Prolog

1.4K 84 3
                                    

Na svět přicházíme nevinní, nezkažení a plní očekávání. Pohádky nás už od dětství učí, že svět je černobílý, a že všechno je buď zlé nebo dobré. Učí nás, že princezny naleznou své šťastně až do smrti, že zlo bude nakonec potrestáno, a že spravedlnost vždy zvítězí. 

Pak přijde dospívání, které nás nutí zpochybňovat vše, co jsme doposud znali. Začínáme chápat, že život je na hony vzdálený pohádkám. V opravdovém světě totiž nejsou vždycky šťastné konce. Princezny tu občas touží po krvi nevinných, zlo existuje v každém z nás, a spravedlností se rozumí právo silnějšího. 

Z pohádkových příběhů se pomalu stávají noční můry a není nic, co by je dokázalo zastavit. Zjišťujeme, že princové nejsou pokaždé hrdinové v zářivé zbroji, a že víly kmotřičky nejsou vždy ty hodné. Život je najednou daleko složitější a jediné, co můžeme udělat, je otočit se zpátky a vzpomínat – na dobu, kdy ještě kouzla měnila dýně na kočáry, místo aby trhala duše na kusy. Na dobu, kdy byla láska ještě nevinná a bezelstná, místo aby bolestivě lámala srdce. Na dobu, kdy jsem ještě věřila ve šťastné konce...



Zrození bestie [TVD/TO FF] ✔Where stories live. Discover now