5.

16 6 2
                                    

"Oh, Inez bedankt! " "Ik zei toch dat hij het zou doen?" Maria omhelst me dankbaar. "Wat moest je toch zonder me!" Thijs lacht om mijn opmerking en port me in mijn zegt: "Wat ben je toch weer lekker bescheiden." Ik lach en por hem terug. Het is ondertussen alweer donderdag. Dat betekend dat we weer geschiedenis hebben. Senna heeft volgens Maria de antwoorden van de brugklas overgeschreven. Dus ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan. We zullen toch nog even moeten wachten want we hebben pas het zevende uur geschiedenis. Eerst hebben we Frans. Daar heeft niemand echt zin in. Die man is veel te streng en veel te saai. "Sowieso krijgen we veel te veel huiswerk. 42 opgaven! Hallo!" Thijs kijkt mij en Maria gefrustreerd aan "Hey jongens!" Mick staat nu voor onze neus, zomaar uit het niets. Mick is de vriend van Sennaen de sporthunk van de school waar elk meisje ooit wel eens een crush op heeft gehad. Nee, ik weet wat je denkt. Maria en ik hebben onze beruchte Mick fase al in de brugklas gehad.

"Ehm jongens? Hebben jullie misschien Frans? Ik ben het vergeten maken en als ik het deze les niet heb, mag ik de les voor de rest van het jaar niet in." Mick kijkt ons smekend aan en Maria duikt al zuchtend naar haar tas. Ik stop haar en kijk Mick kwaad aan. "Ik heb een vraag voor je, Mick. Waarom is het ons probleem dat jij je huiswerk niet hebt?" Mick, Thijs en Maria kijken mij met grote ogen aan. Mick komt gevaarlijk dichtbij. "Ik kan je maken of letterlijk breken. Aan jou de keus." Mick balt een vuist en kijkt me kwaad aan. Maar als blikken konden doden, had ik al lang gewonnen. Mick's vuist komt gevaarlijk dichtbij mijn gezicht, maar ik geef geen kick. Waarom? Omdat ik een conciërge zie komen. "En wat zijn wij van plan, jongeheer?" De conciërge kijkt hem kwaad aan en werpt een bezorgde blik naar mij. "Gaat het meisje, of heeft hij je pijn gedaan?" "Nee nee. Hij heeft alleen geblaft. Maar blaffende honden bijten niet, toch meneer?" "Dat klopt. Ik ga even een lekker grondig gesprek met meneer aan hier." De conciërge neemt Mick mee. Hij werpt me nog een kwade blik, maar het boeit me niets.

"Jezus, Inez. Ben je wel lekker?" Thijs kijkt me met grote ogen aan. "Mick gaat je vermoorden man!" "Valt wel mee jo. Zoals ik al zei: Hij blaft maar hij bijt niet." Ik ga weer zitten. "Er was iets in zijn ogen. Iets wat me vertelde dat hij niet blij is met wie hij is." "Hoe kun je daar nu niet blij mee zijn? Elke jongen wil hem zijn en zowat elk meisje heeft ooit wel eens een crush op hem gehad!" "Ik weet he niet. Maar iets klopt niet met Mick."

NerdSquad's hereWhere stories live. Discover now