ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

27 4 3
                                    

Η Ηλέκτρα αφού συστήθηκε με τον Μπεν ξεκίνησε να περαπατάει μαζί του για το σχολείο. Ο Μπεν ήταν στην ηλικία της, αλλά είχε μόνο ενα κοινό μάθημα με αυτήν, την Χημεία, το οποίο κάνανε κάθε Τετάρτη.
'Είναι Τετάρτη σήμερα' Σκέφτηκε η Ηλέκτρα.
"Έκανες την εργασία στην Χημεία;" Τον ρώτησε. Σίγουρα θα μπορούσε να αρχίσει την συζήτηση διαφορετικά αλλά ήταν το μόνο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό.
"Όχι" Παραδέχτηκε. "Ήμουν κάπως άρρωστος τις τελευταίες μέρες. Εσύ να φανταστώ την έκανες;"
"Φυσικά. Η Χημεία είναι το αγαπημένο μου μάθημα" Είπε η κοπέλα χαρούμενη. "Μπορώ να σε βοηθήσω αν έχεις κάποιο πρόβλημα."
"Α, σε ευχαριστώ πολύ αλλά καλύτερα όχι. Δεν θέλω να επιβαρύνω το πρόγραμμά σου..."
"Σιγά. Όποτε θες απλώς πες μου." Είπε η Ηλέκτρα. 'Τι ευγενικό παιδί' Σκέφτηκε.

Μετά από λίγη ώρα έφτασαν στο σχολείο. Η μέρα της Ηλέκτρας κύλησε ομαλά. Οι πρώτες ώρες βαρετές όπως πάντα αλλά προσπαθούσε να παρακολουθεί.

Ήρθε η ώρα της Χημείας. Η καθηγήτρια, μια κοντή κυρία με καστανά μαλλιά στεκόταν όρθια και παρέδιδε το μάθημα για να περάσουν μετά στις εργασίες. Η Ηλέκτρα ήξερε ήδη τα περισσότερα από αυτά που έλεγε οπότε ξεκίνησε κουβέντα με την φίλη της, την Λία.
"Α ναι. Δεν σου είπα, είδα τον Μπεν σήμερα όπως περπατούσα για το σχολείο."
Η Λία, η οποία ήταν τρελά ερωτευμένη με αυτόν γύρισε απότομα.
"Αλήθεια; Μιλήσατε;"
"Κάτι είπαμε. Για το σχολείο μόνο."
Και οι δύο κοίταξαν τον Μπεν που καθόταν σε ένα από τα μπροστινά θρανία.
"Σου είπε κάτι για εμένα;" Ρώτησε η Λία.
Η Ηλέκτρα πήγε να μιλήσει αλλά εκείνη την στιγμή την είδε η καθηγήτρια και της είπε να αλλάξει θρανίο. Το μόνο άδειο θρανίο ήταν δίπλα στον Μπεν.

Το αγόρι την κοίταξε για λίγο και μετά από λίγο απέστρεψε το βλέμμα του. Δεν την ξανακοίταξε.

Η πόρτα της τάξης χτύπησε και μέσα μπήκε ο διευθυντής του σχολείου με δύο μαυροντυμένους άντρες.

"Καλησπέρα παιδιά. Ζητάω συγνώμη που διακόπτω το μάθημά σας. Σας είχα πει πριν κάτι εβδομάδες ότι μιά μέρα θα έρθουν κάποια άτομα για να σας κάνουν έναν έλεγχο. Δεν χρειάζεται να ανυσηχείτε. Θα σας κάνουμε όλους μία διάγνωση για καθαρά προληπτικούς λόγους." Ανακοίνωσε ο Διευθυντής.
"Τι διάγνωση;" Ρώτησε ένας μαθητής.
"Σας είπα ότι δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό και δεν χρειάζεται να ανυσηχείται. Ήταν μία πρωτοβουλία της Αμερικάνικης Κυβέρνησης να γίνει έλεγχος σε όλα τα σχολεία." Απάντησε ο Διευθυντής και οι δύο μαυροντυμένοι άντρες έβγαλαν μία περίεργη συσκευή από τις τσέπες τους.
"Παρακαλώ κάντε όλοι μία σειρά να σας εξετάσουμε όλους έναν-έναν."
Η Ηλέκτρα δεν ένιωθε και πολύ καλά. Είχε κακό προαίσθημα για αυτό. Ανύσηχος φαινόταν και ο Μπεν που μόλις είχε μπει στην σειρά πίσω της.
"Ξέρεις τι είναι αυτό;" Τον ρώτησε η Ηλέκτρα.
"Μην στεναχωριέσαι. Εσύ ειδικά θα είσαι μιά χαρά." Την παρηγόρησε ο Μπεν και φαινόταν αρκετά σίγουρος, έτσι η κοπέλα γέμισε με αυτοπεποίθηση.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙWhere stories live. Discover now