Ambele

38 1 0
                                    

Doamne, câte întrebări puneam, cu toate că eram conștientă de faptul că totul era un vis. Doream să comunic cu subconștientul meu, deoarece astfel puteam să îmi răspund la multe dintre întrebările pe care le aveam legate de mine.
-Domnișoara, sunteți cea mai bună și blândă persoană pe care am vazut-o, în afară de mama dumneavoastră. Dumneavoastră nu lăsați servitoarea să facă ordine si curățenie singură, o ajutați. Bucatareasa vă iubește, împreună faceți cele mai bune prăjituri. Și cu mine, parcă sunteti prietena mea, nu stăpâna. Sunteți exact ca mama dumneavoastră, un suflet divin, cu chip de înger.
Când am auzit aceste cuvinte lacrimile nu au mai putut sta la locul lor, au inceput sa curga siroaie pe obraji, exact ca raurile ce izvorasc."
- Ce-ți place să dramatizezi lucrurile, mereu comentează din orice.
- Nu-ți place, nu mai citi!
- Domnișoară Isabelle, calmează-te, nu a zis nimeni că nu îmi place, știi foarte bine cât te apreciez.
Are privirea aceea când iși bea ușor cafeaua, iși fumează țigara și citește ceea ce scriu eu. La fel în fiecare dimineață, o rutină care nu mă plictisește absolut deloc. Mereu m-am gândit cum ar fi dacă într-o zi în loc să se așeze la masă și să mă întrebe ce fac, s-ar apleca să mă sărute și în loc de blondo să îmi zică iubito. În fiecare zi citește de la început ceea ce scriu și are de fiecare dată alte lucruri de spus.
- De ce te uiți așa la mine? îl întreb puțin neliniștită.
- Vreau să îmi rămână imaginea ta în minte tot restul zilei, ești atât de frumoasă.
- Si daca tot sunt atât de frumoasă precum spui, atunci de ce nu mă săruți? îi întorc replica siopoasă ușor în avantajul meu. De la început, noi am paricipat la un joc, nu există reguli prea concrete sau câștigători și pierzători, doar replici și sentimente. Chiar dacă știm amândoi că nu e bine să te joci cu inima unui om, noi ne jucăm și cu sufletul celuilalt, dar și cu al nostru.
- Ești mereu grăbită in acțiunile tale, blondo, ai răbdare.
Își coboară la loc privirea către laptop și continuă să zâmbească ținând țigara în mâna dreaptă și cana de cafea în stânga.

AlergamWhere stories live. Discover now