Prolog

163 7 2
                                    

Professor Lind är en enastående forskare i rymdteknologi och har gjort många upptäcker som en dag kan komma att rädda jorden från det öde den nu står inför.

Jordens resurser håller på att ta slut och ozonskiktet har börja att bli tunnare för varje år som går och mänsklighetens ända hopp vilar nu i denne mans händer.

Men professor lind är inte ensam i sin strävan om att rädda jorden. Hans fru som han älskar är också en forskare men hennes jobb utgår mer på att komma på ett sätt för mänskligheten att överleva om de inte kan stoppa den katastrof som kan hända.

De vet båda två resultatet om de inte lyckas.

Det första som kan hända är att jordens alla djur kommer att dö ut på grund av människornas överpopulation och bristen på mat i världen kommer att skapa kaos. Efter det kommer våldet. Mänsklighetens kamp för att hålla kvar den lilla mat de har kommer att starta krig och kriget kommer att döda tusentals människor i dess hemska framfart.

Världen kommer att förändras till något ohyggligt där hunger och rädsla kommer att vara den ända sak mäskligheten kommer att känna sig vid.

Det vill säga, om mänskligheten finns kvar så länge.

För att för mycket utsläpp från farliga substanser har under många år har nu skadat våran jord och det kommer inte att ta lång tid innan allt är slut. Om ozonskiktet är det som tunnas ut för mycket först så är det ute med hela mänskligheten och vår älskade planet kommer att vara en bar och ensam plats där inga liv eller växter kommer att kunna leva.

Därför är dessa två professorers arbete just nu det viktigaste som finns i världen. Även om mänskligheten ännu är om intet anande om det fruktansvärda öde de står inför.

För bara de högsta makterna i världen vet om världens riktiga tillstånd och tillsammans med den hemliga organisationen UFW - United For the World som dessa två briljanta forskare jobbar för, är tiden snart ute.

Paret börjar att bli desperata och deras största frukan är fasan över deras lilla flickas öde.
Det vår då professor Lillia Lind kom på idén att bygga en säker plats för deras dotter. En plats där hon kan sova tills allt detta elände är över. Deras plan är att lägga henne i kryosömn tills den dagen då mänskligheten är i säkerhet igen. Må så vara att de själva troligtvis inte kommer att leva den dagen deras dotter vaknar upp men så länge deras lilla flickas liv är i säkerhet så är det ett pris de är villiga att betala.

Under de kommande åren som gick lyckas de både forskarna att få fram den maskin som kommer att bli deras dotters öde.

Deras dotter har nu blivit en tonåring och tiden då de måste sätta sin plan i verket är snart här.

Planen att försöka rädda jorden från att förstöras har lagts ned och det ända UFW nu kan göra är att hitta ett sätt att att få bort så många människor från planeten som möjligt, innan den blir omöjlig att bo på.

En natt när deras dotter kommer hem sent en kväll så bestämmer de båda sig för att det är dags. Flickan möts av sin pappa när hon kommer hem den dagen och han talar om för henne att hennes mamma fortfarande är på jobbet. Vilket är sant då hon håller på att fixa iordning inför ankomsten av maken och dottern.

När flickan har somnat så tar professor Per Lind en spruta ur sin ficka som han injicerar i flickans arm. Sprutan innehåller en låg dos av sömnmedel, men bara tillräckligt så att han kan föra henne till kryokammaren i ett av de rymdskepp de har byggt för att en dag kunna föra mänkligehet ut i rymden. Åtminstone de människor som kommer att ha tillräkligt med pengar att köpa sig en plats på de få skepp de har hunnit att bygga. Men nu vet de två med säkerhet att deras dotter kommer att komma med på skeppet. För bara för att de varit med och byggt rymdskeppen så ger inte det dem en plats ombord. Bara de mäktigaste och rikaste skulle ha en chans att få komma med på skeppen.

I ett litet rum djup ner i kolloni 8 som skeppet senare kommer att heta kommer deras lilla flicka att sova tills den dagen då mäskligheten är i säkerhet.

De sista åren av de två föräldrarnas liv kommer att vara fylda med ångest och förtvivlan men bara att veta att deras dotter är säker ger dem den trösten de behöver för att göra den sista saken de kan, fixa så att mäskligheten kan överleva i rymden.

När dagen för flykten till rymden är här så ser de två på hur deras flicka förs upp i rymden och för evigt kommer att vara borta ifrån dem. De önskar att hon kommer att ha ett bra liv där uppe tills mänsklighetn åter igen ska kunna gå på jordens yta.

Så det var prologen till min nya bok 'Sky City' och jag hoppas att den kommer att bli något som ni vill läsa!

Termer och saker om rymden är inte min starka sida så om det är något som är oklart eller något som behöver ändras på skriv då gärna vad i kommentarerna.

Trevlig läsning! 😁

Sky City - Flykten till RymdenDär berättelser lever. Upptäck nu