KUZEN

476 19 4
                                    

Sahilde yürüyüşümüzün ardından ikimizde evlerimize girdik. Eve girer girmez Ece'ye "Çok yorgunum, hemen yatıyorum. İyi geceler." dedim.
"İyi geceler. "diyerek yanıtladı beni. Odama girip hemen üstüme siyah beyaz çizgili panda desenli pijamalarımı giydim. Dediğim gibi çok uykum vardı. Hemen gidip yattım...
Baran'dan
Eve girdiğimde Ufuk Melek'e eve çağırdığı için içeride ikisi vardı. Melek ev arkadaşıyla sorun yaşadığı için kendi evine gitmek istemiyordu. Biz ve kızlarda ona yardımcı oluyorduk. Onlara iyi geceler dedim ve odama girdim. Kapıyı kapattım. Birkaç çamaşır, kıyafet ve havlumu alıp banyoya girdim. Üstümü çıkardım. Dikişimin olduğu bölgeye bir bez bağladım ve duşakabine girdim. Suyu orta sıcaklıkta ayarladım. Her an biriyle evleneceğim geliyordu aklıma. Ona inanmışım. Ona kendimi inandırmışım. Üstelik bu kişi beni hayata bağlayan kişi;Ahu. Onu üzersem kendimi asla afetmiyeceğim. Ya bir gün onun tek gözyaşının akmasına sebep olurum diye onun yanında kendimin dışında biri oluyordum sanki. Sanki onun yanında melekken ondan uzakken şeytana dönüşücekmişim gibi. O yanımda değilken eski hayatıma dönecekmiş gibiyim. Hayır eski ben olmamam lazım benim. Benim hayatımın bitmesine izin veremem. Uzun bir iç çekmeden sonra kendime gelip duşumu aldım. Sonra durulanıp üstümü giydim. Saçlarımı duruladım. Odama geçip yatağıma yattım. Tam uyuyacakken bir mesaj geldi. Bu Londra'daki kuzenim Emma'dandı. Annesi yabancı olduğu için adı yabancıydı. Ama türkçe biliyordu. Yarın İstanbul'da olacağını yazmıştı. Mesajını yanıtladıktan sonra uykuya daldım...
Ahu'dan
... Uyandığımda saat 9 olmuştu. Kendi kendime nasıl bu kadar uyudum ben dedim. Ve yerimd n doğruldum. Mutfağa gidip coco cops çıkardım. Sütle karıştırıp yedim. Sonra telefonumdan Baran'ı aradım.
-Alo
-Alo, aşkım. Günaydın.
-Günaydın. Yeni mi kalktın?
-Yani evet. Sen neredesin?
-Havalimanından dönüyorum şimdi. Kuzenim Emma'yı aldım. Kahvaltıya annemgile götürüyorum.
-Senin Emma diye kuzenin mi var? Hiç bahsetmedin.
-Evet. Bak bi fikrim var. Sende hazırlanda senide götürüyim. Hem bizimkilerle kaynaşırsın. Hemde Emma'yla tanışırsın.
-Tamam hemen hazırlanıp iniyorum.
Telefonu kapatıp hemen odamda üstümü değiştirdim. Beyaz desenli bir tulum ve üstünede kot ceket giydim. Saçlarımı saldım. Beyaz bir sırt çantası ve tulumumun desenlerini renginde bir spor ayakkabı giydim.

Ece'ye haber verdim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Ece'ye haber verdim. Zaten bu sırada korna sesleri geldi. Aşağı indim. Kızı görünce ağzımdan çıkan "Oha" lafı az bile oldu. (👇)

Tabi kız bunu duymuştu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tabi kız bunu duymuştu. Gözlerini kısmış şekilde bana bakıyordu. Bakışlarından anladığım kadarıyla sevgili olduğumuzu biliyor du. Tabi benim kıskançlık duygularım tavan yapmıştı. İkiside arabanın dışındaydı. Bende Baran'a "Dün akşamdan beri seni çok özledim aşkım." dedim ve dudaklarına yapıştım. Baran da "Bende seni sevdiceğim." dedi. Sonra tanışma faslına geçtik. Emma bana yaklaşıp "Ben Emma. Baran'ın kuzeniyim. Londra'dan geldim." elini uzattı. Bende elini sıkıp"Ben Ahu. Baran'ın müstakbel karısıyım."
"Baran evleneceğinizden bahsetmedi. Sadece sevgili olduğunuzu söyledi. "
"Geçsek mi artık?" dedim. Kız başlı başına gıcıktı. Ön koltuğa yönelin hızlanıp hemen kapıyı açtım. Daha doğrusu aynı anda açtık. Ben gittikçe sinirleniyordum. Sesimi daha fazla alçaltamıycağım için bağırarak "Sen arkaya binsen diyorum." dedim
"Çok isterdim ama Londra'nın yollarına alışmışım. İstanbul'un yolları tutuyor beni. Öne binince tutmaz. "
" Öyle mi? İyi bin o zaman. "
Herkes yerine oturunca bende arkaya bindim. Sinirden elimi sıkıyordum. Yol boyunca hiç konuşmadım. Onlarda konuşmadı. Baran durumumu anlamıştı. Gözümün içine bakıyordu. Villaya geldiğimizde Baran'ın ellerini tuttum ve sessizce "Şuan sadece annen ve baban küstüğümüzü sanmasın diye elini tutuyorum daha sonra kendini affedireceksin!"
"Bu demek oluyor ki küsmedik. Buda bir gelişmedir değil mi?"
"Değil."
İçeri girdiğimizde sırayla selamlaştıktan sonra hemen masaya oturduk. Tabağıma kahvaltılıklardan doldurdum. Şu anda sohbet ediyorduk. Konuşmalardan anladığım tek şey Emma ile Baran amca çocuklarıydı. "Ben lavaboyu kullana bilir miyim?" diyerek kalktım ve lavaboya gittim. Mermere dayanarak gözlerimi sıktım. Kapı çalındı. "Ahu iyi misin?" diye Baran geldi. Kapıyı açtım. Ciddi bir şekilde "Efendim." dedim. Tekrardan aynı soruyu sordu. "Başım dönüyor." dedim. İçeri girdi ve kapıyı kapattı. Önce yüzümü yıkadı.
-Ahu bak bu kız...
-... Banane ya o kızdan. Kuzeninmiş işte. Bugün al gezdir bu kızı. Senden alıcağını alsın. Bu ne? Sonra benim asabımı bozmasın. Yarın napıcaksak yaparız.
-Olmaz bugün gidip evimize bakıcaz. O kızlada hiç birşey yapmıycam. O benim sadece kuzenim. O kız bende kuzen duygusunu bile hatırlatmıyor. Zaten annemin zoruyla aldım havalimanından.
-Sen doydun mu?
-Aç değilim zaten.
-Bana düzgün bir cevap verir misin? Doydun mu doymadın mı?
-Doydum gidelim. Yarın da seni bir tatil köyüne götüreceğim. 2 gün bile olsa kafanı toparlaman lazım.
İçeri gidip "Bizim biraz işimiz var. Çıkmamız lazım. Size afiyet olsun." dedim.
Bah:Oğlum Emma yeni geldi onu gezdirmiycek misin?
Bar:Gezdirmiycem anne. İşimiz var. Afiyet olsun.
Baran elimi tutup adımlarını hızlandırmaya başladı. Arabaya bindikten sonra uzun bir iç çektim. Daha sonra "Baran hadi benim canım sıkkın senin canın niye sıkkın?"

"Sen hala anlamadın mı bunu? Senin canın sıkılmasını geçtim 10 saniye gülme benim keyfim bozulur?" 

"Yapma ama böyle. Sen böyle yapınca iyi olcaksam bile olamıyorum. Baran bak ben kuzeninle anlaşamadım. Ama sen aranı bozma tamam mı kuzeninle."

"Ben onunla hiç bir zaman anlaşamadım ki. Şimdi aramı nasıl sıkı tutuyum."

Bu sözünden sonra emlakçıya kadar konuşmadık. Emlakçıya gelince hemen hızlı bir şekilde aradığımız evi anlattıktan sonra adam bizi eve götürdü. çok uzak değildi. 10 dakikada varmıştık. Ben hemen inmedim. Dolayısıyla evide görmedim.  5 dakika sonra Baran beni çağırdı. Ama gözlerimi kapatmamı istemişti. Biraz yürüdükten sonra gözlerimi açtım.Gözlerimle birlikte ağzımda 1 metre açıldı. Çünkü hayalini yaşadığım ev karşımdaydı.

Evet yeni bir bölüm. Gerçi bölüm bitti ama olsundu. Bu arada ilk defa bilgisayarla bölüm yazdım. Daha önce telefondan yazıyordum. Hatalarım olabilir. Bu yüzden özür dilerim...


YAZ YAĞMURUM(TAMAMLANDI) Where stories live. Discover now