Fairy Fountain

20 2 0
                                    

Opeens kreeg ze een idee. Ze keek in haar zakje en zag een paarse rupee. Daar kon ze wel wat mee. Florin keek naar de verrekijker gast.

"Meneer!" riep ze. "Dit klinkt misschien vreemd, maar.." Ze pakte de paarse rupee en hield die voor het gezicht van de gast. "Als u me helpt aan de overkant te komen geef ik u dit."

De gast keek naar de rupee en zijn ogen begonnen te glinsteren. "Wat moet ik doen?" vroeg hij. Florin grijnsde.

---

"Weet je zeker dat dit gaat werken?"

Florin zat op een palmboom waarvan de bovenkant naar de grond getrokken was met een touw. De man hield het touw stevig vast en hij leek het niet lang meer vol te houden. "Straks haal je het niet en landt je op één van die rotsen of zoiets!"

Florin keek hem beledigd aan. "Heb jij dan een beter plan?"

"Nee, maar.."

"Goed! Dan doen we dit!"

De palmboom stond helemaal krom en de gast trok met al zijn kracht aan het touw om het zo te houden. "Kan ik het loslaten?!" zei hij vermoeid. Florin keek naar de overkant waar ze moest landen en zette zich schrap.

"Oké, over drie, twee, één.."

Het gastje liet het touw los en de palmboom schoot meteen overeind waardoor Florin werd afgevuurd. Schreeuwend vloog ze door de lucht over de lege ruimte tussen de twee rotsen. Het leek even alsof ze het niet ging halen.. Onder zich zag ze de rotsen en het water, maar toen zag ze alleen maar gras voor haar ogen. Ze zuchtte opgelucht toen ze de vaste grond voelde. Ze was met een harde klap op de grond gekomen, maar gelukkig in een pol gras. "Het is gelukt!!" schreeuwde ze opgewonden en draaide zich om naar het verrekijker-gastje die aan de andere kant stond. Hij zwaaide met de paarse rupee die hij van haar gekregen had terug. Florin grijnsde en richtte zich toen op het bos waar ze in moest. De Summit.

Toen Florin het bos in liep hoorde ze al meteen dat er iets mis was. Ze hoorde voetstappen en zag rook van een kampvuur achter de rotsen. Ze kon maar beter stil zijn.. Florin sloop langs een liggende boomstam waar ze kleine, stekelige beestjes in zag met maar één oog. Ze keken haar een beetje vreemd aan maar bleven zitten. Florin trok een wenkbrauw op en kroop toen verder. Toen ze verder liep zag ze een bord. "FAIRY FOUNTAIN", stond erop. Florin zuchtte opgelucht en liep naar het gat dat ze in de grond zag. Zonder te twijfelen liet ze zichzelf erin vallen.

Toen ze op de grond landde was ze in een mooie ruimte. Voor haar zag ze inderdaad de Fairy Fountain. Allemaal kleine feeën zweefden rond over het water. Snel liep Florin er naartoe en sprong het water in. "Eindelijk!" zei ze opgelucht en pakte een pot uit haar zak. "Sorry," zei ze snel terwijl ze de pot om een fee heen schoof en de kurk er terug op deed. De fee keek niet zo blij, maar dat maakte Florin niet uit. Ze had haar fee. Nu moest ze snel weer terug naar waar ze vandaan kwam. Ze moest snel weer terug naar Dragon Roost Island. Snel rende ze terug naar de ingang van de Fairy Fountain en ging in het licht staan. Ze voelde dat ze werd opgetild en zweefde langzaam naar boven.

Met een opgelucht gevoel greep ze de rand van de opening vast en trok zichzelf omhoog. Gelukt.. zei ze in zichzelf. Maar toen ze weer op de vaste grond stond, schrok ze zich dood; voor haar stond opeens een afgrijslijk zwijn met lichtgevende ogen en een speer in zijn hand. Voordat Florin zich kon realiseren wat er aan de hand was, kreeg ze een klap tegen haar hoofd van de speer en viel ze bewusteloos neer.

The Wind Waker: Florin's AdventureWhere stories live. Discover now