Drepturile LGBTQ+ in Australia

239 19 4
                                    

Later edit 2023 -    

 Australia a legalizat căsătoriile între persoane de același sex la 9 decembrie 2017. Statele și teritoriile au început să acorde beneficii de parteneriat domestic și recunoașterea relațiilor cuplurilor de același sex începând din 2003, iar legea federală recunoaște cuplurile de același sex începând din 2009 ca relații de facto.

Facts - 

1. Australia permite indivizilor să-și schimbe sexul legal fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală. Marcajele de gen neutru și non-binar de pe documentele de identificare sunt, de asemenea, recunoscute în unele state.

2. Cuplurile de același sex au aceleași drepturi ca și cuplurile de sex opus în ceea ce privește adopția și creșterea copiilor. Multe persoane și cupluri LGBTQ+ au devenit părinți prin intermediul mamelor surogat, al adopției sau al tehnologiilor de reproducere asistată.

3. Politica privind donarea de sânge de către bărbații homosexuali și bisexuali a fost revizuită în 2021. Deși există în continuare o perioadă de amânare, aceasta este acum redusă de la 12 luni la 3 luni de abstinență de la contactul sexual între bărbați.

4. Unele state australiene au pus în aplicare programul Safe Schools (Școli sigure), menit să promoveze incluziunea LGBTQ+ în școli și să reducă bullying-ul și discriminarea.


Vechi -

  Am gasit un articol despre asta, in caz ca vreti sa stiti cate ceva despre aceste lucruri:

1.Abia în 1997 Tasmania a decriminalizat sexul între bărbați - ultimul stat australian care a făcut acest lucru.

2.Tasmania este singurul stat în care este ilegal ca organizațiile religioase să discrimineze persoanele LGBT. (vreau asta si in Ro)

3.În Queensland, vârsta consimțământului pentru sexul anal este de 18 ani, în timp ce pentru sexul vaginal și oral este de 16 ani. Acest lucru se aplică tuturor, nu doar bărbaților homosexuali - dar cu siguranță le afectează mai mult decât alte grupuri. (Okay.. :)) )

4. Persoanele transgender trebuie să suporte o operație costisitoare și intruzivă de schimbare a sexului înainte de a putea schimba sexul pe certificatul de naștere în fiecare stat, doar in act. 

5.Persoanele transgender care s-au căsătorit înainte de tranziție nu sunt capabile să-și schimbe sexul legal - trebuie să divorțeze mai întâi soțul / soția sau să continue să aibă un sex non-preferat pe documentele lor.

6.Până la o decizie de referință în 2013, copiii transgender au trebuit să obțină aprobarea din partea Curții familiale pentru a accesa blocanții de pubertate - un tratament medical reversibil care întârzie debutul pubertății.

7. Cuplurile same-sex nu pot adopta copii în Queensland, Victoria, Teritoriul de Nord sau Australia de Sud.

8.  Cuplurile de același sex nu se pot căsători oriunde în Australia.

About LGBTUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum