Část šest

309 30 0
                                    

  Upsal jsem se Tučňákovi. Ale ve finále, to nebude třeba zlé. Své lidi chrání. Jerome ležel rovně natažený na posteli a nechal hlavou běhat náhodné myšlenky.  Chce po mně vytvořit skupinu podobnou Maniax. Ale to nikdy víc. Greenwood byl podrazák, nevybavuji si to, ale možná jsem ho i zastřelil. Stejně nebyl potřeba. Zasmál se nad svým přemýšlením. Jerome se převalil na levý bok. Přikryl se lehkou pokrývkou a zavřel své zeleno - šedé oči. Za nedlouho spal jak malý nevinný chlapec.

  Druhý den ráno zavítal Jerome opět do společenské místnosti, bez svěrací kazajky. Prokřupl si prsty a rozhlédl se po lidech zde. Všichni se ho báli a vyhýbali se mu pohledem. Až na tu černovlasou dívku. Usmál se a přisedl si k jejímu stolu. ,,Ahoj krásko," zasmál se a ona zakroutila očima. Vzpomněl si, kdy takhle poprvé oslovil Barbaru Keen, mrchu, díky bohu už to má za sebou. ,,Mám jméno, zravý chlupe," pronesla zákeřně a stále nezvedala oči od svého časopisu, jež četla stále do kola. Ty články musí umět na z paměť. Usmál se. ,,Tak mi ho řekni," řekl zcela vážně. Dívka odložila časopis a poprvé zvedla svůj zrak. Poprvé viděl barvu jejích očí. Skrývala v nich tajemství. Nedokázal pochopit jak je možné, že tak světlé oči, dokážou skrýt tolik temnoty. Děvče se mu přímo podívalo do očí. ,,Hillary, Jerome" své jméno zašeptala, aby ho slyšel jen on. Usmál se. Celá místnost byla potichu. Všichni chtěli vědět její jméno, ale jen Jerome jí slyšel. Místností se opět roznesl šum. Jerome se usmál. „Tak řekni mi, proč si tady," mrkne a Hillary se opět začne věnovat tomu bulvárnímu poli.
,,Podle doktorů trpím hysterii a v záchvatu se neovládám. Což je blbost snad vím jestli jsem matku a sourozence zabila omylem nebo naschvál. Stejně jako vím, že ty baráky nechytly jen tak, že zafoukal vítr, že jo." Mrkne zpět na Jeroma. ,,Jak roztomilé, já zabil mámu a potom i tátu, pár policajtů, několik náhodných lidí, pár lidí odsud a skoro zabil mladého Waynea." Protáhl se a stále se nepřestávál smát. ,,Já vím jsem tu od samého začátku. Když si začínal a byla to jen tvá máma. To sem přišla i Barbara, jak já ji nesnášela. Jsem ráda, že umřela, protože jednou bych se dostala ven a zakroutila jí hlavou." Vypouštěla Hillary skrz zuby.

Cold HeartOnde as histórias ganham vida. Descobre agora