18ο κεφάλαιο

57 8 4
                                    

Η Ariana περπατούσε χαμένη στις σκέψεις τις σε εναν απο τους πολλούς διαδρόμους του πανεπιστημίου. Δεν ήξερε πια τι να σκεφτεί. Ισως αυτη η ιστορία να ηταν χειρότερη απο την πρώτη. Τις σκέψεις της διέκοψε ο Joel οταν την πλησίασε. "Τι σκέφτεσαι; " την ρώτησε. "Πρέπει να σκέφτομαι κατι; ". "Εεε σε παρακολουθώ απο τότε που έφυγες απο την αίθουσα χημείας και περπατάς σαν ναρκομανής γυρω γυρω". Η Ariana σταμάτησε να περπατά και συνειδητοποίησε πως πράγματι εκανε κύκλους. "Και αυτό σημαίνει πως σκεφτόμουν; " "Τι αλλο να σημαίνει; ". Η Ariana δεν ηξερε να απαντήσει. Ετσι παραδέχτηκε πως σκεφτόταν. "Και μπορώ να μαθω τι σκεφτόσουν; ". Διέκρινε την επιμονή του να μάθει και αποφάσισε να μην του πει την αλήθεια, επειδή ηταν επιφυλακτική. "Εεεε νααα... Σκέφτομαι τη μητέρα μου. Θελω να τη δω γιατιι... Γιατι μου λείπει πολύ ". Ο Joel φάνηκε να την πιστεύει και την έπιασε απο τον ώμο για να την παρηγορήσει. Η Ariana απότομα και αυθόρμητα τραβήχτηκε ομως το μετανοιωσε γιατι αν όντως ο Joel ηταν ενας απο τους τρεις δολοφόνους τοτε θα τον είχε εξοργίσει. "Εεε συγνώμη αγάπη μου γι αυτο αλλα να βλέπεις ολη αυτη η ιστορία με εχει κανει πολύ επιφυλακτική". "Δεν πιστεύω να υποψιάζεσαι εμενα ετσι;". Οι παλμοί της άρχισαν να αυξάνονται. "Εεε οχι φυσικα". "Αρα δεν υπάρχει λογος να φοβάσαι γιατι σε διαβεβαιώ πως δεν είμαι ένοχος ". Της ειπε και την αγκάλιασε. Η Ariana ηταν σίγουρη πως θα της έχωνε ενα μαχαίρι στην πλάτη της. Η στιγμή της αγκαλιάς ήταν γι αυτην πολύ αμήχανη.
Υστερα απο λίγο φάνηκε η Laura και η Ariana μόλις την ειδε απομακρύνθηκε απο τον Joel. "Γεια σου Laura" της είπε και η φωνή της έβγαλε μια ανακούφιση επειδή είχε απομακρυνθεί απο τον Joel. "Συγγνώμη αν σας διακόπτω δεν ήθελα απλώς εγω περπατούσα και... " "δεν μας διακόπτεις καλε. Να τώρα θα ερχόμουν να σε δω γιατι εχω να σου πω κατι" την διέκοψε η Ariana. "Joel θα τα πούμε μετα". Του ειπε και έφυγε μαζι με την Laura με κατεύθυνση το δωμάτιο τους. Ο Joel έμεινε εκει και ψέλλισε. "Κι ομως Ariana με υποψιάζεσαι ".
Η Ariana περπατούσε πολύ γρήγορα και κοίταζε πολύ συχνά πισω της. "Θα μου πεις τι έχεις; " την ρώτησε η Laura. Η Ariana ψιθυριζοντας της ειπε. "Θα σου πω οταν φτάσουμε στο δωμάτιο. Οχι τωρα". Ετσι τα δυο κορίτσια άρχισαν να τρέχουν και οταν εφτασαν στο δωμάτιο, η Ariana κλείδωσε την πόρτα. "Μπορείς να μου πεις τι σε εχει πιασει και συμπεριφέρεσαι ετσι;" ρώτησε η Laura. "Λοιπον. Θελω αρχικά να σου πω πως υποψιάζομαι τον Joel. Ειμαι πολυ σίγουρη πως ειναι ενας απο τους κλόουν. Θυμάσαι που σου είχα πει πως μου ειπε οτι η ιστορία επαναλαμβάνεται; Λοιπόν αν το καλοσκεφτείς ειναι όντως μια επανάληψη. Τα γράμματα, δηλαδή οι προσκλήσεις, σαν τους μαύρους φακέλους, ο Joel, δολοφόνος, ο Jonathan δολοφόνος ειχα σχεση με τον Jonathan, έχω σχεση και με τον Joel". "Ναι αλλα Ariana αυτα ειναι απλως μια θεωρία. Δεν ισχύουν σίγουρα ". "Εχω και αλλη μια υποψία". "Πες μου". "Υποψιάζομαι πως το όνομα του Joel δεν είναι αυτο και κυκλοφορεί με ψευδώνυμο. Ειμαι σίγουρη πως διάλεξε ενα όνομα που να αρχίζει απο το αρχικό γράμμα των δυο προηγούμενων δολοφόνων. To J. Jonathan, Jack, και τώρα Joel". "Αυτο που λες εχει μια λογική αλλα δεν έχουμε αποδείξεις". "Σωστα. Ξεχνάμε ομως και τη βοήθεια του Jonathan. Να κοιτάξουμε το πατωμα. Και αν θυμάσαι καλα μα είχε πει το ίδιο ακριβώς πράγμα και ο Bryce πριν πεθάνει". "Αυτο ηθελα να σου πω και εγω τώρα. Πρέπει επειγόντως να βρούμε αυτό το βανάκι και να κοιτάξουμε το πατωμα". "Προτείνω, να παω εγω με τον Lucas και εσύ να πιάσεις κουβέντα στον Joel, ώστε να του αποσπάσεις την προσοχή". "Ωραία. Αυτό θα κάνουμε. Ομως οχι σήμερα. Ας γινει αυριο, ωστε να έχουμε χρόνο να οργανώσουμε το σχέδιο μας καλύτερα". "Εντάξει".
Τα δυο κορίτσια άρχισαν να συζητούν το σχέδιο τους. "Περίμενε να πάρω τηλέφωνο τον Lucas να του πω να έρθει απο εδώ για να του μιλήσουμε", ειπε η Laura και ύστερα απο μισή ωρα ο Lucas βρισκόταν εκει. Η Ariana ,οσο η Laura εξηγούσε στον Lucas το σχέδιο αυτό, η Ariana άρχισε να ψάχνει τους φακέλους που ειχε πάρει απο το δωμάτιο των δολοφόνων. Δεν ειχε μιλήσει γι αυτό στην αστυνομία, διότι ηθελε να ξαναψαξει εκει.
Επιασε στα χερια της ενα χαρτί, το οποίο της φάνηκε σαν πιστοποιητικό γέννησης. Αρχισε να το διαβάζει.
ΟΝΟΝΑ: ELISABETH
ΕΠΙΘΕΤΟ : BROWN
ΦΥΛΟ: ΘΗΛΥΚΟ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 01/07/2000
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : PENNSYLVANIA
ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: ΗΠΑ

Ποιος; [Βιβλιο 2: Harvard University]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα