Özlemek Bölüm 9

4 0 0
                                    


-Sen gördün mü hiç?

-Tabi ki gördüm. Bundan sonra bize gizli bir şey yok artık. Gizli şeyler Türkiye de kaldı. Hergün değerleri inceliyorum ve raporluyorum. Hayata dönüş aşamalarının büyük bir kısmı gerçekleşti. Birazdan tüm değerleri ve raporları sende göreceksin.

Sabah erken kalkmışlar heyecan içinde kahvaltı bile etmeden enstitünün yolunu tutmuşlardı. Bugün büyük güne yaklaşılan gündü. Her şey yolunda giderse yarın Türkiye ve Dünya tarihi değişecekti. Bilimsel olarak bu olayın büyük bir çığır açmasının yanında başka gerçeklerde vardı. Buna tanıklık ediyor, hatta bunu gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyorlardı.

-İşte geldik. Büyük an'a şahitlik edeceğimiz oda burası. Bizden başka, yani bu karta sahip olmayandan başka kimse bu odaya giremez.

-Normali bu değil mi zaten.

-Öncesinde alınan önlemleri çok bilmiyorum. Güvenlik standartlarını yani. Bugüne geliş zorluklarını. Yıllardır korunması gereken bir sır var ve biliyorsun ki sırlar çok zor korunurlar. Fakat benim gördüğüm kadarıyla bugün, sistemi kusursuz hale getirmeyi başarmışlar.

-Nasıl yani.

-Şöyle bu kartın sadece bende olması ve bizden başka kimsenin bu odaya giremeyecek olması standart bir prosedür. Asıl bomba bana göre, burada dondurulan kişiyi yıllardır bu sırrı koruyan kişiler haricinde kimsenin bilmemesi. Enstitüde dondurulan diğer kişileri de biz bilemeyiz. Örneğin yan odada kim yatıyor zamanı gelmeden asla öğrenemeyeceğiz. Yada görevliler istemeden.

Cem şaşkınlığını gizleyemedi.

-Nasıl olabilir ki böyle bir şey.

-Sence de çok mantıklı değil mi? Yani burada olan herkes burada dondurulanın kim olduğunu bilseydi sence bu büyük bir sır olarak kalabilir miydi?

-Haklısın.

-Yıllardır sadece belirlenen kişiler bu sırra vakıf olmuşlar onlardan biri de şu anlık biziz. Zaten yakında da tüm dünya öğrenecek. Şu odadan çıktığımızda herkesin suratını çok merak ediyorum.

Türkan kapıyı açarken Gayenin olmadığını fark etti.

-Gaye tesiste mi?

-Bilmiyorum.

-O zaman biz girelim güvelik geldiğinde telsizden bize bildirir.

Kartı kapıya okutup şifreyi girdikten sonra kapı açıldı. İçeriye girip kapının kapanmasını beklediler. İçeri girdiklerinde Cem ilk kez gördüğü için her şeyi inceliyordu. Bir sürü raf , raporlar ilaç şişeleri numune kavanozları olduğunu fark etti.

-Burası yıllardır yapılan incelemelerin raporlarının tutulduğu yer. Dondurulurken alınan kan örnekleri, bunlarda gün gün tutulan raporlar.

-Nerede peki.

İçeriye doğru yürüdüler. Siyah camlı bir odanın önünde durdular.

-İşte bu odanın içinde. Bu odaya girebilirler ama bundan sonrası için bu odaya cesedimi bile çiğneseler ulaşamazlar.

-Nasıl?

-Nefes Dna sı ile açılıyor. Öldürdüklerinde bile hiçbir işe yaramam. Çünkü öldürdüklerinde üfleyemem.

-Her şey mükemmel düşünülmüş.

-Evet öyle.

Tam bu esnada Türkanın telsizinden Gayenin geldiğini anons ettiler. Türkan Gayeyi almak için kapıya doğru gitti. Cem aklında bin bir düşünceyle gelmelerini bekliyordu.

-Sen gelmeden giriyorduk neredeyse.

-Ancak gelebildim kusura bakmayın.

-Neyse. Bende Cem e güvenlik prosedürlerini anlatıyordum. Tekrar anlatmayayım zamanı geldikçe öğrenirsin.

Türkan siyah camlı odanın kapısına doğru ilerledi. Kartı okutmasının ardından bölmeden çıkan kısıma nefesini verdi. Bu sırada Gaye ne oluyor diye Cem e baktı.

-Nefes dna sı.

Diye gülümsedi. Onaylanmasının ardından kapı açıldı ve içeriye doğru yürüdüler. Dondurma ve canlandırma kabinin önünde durdular. Gözlerini ayırmadan bakıyorlardı. Cem gözlerinin dolmasına engel olamadı.

-Şuan burada olduğuma inanamıyorum. Bunu gördüğüme.

-Bende söylenecek sözüm dahi yok.

-Uzun süredir burada olmama rağmen hala ben bile inanamıyorum. Herşey bir şakadan ibaretmiş gibi.

Cem kabine doğru ilerledi. Elini cama koydu. İnceden süzülmeye başlayan gözyaşlarına engel olamadı.

-Çok bekledik. Az kaldı.

-Uyandırılma işlemi yarın yapılacak. Tüm prosedürler onaylandı. Her şey hazır. Yapacağımız işlemin bir çok hassas noktası var. Henüz hiçbir şey garanti değil. Küçük bir hatamızla yıllardır süregelen bu proje başarısız olur ve uyandırılma gerçekleştirilemez. O yüzden çok dikkatli olmalıyız. Ben her şeye hakimim. Yapılacak işlemleri zamanında ve uygun yaparsak bu işin altından kalkarız.

Bir müddet daha seyrettikten sonra Türkan kapıya doğru yöneldi.

-Hadi artık çıkalım. Konuşacak çok şeyimiz var. Her şeyi anlatacağım üzerinden geçeceğiz açık var ise üzerinde konuşalım.

Raporların tutulduğu odaya geçtiler. Odaya geçerlerken Gaye görmedikleri bir esnada cebindeki kayıt cihazının düğmesine bastı.

Devam edecek 

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Apr 19, 2017 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

BÜYÜK DÖNÜŞ Proje 23917Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin