Prolog

753 39 5
                                    

30. srpna 1929 (Grüner Hügel)

Mladá blonďatá dívenka se za oponou ve velkolepé budově Festivalového divadla připravuje na své první vystoupení.
Její sen se stává skutečností. Konečně bude mít tu čest tancovat před zraky stovek lidí.
Jako každý rok je hlavním a v zásadě jediným programem představení deseti oper slavného skladatele Richarda Wagnera. Tímto započnou hudební slavnosti v německém Bayreuthu, které pořádá Winifred Wagnerova, manželka Siegfrieda Wagnera, syna Richarda Wagnera, kterému tak vzdává hold koncertním cyklem na nejvyšší umělecké úrovni.
Tak obrovskou událost si nenechá ujít mnoho lidí. Od vyšší střední třídy až po německou smetánku je festival oslavou klasické hudby, obchodních schůzek, celosvětové módy, elegance ale i mnoha četných politických diskusí dvacátých let minuleho století.
Rodiče teprve třináctileté dcery sedí přímo uprostřed divadelního sálu, aby se jim dostávalo toho nejlepšího výhledu. Otec Bruno, uznávaný polní maršál, který bojoval za první světové války, uklidňuje svoji manželku po jeho boku. Käthe, jeho milovaná žena, netrpělivě sleduje hodinky na své ladné ruce a v duchu si odpočítává vteřiny do začátku představení. Učitelka prestižní baletní školy v Mnichově mnoho měsíců připravovala dceru na toto velkolepé taneční vystoupení. Nespočet hodin tvrdé dřiny, úsilí, bolesti, které prožívala s jejím děvčátkem se vyplatily a nyní holčička stojí za oponou nejvýznamnějšího baletního divadla všech dob.
Světla v sále pomalu zhasínala. Lidé přestali vést hovory a pohodlně se usadili do svých sedadel. Učitelka choreografie na poslední chvíli za černou jevištní oponou pečlivě umisťuje nadějné tanečnice na jejich spravná místa. Dcera Bruna a Käthe jako jediná baletka se zlatými vlásky stojí v čele tanečního souboru a zaujímá pozici "relevé", kterým tělo zvedá na špičky. V pozadí začínají hrát první noty Wagnerovy opery "Bludný Holanďan".
Dívenka natáhne své dokonalé mladistvé ruce vzpřímeně nad sebe a hluboce vydechne. Zatají dech a na chvíli zavře oči.
Zároveň v ten stejný okamžik opona padá dolů....

VLČÍ TOUHAKde žijí příběhy. Začni objevovat