♢ WHATpad

141 23 7
                                    

V tejto časti čarovného okna sa budem venovať veciam, ktoré sa mi na Wattpad komunite nepáčia, čo by som zmenila, chcela zlepšiť a podobne.

1. SOM V AMERIKE ČI ANGLICKU?. Už dávnejšie som si všimla anglické názvy príbehov. Prečo? Prečo sa príbeh volá Kiss me/Devil in me/All the wind in the world/The legent of me a podobne. Chápem, že sme pod vplyvom zahraničných filmov, seriálov a kníh a znie to anglicky naozaj dobre. Sama by som niektoré príbehy nazvala anglicky, ale sme na Slovensku. A keby idete vydávať knihu pochybujem, že vám ju vydajú s anglickým názvom. Jednoducho mi to príde v prvom rade zmätočné a nelogické. 

Taktiež tagy po anglicky. Je to podľa mňa tiež zbytočné, pretože tí, ktorí hľadajú príbehy po anglicky narazia možno na ten váš, otvoria ho a zistia, že príbeh je po slovensky (ak teda budú vedieť identifikovať slovenčinu). Dá-vaj-te  pro-sím tagy po slovensky.

+ malý tip. Do tagov dávajte aj názov príbehy a vaše meno. Ak niekto hľadá príbeh Ohnivé vločky a váš príbeh sa volá Moja snehová vločka a váš tag je vločka, môže ho objaviť, aj keď ho nehľadal.

2. TEXTING. Nikdy som si taký príbeh nečítala, ale kvôli tejto "hejt" kapitole som sa na tieto pseudopríbehy pozrela. 

3. FANFICTION. Hhhhhhhh. One Erection, Harry Štýl či tí dvaja blonďaví chalani, ktorí neviem kvôli čomu si získavajú svoje 10-ročné fanúšičky, ale tento štýl príbehov v podobe: omg, stretla som svojho idola a ona sa do mňa zrazu zaľúbil, pretože som obyčajná mi fakt nesedí. Príde mi to zbytočné a je to niečo čo by malo ostať len v hlavách a snoch a nemalo by byť na papieri (resp. obrazovke). A aj keď milujem Harryho Pottera, ani FF ohľadom toho nemám rada. Radšej si zahrám RPG v tom prostredí. Chápem však, že wattpad musel vytvoriť túto sekciu, pretože...ani neviem prečo. Jediné FF, ktoré ma bavilo čítať boli erotické poviedky, kde si to Harry rozdal s Malfoyom a podobne. To som ale nečítala kvôli deju, ale tým opisom proste.

4. OTREPANÁ TÉMA ČÍSLO 254. Och, áno, čítala som jednu z príručok podobnú tejto, kde sa autorka tiež venovala tomu, že na wattpade je príliš mnoho tém, ktoré by sa nemali opakovať. Hlavne čo sa týka fantasy príbehov. Osobne by som nepísala už príbeh s touto tématikou ani keby mám mega nápad. Už len kvôli otrepanosti. Témy, ktorým sa prosím vyhýbajte (ja ich ani neotváram). Napíšem zoznam aj s počtom príbehov:

živel - 8.6K (!!!!) │ živly - 134 │elements - 104

vlkolak - 2K │werewolf - 320 │ vlk - 637

angel - 998 │ anjel - 519

upír - 564 │vampire - 584 

drak - 366 │ draci - 514 │dragon - 304

To boli prvé čo mi napadli a samozrejme čísla obsahujú aj príbehy, ktoré nemajú nič spoločné s kľúčovým slovom, ale niekto si tam ten tag dal, pretože...fakt neviem prečo.

5. HVIEZDIČKY. Aby som len nekritizovala, keďže táto kapitola má byť aj o zmenách, určite by som dala hviezdičky aj na kometáre, pretože sa mi častokrát stalo, že sa mi komentár páčil, ale nemala som k nemu čo povedať, ale nemala som to ako vyjadriť. Napadlo mi daj aj 5 hviezdičiek k príbehu, ale myslím, že to by sa dosť zneužívalo a bolo by to komplikované.

6. KLUBY. Neviem ako vy, ale hneď ako som sem prišla a zoznámila sa s wattpadom, chýbalo mi tu nejaké fórum. Našla som kluby, ale je to anglicky a tak zvláštne spravené, že som z toho jeleň. Určite by to chcela niečo pre SK a CZ scénu. Mohli by sme sa tam rozprávať o príbehoch a podobne. Nejaký chat :)


Napíšte mi, či sa s niečím stotožňuje a čo štve vás a čo by ste prijali, aby sa zmenilo. Ďakujem za prečítanie, hviezdičku, komentáre.

Saith :)




Čarovné oknoWhere stories live. Discover now