6. Pim

60 7 1
                                    

Love shine a light in every corner of my heart

Let the love light carry, let the love light carry Light up the magic in every little part let our love Shine a light in every corner of our hearts ...


"Pim!" hoor ik mijn oma door de muziek roepen. Snel zet ik de muziek op pauze en trek ik de oordopjes uit mijn oren. Ik leg mijn gsm en oordopjes op het bed en verlaat de kamer vlug voor ik vervolgens van de trap af loop. Maar eens ik in de hal aankom, bevries ik.

Ik zie mijn oma, Anna binnenlaten. "Ze wou met je praten." zegt mijn oma. Ik slik even en probeer wat te zeggen maar ik krijg de kans niet.

"Wil je niet eerst wat thee, lieverd? Je rilt helemaal." zegt mijn oma bezorgt tegen Anna. Maar ondanks Anna het eerst wil afwijzen zegt mijn oma dat ze erop staat en ze niet wil dat Anna verkouden word.

"Bedankt mevrouw." zegt ze met een lieve glimlach op haar gezicht. Mijn oma glimlacht haar even vriendelijk toe en dan gaat ze naar de keuken. Ik ga naar Anna toe en vertel haar om haar jas aan me te geven.

"Ik hang hem wel in de kast.." zeg ik zacht. "Dank je wel, Pim." zegt ze met een honingzoete stem.

Ze geeft me haar jas en ik hang hem op een kapstok en dan hang ik 'm in de kast. Ik sluit de kast en geef dan de zwarte pantoffels van Puck. Ze komt hier niet zo vaak maar wanneer ze hier is, draagt ze altijd zwarte zachte pantoffels.

"Ze zijn misschien een beetje groot maar het is veiliger op pantoffels dan op sokken." leg ik uit. Anna glimlacht nog steeds lief naar me en neemt de pantoffels van me aan en doet ze aan voor ze me volgt naar de woonkamer.

Intussen komt mijn oma binnen met de kopjes thee. Wanneer we gaan zitten geeft ze één aan Anna en één aan mij.

Wat later gaan we naar mijn kamer omdat Anna over iets wil praten. Het lijkt me belangrijk maar ik heb ik geen idee waarom ze met mij wil praten, tenzij ze wil praten over de brief die ik in haar kluisje heb gestopt. Maar waarom zou ze dat doen?

Ze kan veel betere jongens krijgen. Jongens die veel knapper en gespierder zijn dan mij. Wat zou ze nou met mij moeten? Ik heb helemaal geen gespierde armen of een sixpack. Ik ben bovendien ook veel kleiner dan de meeste jongens en ik ben zeer slecht in sport.

Anna gaat zitten op mijn bed ik neem mijn gsm van mijn bed af en ga dan naast haar zitten. Ik wil vragen waarover ze het wil hebben maar ze neemt het woord.

"Ik wou met je praten over je brief. Ik was zeer onder de indruk en...ik vroeg me af of alles wat je in de brief schreef meende. Zo ja, zou ik graag een keer uitgaan met je." zegt ze.

Meteen val ik stil. Ze wil met me afspreken? Ze was onder de indruk? Ik kijk haar even aan en ze glimlacht naar me, snel kijk ik weer naar mijn schoenen.

Wat moet ik nou? Wat moet ik nou doen?

"Pim?" vraagt Anna op een bezorgde toon na een lange stilte.

"Ja?" vraag ik en kijk haar weer aan.

"Als je niet wil uitgaan dan..." begint ze maar ik onderbreek haar met mijn onhandige gestotter.

"Ik...ik...w-wil wel...maar ik schrok gewoon..." zeg ik. Ze knikt begrijpend en na een tijdje probeert ze met me tot een beslissing te komen waar we heen zouden kunnen gaan voor ons afspraakje.

"Het aquarium?" vraagt ze. "Of de bioscoop?"

"Jij mag kiezen.." zeg ik zacht.

Ik zie haar even nadenken en dan zegt ze dat ze naar de bioscoop wilt. "Weet je zeker dat je niet iets wil gaan eten?" vraag ik.

"Dat kunnen we erna nog doen toch?" stelt ze voor. Ik knik meteen en bloos dan een beetje.

"Nou, dan zie ik je volgende week zaterdag om 16.00 u in de bioscoop?" vraagt ze voor de bevestiging.

"Ja.." zeg ik een beetje verlegen maar voor ze wil weggaan leunt ze even naar me toe waardoor ik schrik.

Even heb ik het gevoel dat ze me een kus op de mond wil geven maar ze drukt haar lippen op mijn rechterwang en staat dan op. Ze zwaait naar me en verlaat dan mijn kamer. Ik zucht meteen diep.

Ik dacht dat ik bijna een hartaanval kreeg. Ik ben nog nooit gekust geweest maar ik wou dat die eerste kus speciaal zou zijn. Een beetje romantisch..

Is dat gek?

ClubgeheimenWhere stories live. Discover now