Část osm

271 25 3
                                    

  ,,Co je zač?" Zeptala se Hillary a Jerome se na ní pobaveně otočil ,,dle mého, profesionálního, úsudku je to schyzofrenie." Hillary se na něj podívala ,,vždyť vypadá jak malé, ustrašené, neškodné dítě." Jerome si odkašlal ,,to ty vypadáš taky, ale hádat bych se s tebou nechtěl, navíc, v maličkosti je krása."
,,Fajn, v tom případě pro tebe mám ještě jednoho neškodného schyzofrenika," zasmála se pobaveně a vstala od stolu. Hillary vedla Jeroma až do druhého koutu v téhle místnosti. Stál tam kluk, vysoký a  už od prvního pohledu nebezpečný.
,,Tenhle, ale neškodný není," pronesl potichu Jerome skrz zuby, ale Hillary mu pozornost nevěnovala. ,,Ahoj Roberte, jak se ti vede?" Usmála se a došla ho obejmout, Jerome pouze nevěřícně kroutil očima.

   Prosím vemte mě už do cely. Pomyslel si a otočil se.  Došel k jednomu z vězňů a prostě ho strčil k zemi. Ochranka okamžitě vyběhla a vedla Jeroma, ten se pouze otočil na Hillary a zasmál se. ,,Fajn Valeska, trvalo ti několik měsíců se dostat do společenské místnosti, ještě jednou tohle zkusíš tak se tam už ani nikdy nedostaneš. Je ti to jasný!?" Zařval jeden muž z ochranky. ,,Jo jasný," pronesl pobaveně. ,,Tejden jenom v cele." Dodal a hodil ho na podlahu v Jeromově bílé místnosti. Postavil se a protáhl si záda. Posadil se na židli u okna a hleděl na padající listí, které se k zemi snášelo jako tanec ladných baletek. Tak moc rád by šel se podívat ven.

    Svou ruku protáhl skrz mříže a položil jí na okno. Dveře se rozletěli a tam stál jeden lékař a čtyři dozorci. Jerome sebou cukl a ruku zastrčil zpátky. ,,Stěhování, zrkzku."  Pronesl jeden z dozorců. Dva ošetřovatelé ho chytli a zbylí dva ho oblékali do kazajky a na nohy mu dali řetězi. Posadili ho na vozíček a upevnili mu tělo tak aby s sebou nemohl hýbat. ,,Tahle cela je pro tebe málo hlídaná, mohl bys ses z ní jednoduše dostat, ale nechápu proč jsme tě sem dolů nestrčili už hned na začátku." Domluvil jeden ze strážných. Dojeli až do suterénu Arkhamského ústavu, kde byli cely tvořeny pouze z ocelových zdí a z neprůstřelného skla. Jediný kontakt s okolním světem zařizovalo malé okénko u stropu. ,,Vítej doma."

Cold HeartWhere stories live. Discover now