ΑνθρωΠΟΙΑ;

195 44 45
                                    

Ανθρωπιά... Μία λέξη που πλέον το νοημά της έχει χαθεί. Έχει καταστραφεί από τους ίδιους τους ανθρώπους.

Άνθρωποι μονάχοι που βαδίζουν προς το άγνωστο. Άνθρωποι που έχουν απομονωθεί στον δικό τους κόσμο και δεν ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο.

Περπατάς στο δρόμο και βλέπεις τους άστεγους. Βλέπεις τους ζητιάνους, τους φτωχούς. Βλέπεις την εξαθλίωση και την απελπισία χαραγμένη στο πρόσωπό τους.

Κι εσύ... Εσύ τριγυρνάς στους δρόμους φορώντας τα ακριβά σου ρούχα και περιφρονείς οτιδήποτε κατώτερο και σιχαμερό, κατά τη γνώμη σου, όντας θύμα του καταναλωτισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Κι εσύ.... Εσύ ρε άνθρωπε μιλάς για ανθρωπιά. Για ποια ανθρωπιά μιλάς εσύ; Εσύ που πέρασες μπροστά από έναν άστεγο και έκλεισες τη μύτη σου επειδή σου μύριζε άσχημα. Για ποια ανθρωπιά μιλάς εσύ που όταν είδες μια γυναίκα να ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια την προσπέρασες και τη σχολίασες με το χειρότερο τρόπο. Για ποια ανθρωπιά μιλάς εσύ που όταν ένας ζητιάνος σου ζήτησε λεφτά του φώναξες και του είπες να βρει δουλειά.

Για ποια ανθρωπιά μιλάς εσύ που ενώ έχεις τα πάντα στη ζωή σου, το μόνο που κοιτάς είναι το συμφέρον σου;

Ανθρωπιά είναι ο εθελοντισμός. Η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο. Η επιθυμία να βοηθήσεις την κοινωνία και να βάλεις το κοινωνικό συμφέρον πάνω από το δικό σου εγώ.

Ανθρωπιά δεν είναι οι δήθεν σκέψεις που κάνεις και τα δήθεν χρήματα που δίνεις για το καλό των άλλων. Όχι όταν οι πράξεις σου δεν γίνονται μέσα από την καρδιά σου. Όχι όταν οι πράξεις σου στοχεύουν στην ανάδειξή σου και στη φήμη σου.

Για αυτό εσύ συγκεκριμένα δεν μπορείς να μιλάς για ανθρωπιά, από τη στιγμή που το μόνο που σε ενδιαφέρει είσαι εσύ. Όσο ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από σένα τότε δεν μπορείς να μιλάς για ανθρωπιά...

Όμως αυτός είναι πλέον ο χαρακτήρας των ανθρώπων. Η εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.... Υπάρχει άραγε ανθρωπιά στην εποχή μας; Που πήγε η ανθρωπιά που τη σηζυτάς στο μάθημα της έκθεσης στο σχολείο και τάσσεσαι υπέρ της;; Που πήγε αυτή η ανθρωπιά;

📍Όπως καταλαβαίνετε αυτό ήταν το δεύτερο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας και ελπίζω να σας άρεσε.
📍Αν θέλετε γράψτε μου την άποψή σας σχετικά με αυτό το θέμα

-Τα λέμε στο επόμενο little unicorns 🦄

Let it beΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα