MACERA

40 9 0
                                    

Burak'ın elindekileri alarak hızlıca ona sarıldım.

"Çok teşekkür ederim"

Burak'ta bana sarılınca derin bir nefes aldım ve geri çekildik.
Şuan çok mutluydum.

Elimde duran her renkteki pamuk şekerlere baktım. Dolan gözlerimden yaşlar akınca kendime güldüm.
İlk defa yiyecektim.

Burak yanağımdan süzülen yaşları silince pembe renk olan pamuk şekeri açtım ve koparak ağzıma attım. Gerçekten mükemmel tadı vardı. İnsanın yedikçe yiyesi geliyordu.

Bir parça daha alıp Burak'a yedirdim.
●●●

Şuan 15 paket pamuk şekerden 5i kalmıştı. Ama hepsini ben yememiştim. 2 paket Burak, 3 paket ablam ile Çağrı abi, 2 paket Gizem abla ve Ahmet abi, 3 paketcikte ben yemiştim. Azıcık yemiştim yani minnacık.

İç sesim kimi kandırıyorsun diyince bu konuyu düşünemeye çalışarak yatakları hazırlayan Ablam ile Gizem ablaya yardım etmeye başladım. Misafir odasında ablam ile ben kalacaktık. Oturma odasındaki koltuklarda ise Burak ve Çağrı abi kalacaktı.

Yatakları hazırladıktan sonra kendimi uykunun güzel kollarına bıraktım.
●●●

Sabah kalktığımda aklıma dün geldi. Çok mutluydum. Hayatımda böyle insanlar olduktan sonra ben daha ne isterim diye düşündükten sonra ablamın seslenmesi ile yataktan kalkıp mutfağa ilerledim. Herkes sofranın başına oturmuş kahvaltı yapmayı bekliyordu.

Bende oturunca yemeye başladık.

Kahvaltıdan sonra plan kurmuştuk. Nasıl eve girip kadın görmeden eşyalarımızı alıp çıkarız diye.

Gizem abla kadını arayacaktı. Kahve içelim diye. Tabi oda heri kalırmı hemen kabul eder. Tabi yanında Nurten teyzeyide çağıracaktı. İki saat otursalar yeterdi.

Arabaya gidip herkes dün aldığımız kıyafetlerden kendilerine seçip içeriye girdi. Ben dar kot pantolon ile beyaz tişört giymiştim. Hava estiği içinde gri hırkamı alıp eve girdim. Artık planı başlatma zamanı gelmişti.

Burak ile Çağrı abi sabah erkenden kaldığı evdeki eşyalarını alıp arabaya koymuşlardı.

Kapının önüne çıkıp spor ayakkabılarımı giydim ve ablama baktım. Bana sakın ol diyordu. Kafamı tamam anlamında sallayıp arabaya bindim. Burak'ta yanıma oturup Çağrı abi ile ablamı bekledik. Sonunda geldiklerinde arabayı kadın gidene kadar arka sokağa parkettik.

Gizem ablanın Nurten teyzeyle kadının kahveye gittiklerine dair mesajı gelince hızlıca Çağrı abi arabayı evin önüne sürdü. Evin kapısı arka bahçeyi gördüğünden kimse bizi göremiyordu.

Hepimiz birer valizi alıp içeriye girdik. Çağrı abi ablama yardım ediyordu. Burak'ta bana.

Hızlıca açtığım bavulunun içine dolaptaki kıyafetleri doldurmaya başladım. Birinci bavul dolunca diğerine geçtim. Bu sırada Burak'ta bitirmişti. Oda bitane alıp devam etti. Sonunda dolap bitince komodinime geçtim ve ordakileride koydum.

Burak'ta çocukluğumdan hatıra kalan ve diğer sevdiğim eşyaları yerleştiriyordu.

Yatağın altına bile baktım bir şeyin varmı diye. Bu evde çöpümü bile bırakmazdım ben. Kitaplığıma gidip kitaplarımı vs. her şeyimi alarak arabaya götürdüm. Artık tüm eşyalarımı toplamıştım ve arabaya yerleştirmiştik.

Ablamında işi bitince ablamda geldi ve eşyaları tepercesine arabaya fırlattık. Son olarakta ayakkabılıktan ayakkabılarımızı alıp arabaya atladık ve köyden çıktık.

Çok maceralıydı.
●●●

Petrol gibi bir yerin önünde durduğumuzda hepimiz birbirimize bakıp gülmeye başladık.

"Ne ekşındı ama"diyen ablam ile Çağrı abide ona katıldı.

Gülmemiz bitince arabadan indik ve tüm eşyaları valizlere güzelce katlayarak koyduk. Dışarıda eşya kalmamıştı. Uçakta yanımıza sadece kişi başı 3 valiz alabiliyorduk. Bu yüzden herkes kendine 3 tane seçti. Diğerlerini ise arabada bırakacaktık. Arabada İtalya'ya vapurla gelecekti.

Bir gün geç gelecekti. Sonunda gemi yavaş gidiyor.

Valizleri yerleştirip tekrar arabaya bindik.

Burak'a baktığımda dışarıyı izleyerek gülümsüyordu.

KÖYLÜ KIZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin