XXVII. Rozchod s alkoholom v krvi - alebo začiatok šťastného konca

13 4 0
                                    

Bol posledný deň v roku a prípravy na Nový rok v plnom prúde. Všade sa upratovalo aby bolo všetko čisté a nablýskané. Či už skrine, kuchyňa alebo kúpelňa. Boli traja, takže keď si všetko podelili, práca išla od ruky. Zatiaľ čo sa Laura okolo troch hodín zabávala s kúpeľňou, mama už stihla dať do poriadku všetko ostatné a otec utrel všade prach.

Zohrial sa obed a všetci sa výdatne najedli.Poumýval sa, poutieral riad a na dnešný deň už mali so všetkým pokoj.Už stačilo nachystať len jedlo na večer, pretože šampanské sa už chladilo v chladničke.

Sadli si teda všetci na pohovku, vyložili nohy a hľadali na televíznych kanáloch nejaký dobrý film. Vôbec im nechýbalo, že nemajú slovenské programy, aj tak na nich väčšinu času nešlo nič poriadne. Bolo čo pozerať. Romantika, akčáky, horory, seriály, rozprávky...no proste všetko od výmyslu sveta.

Okolo štvrtej si išli všetci ľahnúť aby nabrali trocha energie a vydržali privítať Nový rok v plnej sile.

Zobudili sa okolo ôsmej a tešili sa, čo bude ďalej. V telke dávali úpútavky na rôzne silvestrovské programy a u nich na námestí sa mal konať nejaký veľký ohňostroj, na ktorý sa chceli ísť pozrieť.

Laura spolu s mamou v kuchyni nachystala jednohubky s cesnakovo-syrovou pomazánkou, vybrali linecké pečivo, medovníky a grilážky, kokosové labky a ostatné suché pečivo, čo ostalo z Vianoc. Potom všetko pekne naaranžovali na stôl. Z kuchynskej linky vybral otec poháre na šampanské. Tým pádom už bolo všetko pripravené.

Zapla Messenger a napísla všetkým, ktorých som mala prvých v zozname. Najdlhšie si asi písala s Lucasom, aj to už rodičom liezla na nervy, že si ustavične s niekým vypisuje, a tak bola nútená to odložiť. Popíjala džús a čakala do polnoci

Po hodine sa predsa len vrátila naspäť na internet, lebo tie programy boli absolútne nudné. Znova si písala s Lucasom, ale keďže Lucas skypoval s bratom, tak radšej napísala bývalým kamrátkam a spolužiačkam. Veď aj na tú stranu treba dať vedieť, ešte stále existuje.

Ostávali posledné sekundy a spolu s maminou stáli s pripravenými pohármi, kým otec otváral šampanské. Korkový štupeľ povolil a šampanské sa z hrdla fľaše začalo valiť jak láva. Rýchlo pred hrdlo postrkali poháre, aby ani kvapka nevyšla nazmar a s hlbokým pohľadom do očí si štrngli a žaželali šťastný Nový rok.Usmievali sa na seba a dúfali, že tento rok bude oveľa lepší ako minulý. Boli obeťami letargie a očakávaní.

Cez sociálne siete asi tridsiatim ľuďom zaželala šťastný Nový rok a s pár s nimi si popísala. A keďže ohňostroj na námestí mal byť už v plnom prúde, obliekli sme sa, vzali na sebsa bundy, čiapky a rukavice a vyšli z útrob bytu na ulicu. S novou fľašou šampanského a pohármi v rukách sme následovali zvuk ohňostroja.

Na ich veľké prekvapenie, na ulici stála len hŕstka ľudí, ktorí pozorovali malý ohňostroj, praskajúci neďaleko. Ostatní si u seba pred domami a na záhradách robili vlastné súkromné ohňostroje alebo ostali oslavovať vo vnútri.

Keď ohňostoroj doznel, na druhom konci ulice sa odohrávala ďalšia hra farieb. Medzitým si upíjali zo šampanského. Laura si ani nevšimla, že sama vypila trištvrte fľaše. Zľadovatelý chodník sa stal tým najmenším problémom.

Šampanské došlo, ohňostroj doznel a vonku bola riadne kosa. Proste výzva vrátiť sa domov do tepla. Nudné programy bežali naďalej a tak sa na Youtube zapla Athemlos od Heleny Fischer.

PO chvíli ju to prestalo baviť. Zvalila sa ako vrece zemiakov na pohovku a vzala do rúk mobil. Vedela , že nie je nič viac ako pokrytec, ale alkohol jej dodal odvahu ukončiť to s Lukášom skôr, než opäť vstúpi na pôdu Bratislavy.

"Prepáč , ale nefunguje to medzi nami, takže myslím že to ani nemá zmysel ďalej to naťahovať. Milovala som Lucasa a stále ho milujem. Takže to nemá cenu."

Odpoveď prišla takmer okamžite:

"Mne je to jedno. Rob si čo chceš. Jebem na to."

Nezabudol ako prílohu poslať vztýčený prostredník Takže bolo vidno, že nakopala do zadku jeho veľké ego, čo ju nesmierne potešilo.

Zmohol sa ešte na posledné slovo.A tým v Lauriných očiach padol ešte viac do prachu:

"FUCK!"

Všetko čo sa jeho týkalo mala u riti. On jej za ten čas, čo s ním strácala vôbec nestál. Bolo to presne tak ako si myslela na začiatku - zbytočné a beznadejné.

Hneď v zápätí napísala Martinovi , že to s Lukášom ukončila. Skoro sa nezdržala a napísala na koniec Milujem ťa, ale nejako sa uvedomila a poslala iba to prvé.

Potom sedela na pohovke a výskala šťastím. Rodičia ju zavolali tancovať, že to je najepší spôsob, aby ju o pár hodín nebolela hlava. Beatrice Egli vystriedali slovenské ľudovky a začali sa tam vykrúcať. Laura sa len pohupovala v kolenách a točila dookola. Je pravda, že ju začala totálne bolieť hlava, takže ich radšej počúvla.

Do druhej rána všetkým odpovedala na správy a písala si s bývalou spolužiačkou.

V srdci mala jediný pocit - konečne bola šťastná.

A predsa ako sa hovorí - Ako na na Nový rok, tak po celý rok. Možno na tom niečo bude....

✔Odmietnutie s charakteromWhere stories live. Discover now