28. kapitola

1.2K 60 25
                                    

Chvíli bylo ticho a bylo vidět, že si ho naši diváci užívají. Já byla v šoku. A začal ve mně klíčit vztek.

„Už jste se vynadívali?" zavrčela jsem nakonec. A dočkala se prohloubení jejich úsměvů. Výborně.

„Ano, manželé," přikývl klidně Brumbál a ignoroval mou druhou otázku.

„To není možné. Manželství se nedá uzavřít bez souhlasu obou zúčastněných!" argumentovala jsem.

„V mudlovském světě asi ne, ale u nás se to děje poměrně často. Magie určité věci dělá za nás. A občas se prostě rozhodne, jako v případě vás dvou, že vás spojí, protože by vám to mohlo klapnout," pokrčila rameny Ginny.

„No dobře, ale ta část s tím, že to nejde nijak zrušit, byla jen sranda, že jo?" ozvala jsem se znovu. Nemínila jsem to teď vzdát.

„Kdyby vás magie spojila jiným způsobem, tak by to zrušit šlo. Ale vás spojila prastará magie. Tudíž odpověď na vaši otázku je prosté ne," odpověděl klidně Brumbál.

„Ale...," začala jsem, než jsem ucítila ruku na rameni. Dracovu ruku. Tázavě jsem na něj pohlédla.

„Vzdej to. Prastará magie si odjakživa dělá, co chce. A co ona spojí, nikdo nerozpojí. Vzdej to," klidně odpověděl.

„Jak můžeš být tak v klidu?! Já jsem se rozhodně nechtěla vdávat takhle brzo! A neuraz se, ale rozhodně jsem nezamýšlela si vzít tebe. A když už bych se vdávala, chtěla jsem to mít podle sebe. Tak jak jsem si to představovala a už vůbec jsem nechtěla být provdána nějakou blbou kletbou," vyjela jsem.

„Rozhodně nejsem v klidu! Jen přemýšlím! A jestli jsi neposlouchala, nestalo by se to, kdybys mě nemilovala!" spadla Dracovi jeho pracně vytvořená maska.

„Já jsem poslouchala! Stejně tak by se to nestalo, kdybys ty nemiloval mě!" odpověděla jsem mu stejně zvýšeným tónem.

„A vůbec bychom se do této situace nedostali, kdybys jako typická členka Nebelvíru neskákala do každého nebezpečí a tedy do té kletby!"

„Fajn! Budu si to pamatovat do příště! Za žádnou cenu nezachraňovat Draca Malfoye!"

„Jen si to pamatuj. Malfoyové jsou dost schopní na to, aby se zachránili sami!"

„Jistě! A stejně tak jsou všichni Malfoyové arogantní, egoističtí a naprosto neschopní se vyhnout kletbám!"

„Bacha na jazyk, paní Malfoyová," velmi rázně mi odpověděl a dodal důraz na konec věty. Tím oslovením mi vzal vítr z plachet. Paní Malfoyová. Lapala jsem po dechu.

„Copak, miláčku? Něco tě zaskočilo?" ozval se znovu přehnaně sladkým hláskem.

„Laskavě drž hubu!" vyjela jsem na něj. Opět. Lezl mi na nervy. S tímhle chlapem v manželství teda rozhodně nebudu! Založila jsem si ruce na prsou a nasupeně se koukala před sebe. A dýchala.

„První manželská hádka. Jak rozkošné," ozval se Snape. A já si konečně plně uvědomila, že máme publikum. No, nakonec mi to bylo docela jedno.

„Tohle bylo docela zábavné. Nemyslím si, že byste se ve svém manželství někdy nudili," poznamenal Brumbál a pomněnky v jeho očích jenom kvetly.

„Jsem ráda, že se bavíte!" štěkla jsem. Nebyla jsem vůbec klidná. Nechovala jsem se jako já. Ale byla jsem v šoku. A hlavně jsem si nevěděla rady s tím, co mám dělat. Nemyslela jsem si, že by mi mohly knihy pomoci. A v tom vězel další problém. Prastará magie se nedá zapsat. Tudíž jsem nemohla spoléhat na pomoc knih.

S rozumem v koncíchKde žijí příběhy. Začni objevovat