Prolog: Přemkova studia

151 8 0
                                    

Určitě jste už, ostatně jako všichni Přemkovi kamarádi, slyšeli Přemka říkat tato (nebo velmi podobná) slova:
"Sorry kámo, ale zítra nemůžu... Blíží se mi zkouška a musím se šrotit..."

Pokud jste byli jeho kamarádi, tak jste mu řekli pár povzbudivých slov nebo se na něho alespoň usmáli. Pokud jste byli jeho dobří kamarádi, tak jste mu důrazně řekli, že nemá sebemenší šanci a ať to vzdá. Tak či tak vám ale Přemka bylo líto... Každý rozumný člověk zejména z řad žáků a studentů si je vědom důležitosti dobrých výsledků, a tak jste Přemka nechali jeho vlastnímu trápení a zabavili se jinak (bez něj - a lépe).

Co kdybych vám ale řekl, že Přemek se ve skutečnosti vůbec neučil? Věřte nevěřte, jeho ne příliš úspěšné studium práv byla jen zástěrka...

******

Snad každý, kdo někdy Přemka viděl, slyšel o "Pařisklepě". Místu plném zážitků, opředeném mnoha legendami, posvěceném nezpočtem pařeb a hlavně ukrývající mnohá tajemství...

Nebudu vám tu vyprávět příběh příběh legendárního spartského krále Leonidase (znám svou scénou "Give them nothing, but take from them!") ani horrorové halloweenské historky. Odhálím to největší tajemnství ze všech. Pravý důvod, proč Přemek tráví tolik času "studiem".

******

Přemkovým největším tajemstvím je fakt, že v Pařisklepě, nebo spíše pod ním, se nachází tajná místnost. Ne jen tak ledajaká místnost, tahle totiž přesahuje rámec reality, a tak i lidského chápání. Odpustím si marnou snahu o složité vysvětlování principů takového místa a půjdu rovnou k věci. Nic lepšího než tato místnost Přemka v jeho bezútěšném životě potkat nemohlo.

Přemkovo tajemstvíWhere stories live. Discover now