#002 Oktavia Botman

34 1 0
                                    

Pvv : Ruby zie foto.

Als we uitstappen bij de halte van school lopen we het schoolplein op en  het grote gebouw in. Er zijn al vele kinderen op school aanwezig en ik en Hajar nemen plaats in de aula. Er staat een grote tafel met tassen en roosters voor ons natuurlijk.

Ze doen hier aan welkomstassen zie ik zeg ik. Ja welke school nou niet haha ? Zegt Hajar. Waar ik heb gewoond deden ze dat niet zeg ik.
Oh okeoke zegt Hajar.

Er komt een oud vrouwtje heupwiegend naar het podium van de aula en kucht paar keer in de microfoon.

Iedereen kijkt op

Goedemiddag dames en heren ,
Welkom op het minakker college ik hoop dat we samen leuke jaren gaan beleven mijn naam is Oktavia Botman ik ben de directrice van deze school en dit is mijn team zegt ze terwijl ze naar een groep volwassenen wijst. Ik laat nu lijsten uitdelen waar alle klassen op staan vervolgens pak je een tas en zoek je naar je rooster veel succes iedereen.
Ohja voordat ik het vergeet mijn lokaal is altijd voor jullie geopend naast directrice ben ik ook vertrouwenspersoon van school natuurlijk moet iedereen zich goed kunnen voelen binnen mijn school tot ziens.

Mmmmm Oktavia Botman aparte naam zeg ik. Het zal wel zegt Hajar

Het lijkt alsof Hajar anders is geworden in die korte tijd.

Gaan we Ruby zegt Hajar. Isgoed zegt ze terwijl ze al naar de tafel loopt. Manon we zitten in de klas met een Manon die naam wat een rare naam vind je niet zegt Hajar.

Valt wel mee toch haha zeg ik.
Ze maakt een knikkende beweging en ze loopt weg.

Raar mens is Hajar af en toe

Waar ga je naar toe Hajar ? Zeg ik Naar ons lokaal we moeten zijn bij B303 dat is 6 trappen zegt Hajar. Dus je loopt zomaar weg? zeg ik. Nee ik dacht dat je achter me aan liep sorry schat zegt Hajar. Maakt niet uit laten we maar gaan he zeg ik.

We lopen met ze 2en naar B303 en nemen plaats bij 2 tafels bij het raam. De klas loopt vol met ongeveer 30 kinderen. Waar is onze coach zegt een jongen.

Het is een brede jongen met korte krullen vermoedelijk van Marokkaanse komaf.
Coach Hahaha denk je voetbal ofzo zegt Hajar
Zijn blik staat gericht op Hajar en het blijft een seconden stil.

Hier noemen ze dat zo een Coach kom je van een andere planeet zegt hij dan. Tss jongens zegt Hajar met een zucht. Maareh kleine hoe heet je vriendin zegt hij dan. Wie ik zeg ik.

Hij staat op en knikt even. Hij steekt ze hand uit en net wanneer ik een hand wil geven begint Hajar te praten. Ze heet Ruby zegt ze dan.

Ik lach even naar hem. Ruby mooie naam zegt hij dan terwijl hij een knipoog geeft. Ulghhh slijmbal zegt Hajar dan. Schatje is jaloers he zegt hij lachend.

Zakaria laat die dames met rust zegt een meisje met volle krullen. Heee heb je me niet gemist ? Zegt hij. terwijl hij een arm over haar schouder doet.

Hij praat met jou en heeft een vriendin jongens pff zegt Hajar.

Wauw hij heeft een meisje ? Niet dat ik geschokeerd ben maar hij knipoogde net nog naar me.

Nee totaal niet Zakaria zegt ze terwijl ze met haar ogen draait.

Hallo jongens en meisjes zegt ze terwijl ze een boek op het bureau neerlegt en gaat zitten op het bureau mijn naam is Shayenne en ben 27 jaar oud en ben jullie coach voor dit schooljaar zegt ze.

Oh je bent de juf zeg ik zacht. Ja en jij bent ? Zegt ze dan. Wacht weet je wat we gaan doen iedereen komt naar voren en verteld over zichzelf en jij mag beginnen zeg ze met een brede lach.

Oké mompel ik en ik loop met lood in me schoenen naar voren. Ik zie Hajar giechelen met een jongen die nu naast haar is gaan zitten.

Mijn naam is Ruby en ben 17 jaar oud hiervoor woonde ik in een dorp en dat was niks voor mij dus ben ik hier komen wonen.

Oké volgende zegt ze dan ik loop naar een tafel toe die nog niet bezet is en neem plaats.

Uhm mevrouw zegt Hajar ja zegt ze dan. Ik moet gaan ik moet me zusje ophalen zegt Hajar. Je weet dat je school hebt zegt shayenne. Klopt maar niemand anders kan haar ophalen zegt Hajar. Wat is je naam zegt Shayenne. oh ik ben Destiney Hajar en ben 18 jaar maar noemen jullie me maar Hajar zegt Hajar. Oké ga maar zegt Shayenne.

Ik zie je later Ruby zegt ze en ze verlaat het lokaal.

Als Liefde Kwaad Wordt.Where stories live. Discover now