ČERNÝ FÉNIX

97 6 0
                                    

 (citace z knihy)

Černý fénix je mýtický tvor. Jeho existence není prokázána. Podle legend je to dokonalá kopie obyčejného fénixe, avšak byl stvořen pro páchání zla. Přestože má konat zlo, on sám vše dělá v dobrém úmyslu. 

VZHLED: Stinný přízrak s tmavým prosvítajícím peřím a modrýma očima. Je však možné ho spatřit i v hmotné podobě ve které se od svého protějšku liší pouze jedním úhlově černým ocasním perem.

CHOVÁNÍ: Chová se jako parazit přiživující se na tužbách ostatních. Největší vášeň a smutek jsou pro něj jako droga. Podle všeho si najde hostitele kterému propůjčí část své moci pro splnění své tužby zatímco ho vnitřně mění v slepou loutku. Nejradši se krmí  nešťastnou láskou, kdy může v některých případech parazitovat dva lidi naráz.

Svému hostiteli dává na výběr, ale  ty největší tužby srdce jsou silnější než pud sebezáchovy. Totiž, když  hostitel svolí, dá mu možnost své přání splnit s vědomím, že ho fénix už nikdy neopustí. Pokud by se i přes to chtěl vymanit z jeho moci, zemře. Né proto, že by ho zabil, ale jako dluh za štěstí.

jeho druhé černé pero je praděpodobně v Zrcadle z Erisedu

Jen mi ubližuješ Lupine! [Pozastaveno]Where stories live. Discover now