Wraak

37 2 4
                                    

*POV LARA*

'Beter luister je', zei Cam op een agressieve toon. Ik kneep mijn ogen tot spleetjes en bekeek hem vies, uit het niks begon ik luid te schreeuwen: 'HEEEEELLL-' maar voor ik het uit kon brengen werd mijn mond bedekt door Cameron zijn hand. 'Hou je bek, je trekt aandacht.' 'Nou we konden het makkelijk doen maar zo te zien maak je het ons best moeilijk', zuchtte Toine. Ik fronste mijn wenkbrauwen en had geen flauw idee waarover hij het had. Toine wierp een blik richting Juul en ze knikte lichtjes naar hem. Ze haalde haar rugzak van haar schouders, opende hem en haalde er een lang voorwerp uit met een zwarte hoes. Juul gaf het voorwerp aan Toine en meteen deed Toine teken naar Cameron. Cameron sleurde me het steegje in, ik probeerde zo luid mogelijk te schreeuwen maar er kwam enkel wat gemompel uit omdat die hand nog steeds rond mijn mond zat. Toine keek me met een duivelachtige blik aan en haalde de zwarte hoes van het voorwerp. Mijn ogen werden groot en voor even was ik sprakeloos. Ik was blijkbaar niet de enige want ook Jool en Drena waren stomverbaasd. 'E-een mes?', stotterde Drena. 'Toine, schat, weetje zeker dat dit nodig is?', vroeg Jool op een lieve toon. Met een walgende blik keek Toine naar Jool en Drena en ze waren direct stil. Toine nam het mes strak vast en hield het tegen mijn nek. 'Laratje, je gaat ons toch eventjes helpen?', zei Toine op een schijnheilige toon.

-------------------------------

*PRIS POV*

Ik keek op van mijn telefoon, we waren bijna bij mijn halte dus ik maakte me klaar om af te stappen. Wanneer de bus eindelijk stil stond nam ik afscheid van Max en stapte ik de bus af. Ik stuurde een snap naar Lara zoals ik altijd deed en stapte richting thuis. Eens thuis gooide ik mijn boekentas op de grond en bekeek mijn telefoon. Nog steeds geen antwoord van Lara, het was wel vreemd want normaal reageert ze echt na 1 seconde. Ik haalde mijn schouders op en besloot dan toch maar wat huiswerk te maken. De uren gingen voorbij en ik checkte mijn gsm of ik wel naar de juiste persoon het had verstuurd.

'Afgeleverd 3u geleden'

Ik vond het wel raar maar ik ging er vanuit dat ze met iets druk bezig was. Ik liet me op mijn bed vallen en opende netflix op mijn laptop. Na een best goede film sloot ik mijn laptop af en keek voor de laatste keer op mijn telefoon. Geen nieuwe meldingen, ik zette dan maar mijn wekker en ging liggen. Ik begon te denken: misschien had ze vandaag een verjaardagsfeest of een trouw of misschien heeft haar moeder haar telefoon afgepakt? Ja dat zou het zijn, met een gerust hart sloot ik mijn ogen en viel ik in slaap.

---------------------------------

Ik werd wakker door het geschreeuw van mijn moeder. Ik nam mijn telefoon van het nachtje en zag dat het al 7u50 was. 'Fuck over 10 minuten moet ik mijn bus nemen!' Ik rende de trap naar beneden nam een appel uit de fruitkom, gooide wat boeken in mijn tas, poetste snel nog mijn tanden en nam dan mijn jas van de kapstok. Ik hoorde mijn moeder in de verte nog iets roepen maar ik was de deur al uit. Ik haastte me naar de bushalte en gelukkig kwam de bus er net aan. Ik zuchtte van opluchting en stapte de bus op. 'Heey Prissie, ik zit hier!', hoorde ik Max roepen. Ik ging naast hem zitten en uit nieuwsgierigheid vroeg ik: 'Heb jij nog iets van Lara gehoord?' 'Nee, hoezo?', vroeg hij. 'Oh, gewoon' De rest van de busrit was zoals altijd onaangenaam omdat sommige eerste jaartjes echt denken dat je naar elkaar moet schreeuwen als je aan de andere kant van de bus staat. Na 20 minuten waren we aan school, 'eindelijk', zuchtte ik. We stapte uit en wandelde richting de grote boom. Maar eens toen we op de speelplaats waren stond Max ineens stil. Ik was druk bezig op mijn telefoon en draaide mijn hoofd richting Max. 'Wat stop je?', zei ik onbegrijpend. 'P-Pris kijk eens naar rechts.', zei Max nog steeds stomverbaasd. 'Wat zever j-' maar ik stopte met praten en  ik zag wat er aan de hand was. 'Oh shit.'

Black-HeartedWhere stories live. Discover now