18.Bölüm

4.7K 146 26
                                    

(medyadaki şarkıyı şiddetle öneriyorum artıdan kulaklıkla dinlemenizi öneriyorum.)

Barlas'tan

Kapı kilidi sesi kulaklıklarıma adeta bangır bangır dolduğunda hızlıca ittim Savaş'ı. Hemen arkasındaki duvara sertçe çarptı. Kapıyı açan çocuk bön bön bize bakıyordu. ''Vuhu, ne oldu lan burada?'' Savaş telaşla üstünü düzeltip bir şey demeden kilerden çıktı. ''Atıştık biraz.'' dedim ne diyeceğimi bilemeyerek. ''Derken?'' dedi Savaş'ın arkasından bakarken. ''Boş ver.'' dedim. Ne yapmıştım ben az önce? Hayatımda asla yapmam dediğim şeyi yapmıştım. Aldattım. Ellerim titriyordu, ne yapacaktım bundan sonra? Karşılık vermiştim, öpüyordum onu sinirli bir şekilde. Sebebi asla yoktu, bunun açıklaması asla yoktu. Ellerim öylece yakasında güçsüzce duruyordu, tüm kuvvetim gitmişti. Yanağıma gelen ıslaklıkla iyice sıkmıştım gözlerimi, Savaş'ın gözyaşlarıydı. Tüm vücudum terliyordu, bilmiyordum neden bu haldeydik. O kadar hızlı davranıyordu ki tüm içindeki öfkeyi, beklentiyi atmak istermiş gibi. Hemen kısa bir süre sonra kilit sesi geldi. Gözlerim saniyelik kararmış tekrar eski haline gelmişti. Görkem masum bakışlarıyla bana bakıyordu. Savaş ortalıkla yoktu. Stresle elimi enseme atmış sıkıntılı bir nefes vermiştim. Ellerimi dizlerime koyarak yanına oturdum. 

Görkem tüm dikkatini bana vermişti, oyun hala devam ediyordu. ''Barlas?'' dedi. ''Hım?'' Yüzüne bakamıyordum. ''İyi misin sen?'' dedi. Bir elini dizime koydu. ''İyiyim.'' dedim. Savaş o sırada tişörtüyle yüzünü silerek yanımıza geldi, yüzünü yıkamaya gitmişti anlaşılan. Bayık bakışları kısa bir süre beni bulmuş hemen ardından Yağız'ın yanına ilerlemişti. ''Bize müsaade.'' Ortamdan itiraz sesleri yükselmişti. Yağız dediğini ikiletmeden ayaklanmıştı. Görkem anlamsızca bize bakıyordu. Derin bir nefes verip ''Biz de kalkalım Barlas.'' dedi. Kafamı sallayıp Savaşların arkasından ilerledik. Kimseden çıt çıkmıyordu, böyle oldukça her an bu yediğimiz haltı anlayacaklarmış gibime geliyordu. Öylece odalarımıza yürüyorduk, rüzgardan esen ağaç yapraklarının sesi vardı sadece. ''Arkadaş-'' dedi Görkem ve esintiden önüne gelen saçlarını geriye atarak devam etti. ''Arkadaşlar, ne olduğunu biri anlatabilir mi artık?'' Bu lafın üzerine hepimiz duraksamıştık. Yağız'ın da oldukça merak ettiği ama soramadığı ortadaydı. Savaş ellerini cebine koyup bana döndü yorgun bakışlarıyla. 

Öylece bana bakıyordu, benden bir şey dememi bekliyordu. Göğsüme ağrılar girmişti. ''Büyütülecek bir şey yok, atıştık sadece.'' dedim yere bakarak. ''Öyle oldu.'' dedi Savaş. ''Neden kavga ettiniz bu sefer?'' Savaş titrek bir nefes verdi. ''Aynı sebepler işte.'' dedi. Görkem ellerini beline koyarak ''O çük kadar yerde bile kavga etmeyi başardınız yani, harika.'' dedi alayla. Keşke kavga etmiş olsaydık. ''Uzatılacak bir şey yok.'' dedi Savaş ve yürümeye devam etti. Yağız hiç ağzını açmıyordu, sadece ona ayak uydurmaya çalışıyordu. 

Yollarımız ayrılmış kendi odalarımıza girmiştik. Görkem bir melodi mırıldanarak pijamalarını giyiyordu. Ben ise öylece sandalyede oturuyordum. Ona bakınca bile kendimi dövmek istiyordum, ona bakmaya hakkım bile yoktu. ''İlk defa bu kadar taktın.'' dedi yatağa uzanarak. ''Anlamadım.'' dedim bitkin halde. ''Savaşla hep tartışıyorsunuz, neden bu sefer bu kadar taktın?'' dedi. ''Yok, halsizim sadece.'' dedim. Tebessüm etmeye çalışıyordum ama asla başaramıyordum. ''Pekala Barlas.'' dedi. Yatakta yana kayarak gelmemi istedi. Hangi yüzle uyuyacaktım onun yanında, nasıl olacaktı artık bundan sonra? Yavaşça kalkmış yanına yatmıştım. Kafasını göğsüme koyup kollarını vücuduma sardı. ''Gece lambasını kapatır mısın?'' dedi uykulu sesiyle. Onun rahatını bozmayacak şekilde komodine uzanıp ışığı kapattım. Kararsız bir şekilde titreyen ellerimle saçını sevmeye başladım. Tam anlamıyla sıçmıştım.

Görkem uyuyalı birkaç saat geçmişti, hiçbir şekilde uyuyamıyordum. Görkem'in kafasını nazikçe yastığına koydum, oturma pozisyonuna geçip karanlık odaya baktım. Kafayı yemek üzereydim. Aniden telefonuma bildirim geldiğinde Görkem'in uyanmaması için hızlıca komodine uzandım. Telefonu sessize alıp bildirime girdim. 

Barlas (Gay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin