Capitolul 3

455 86 44
                                    


Spuneți-mi dacă întâlniți fraze fără sens. Parantezele sunt gândurile lui Alex.

Alexander

M-am oprit uimit în timp ce ochii mei se lărgeau de teroare la vederea scenei din fața mea. O mulțime de oameni se afla lângă vestiarul meu. Am putut simți lejer iritarea crescându-mi în stomac. Ce mai vor acum? am gândit, oftând, apropiindu-mă oricum de vestiarul meu.

— Nu trebuie să faci asta, omule, l-am auzit pe Travis când a intrat în câmpul meu vizual.

El părea că se luptă din privi cu două capete seci ale căror prenume nu m-am obosit să le rețin. De ce să-mi amintesc numele lor când poreclele date de mine li se potrivesc mult mai bine?

Mi-am mutat privirea spre unul vicios care i-a împins pieptul lui Travis cu degetul său, celălat fiind prea ocupat cu încercarea lui de a arăta periculos. M-am uitat în altă direcție, dându-i atenție unei pungi de gunoi care părea că are scurgeri datorate pierderii de neuroni. Travis și acel cap sec purtau acum un război verbal foarte deranjant. Surprinzător, având în vedere că nu au prea multe cuvinte în vocabularul lor.

— Ești un nenorocit!

— Iubitor de poponari!

Am tresărit la fiecare err, cuvânt interesant. În timp ce îmi aduceam pumnul mai aproape de gură, m-am gândit că destul e destul.

— Ehem, mi-am dres vocea, care, spre ușurarea mea, a îndreptat atenția tuturor asupra mea.

S-au uitat la mine puțin surprinși înainte să înceapă să murmure și să bârfească unii cu alții.

— Deci poponarul (*faggot) s-a arătat într-un final, a spus una dintre matahale, trecând în forță pe lângă Travis (destul de răutăcios, dacă mă întrebați pe mine).

A început să aplaude în timp ce se apropia de mine, mulțimea urmând-i exemplul din cauza fricii, nu a respectului ce probabil credea că i-a fost acordat.

  — Ultima dată când am verificat, țigările nu posedau picioare, noi nu suntem într-un internat din Anglia, iar eu nu am fost niciodată junior-ul tău, am spus calm.

  Am privit cum fața lui s-a umplut de confuzie și am refuzat să las rânjetul ce mi se formase în colțul buzelor să apară. Nu sunt stupid, doar că nu suport boii stupizi furioși (ah, poreclă nouă).

  — Nu fă pe deșteptul cu mine! a gemut, apucându-mi strâns umărul.

  Am tresărit, dar nu am pierdut contactul vizual cu boul brunet. Nu-i puteam oferi satisfacția de a face asta.

  — Nu mă joc de-a deșteptul, tu ești prea prost pentru asta, am răspuns frustrat, îndepărtându-i mâna de pe umărul meu.

  Nu prea am observat râsetele ce s-au pornit în multime până când boul nu a readus totul la tăcere cu o privire furioasă.

— Te prind eu pentru asta, a murmurat el, trecând pe lângă mine (de ce atât de răutăcios?).

Mi-am dat ochii peste cap și m-am îndreptat spre vestiarul meu. Am gemut la vederea puținului gunoi care se adunase. Pentru mine, este mult mai enervant să văd totul îngrămădit în fața dulapului. Dacă faci un lucru, e mai bine să-l faci cum trebuie.

Nerd Alert {tradusă} • bxb • Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum