Capitolul 52-Cupa Nebuniei

1K 136 83
                                    


Am deschis usa de arama,opintindu-ma din greu si scrasnind din dinti.Am dat sa ies afara cand am ramas cu ochii holbati de uimire...Pentru ca nu mai vad nimic.Niciun peisaj dezolant,nici semnul de pe cer,nici curtea interioara sau statuile.Usa este zidita,ca si cand cineva a ridicat un perete in fata ei.Am inlemnit.Degraba,m-am dus spre celelalte usi si le-am deschis,vazand acelasi lucru in fata ochilor.

Am inceput sa urlu de furie si am batut cu pumnul in acele ziduri,puse in fata tuturor usilor.Singura lumina pe care o mai vad este lumina tortelor de pe coridoare.In sala mare tacerea ce s-a asternut este mormantala.

Nu stiu unde sunt zebrunii,nu stiu unde sunt capeteniile si totul pare inghetat de cand l-a cuprins Nebunia pe Lucifer.In centrul incaperii vad desenata pe podea o pentagrama.Pentagrama se aprinde ca un foc si din podea iese o trapa.

Il vad pe Azazel urcand,imbracat la fel ca pompos ca intotdeauna,de parca mereu s-ar duce la o ceremonie,cu pletele lungi lasate pe umar si coronita de aur pe cap.Ochii lui cenusii machiati cu negru ma privesc zeflemitor.

-Doar nu credeai ca vei scapa din Infern,nu?

Ochilor lui langurosi i se opun ochii mei albastri si inlacrimati.

-Din fericire,Printul meu te cunoaste prea bine,asa ca a avut grija sa te inchida.Esti prinsa in capcana,ingerule,in interiorul palatului.Hai,nu mai plange...O sa am eu grija de tine pana isi infrunta el intunericul si abisurile lautrice.

Cuvintele" o sa am eu grija de tine" imi rasuna ca un ecou,plin de promisiuni lascive si netrebnice.In minte imi vine scena din baie atunci cand ma vizitase.

El paseste semet si mandru,cu cizmele negre abia atingand podeaua.

-Ai de gand sa vii cu mine sau vei sta aici o eternitate?

-Unde sa vin cu tine?

-Acolo unde l-am inlantuit pe Lucifer,la cererea lui.Trebuie sa il aduci inapoi Layra,altfel Infernul se va darama ca un castel din carti de joc.

-Nu inteleg...

-Zidurile pe care le vezi au fost create de mintea lui,caci stia ca ai de gand sa fugi din nou.Iti dai seama ce ar putea crea daca ar dori sa distruga palatul?

-Numai un nebun si-ar distruge propria casa.

-Nu degeaba se numeste Cupa Nebuniei,nu?

Am zambit ironic si mi-am pregatit razbunarea.

-De ce crezi ca imi doresc ca palatul sau Infernul sa ramana intreg? Abia astept sa se prabuseasca si sa pier odata cu el.Ma voi intoarce Acasa,iar voi veti pieri in intuneric.

-Frumoase ganduri micuta Layra...Stiu ca il urasti pe geamanul tau.Dar mai stiu ca iti pasa de sufletele prizoniere in Purgatoriu.Odata cu Infernul,se va prabusi si Purgatoriul si sufletele vor ajunge in Abis,acolo unde e salasul lui Leviatan.Foamea,frigul sau tristetea Purgatoriului nici nu se compara cu neantul.Dar asta se va intampla daca acel regat va fi distrus de nebunia Printului.Acest lucru s-a mai intamplat deja,acum 5000 de ani...

-Ce vrei sa spui? Sufletele vor ajunge hrana lui?

-Vor fi devorate de Sarpele cel vechi.Pana si Lucifer se teme de el.Daca ai avea macar putina minte,te-ai teme si tu.Crezi ca te vei intoarce in Rai? Ai fost corupta,micuto.Ai intuneric in tine.

-Nu-mi mai spune micuto!

El vine si ma prinde de incheietura zambind,apoi isi apropie ochii de mine.Ochii lui albastri devin negri complet si pot zari flacaruile in ei.Care este secretul lui? De ce poate sa arate uman atat de mult timp,in vreme ce Lucifer are ochii mereu negri?

ÎMBRĂȚIȘAREA LUI LUCIFER : Cântecul Layrei (II)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum