{42}~YÜREK YARASI

3K 242 63
                                    

Bölüm şarkısı: Zeynep sagdas- yarım kalanlara rağmen.
Feride hilal akın- vazgeçtim

Bize bir masa ayır yanakimu.
Aleksandramla benim için
Bir masa
Üstü çiçeksiz
Örtüsü gazeteden
Şarabı aşktan.
Hem hülyadan
Aleksandram mızıka çalsın
Siyaha çalan parmaklarıyla
Güftesi bayağı şarkılar
Adi havalar
Meyhane acı zeytinyağı koksun
Sen hoşnut ol yanakimu


- 42 -

Bazı anılarımızı beynimizin derinliklerine, hepimizin kaynağı olan o sürüngen çekirdeğe saklarız. O anılar ciddi bir travma yaşamamız haricinde o çekirdekten çıkmaz. Erik zihnine kopyalanan hiçbir anıyı atamıyordu. O sürüngen çekirdeğe yapışıp kalmıştı sanki.

Şimdi uzandığı kadife koltukta başından beri olanları düşünüyordu. Her şey o lanet olası babasının yaptıklarının suçuydu ama bunu neden seslice dile getiremiyordu ki?
Yutkundu. Saatlerdir düşünmekten beyni çatlıyordu. Aradan iki gün geçmişti. Üstelik her kim kafasına vurduysa iyi bir iş başarmıştı. Dokunduğunda eline gelen şişlik büyüktü.

Yerde o halde yatışının üzerine ne kadar süre geçmişti bilmiyordu ama gözlerini ısrarla çalan kapı yüzünden açmıştı. Kapıyı açtığında karşında evin en genç hizmetçisi Lara vardı. Rose'u bodrumdaki kilitli odaya tıktığından beri evdeki hizmetlilere ve korumalara bir hafta izin vermişti.

Ama Lara'nın gelmesine hiç şaşırmamıştı. Onun hislerine her zaman güvenirdi. Onu uzun zamandır tanıyordu. Ne zaman kötü bir şey olsa Lara'nın içine doğardı. Ona minnettardı. Yarasına pansuman yapmış, aç karnını duyurmuş ve şimdi de evin dağılan yerlerini topluyordu. İki gündür böyleydi. Onu en son kırık bir vazoyu yerden toplarken görmüştü. Kırık parça kızın elini kesmişti ama Erik o kadar yorgundu ki ağzından tek bir söz çıkmamıştı.

Lara bir kaç yıl önce onun kapısına geldiğinde onu kovamamıştı. Kız perişan bir haldeydi. O sıralar Erik'in bir takım aile olayları olmuştu ve o da perişan bir haldeydi. Üstelik yatırıldığı hastaneden çıkalı birkaç gün olmuştu, o zamanlar. Dediğine göre Lara'nın ailesi ölmüştü ve o da bir şekilde Rusya'dan buraya göç etmek zorunda kalmıştı. Ona küçük bir ev ve evinde de bir iş vermişti. Elbette kızın da ona çok yardımı dokunmuştu ama şimdi bunları düşünmek istemiyordu.

Lara'nın tamamen Linda'nın adamı olduğunu bilemezdi ki.

Tabiki bu süre içerisinde Erik'e saygı duymuştu. Ona hiçbir şey belli etmemişti. Ona gerçekten bir hizmetçi gibi davranmıştı. Zaten bu evin sınırları içerisinde bir hizmetçiydi. Onun adımlarını hep takip ediyor, konuşmalarını gizli gizli dinliyordu. Erik diğer hizmetçiler ve korumalarla birlikte ona da haftalık izin verdiğinde o zaten Rose'un bodrum katında kilitli olduğunu biliyordu.

Çok gerekli bir nedenleri olmaması dahilinde hizmetçilerin mutfaktan çıkmaları yasaktı. Aynı şekilde korumaların da eve girmesi yasaktı. Evde birçok şeyi değiştirmişti. Linda gittikten sonra birçok şey değişmişti. Birkaç yıldır mutfaktan dışarıya onun izniyle adım atan tek kişi Lara'ydı. Gerekli olduğu zaman evi topluyor, yemek için masayı kuruyor ve bir sorun olduğunda ona bildiriyordu.

Josh ise kendi evine geçmek yerine Brenda'nın yanına geçmişti ve şimdi çiftlikte Mathilda teyzesinin yanında olduklarını biliyordu. Josh, Erik'in çocukluk arkadaşı olmasının dışında bir de korumaların başındaydı. Josh'tan önce bu işi Josh'ın babası yapardı fakat babası öleli yıllar oluyordu.

İTAATKAR #Wattys2018Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin