjét, most nem lennék benne a csapatban.

Harry Potter: Vörös és ZöldWhere stories live. Discover now