Capitolul 36:Vrerea unei sabii

1.3K 148 70
                                    

Privesc pe fereastra si vad capateniile parasind curtea pavata cu marmura neagra.Mantiile lor flutura in vant...apoi cat ai clipi,se transforma in corbi si zboara in departare,spre orizontul insangerat al iadului.

Nu stiu ce anume s-a intamplat la suprafata Pamantului dar ceva se pregateste,pentru ca Lucifer a plecat impreuna cu ei.La intrebarea muta rostita de ochii mei nu am primit niciun raspuns.Imi este limpede ca nu mai are niciun strop de incredere in mine,de aceea isi fereste cu grija gandurile.

Mangai arcada geamului cufundata in ganduri si ma uit la curtea acum pustie.Simt o prezenta in spatele meu si cand ma intorc o vad pe Astaroth.

De data asta nu mai poarta una dintre tinutele ei somptuoase,ci are un costum peste care si-a petrecut o haina de zale.Doua junghere ii sunt prinse de brau si parul ei lung si impletit este adunat in coc in varful capului.

M-am incruntat pe data,confruntandu-i privirea verde.

-Ce cauti aici?

-Am nevoie de ajutorul tau.

Am amutit pe data,pentru ca nu pot sa cred cat de infatuata este aceasta creatura.Cum indrazneste sa imi ceara ajutorul,dupa toate cate s-au petrecut? Curiozitatea insa e mai puternica decat sila si dispretul.

-Ce vrei?

-Vreau sa il eliberez pe Vardas din carcera si nu o pot face fara tine.Am nevoie de sabia ta pentru asta.

-De ce ai vrea sa il eliberezi pe Vardas?

Ea se intoarce spre fereastra si ofteaza usor.Inciudata,astept un raspuns care nu vine.Buzele ei se misca ca si cand si-ar spune ceva siesi;nehotarata,ma masoara din priviri,nestiind ce sa faca.Vocea mea rasuna insa seaca.

-Daca vrei sa te ascult,imi vei spune tot ce vreau sa stiu...Altfel poti sa pleci chiar acum.

-Dintr-un motiv pe care nu il cunosc,Vardas are incredere in tine.

Am zambit ironic,iar mintea mi s-a dus la o scena indepartata,undeva intr-un cort.

-Din fericire pentru mine,nu am incredere in el si nu am avut niciodata.Este un tradator mizerabil...Desi,daca stau mai bine sa ma gandesc,nu cred ca m-a tradat vreodata,pentru simplul fapt ca el era omul lui Lucifer,pus acolo sa ma denigreze in fata Batranilor...Nu-i asa?

-Ceea ce spui este adevarat.Planul conceput de Lucifer si Vardas a luat fiinta dinainte de a apuca tu sa te nasti.Vardas este un...

-Nemuritor.Stiu.

Ea ridica mirata din sprancene,dar nu imi cere amanunte.

-Eu si Vardas ne cunoastem...demult.A fost un slujitor de incredere al intunericului...Cand timpul a sosit, s-a ascuns abil printre randurile cavalerilor din Ordinul Dragonului,devenind unul dintre ei.

-Se pare ca este ceva specific lui Vardas...Sa faca pe cineva sa aiba incredere si apoi sa il injunghie pe la spate...Din pacate pentru Mordos,asta nu a fost doar o metafora...

Ea inghite in sec,apoi isi intoarce ochii verzi ca iarba spre mine.

-Planul era urmatorul: Vardas urma sa iti castige increderea si sa te ajute in incercarea ta de a-i face pe cavaleri sa te urmeze in batalie...Ceea ce a si facut.A doua parte a planului insa...a esuat.

-Te referi la tentativele lui Lucifer de a ma corupe,folosind trupul lui Vardas?

Ea incuviinteaza dand din cap.

-Mai mult decat atat...Vardas a inceput sa te admire.El ar fi trebuit sa te paraseasca inainte de lupta din vale,dar in loc de asta a schimbat tabara si a luptat alaturi de tine...contra Printului nostru.

ÎMBRĂȚIȘAREA LUI LUCIFER : Cântecul Layrei (II)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum